Evo jutros na -8 auto je upalio kao mina! Kretanje po snijegu je zadovoljavajuće!
Elektronika izgleda malo hoće da prolupa kad je ovako niska temperatura! Upalila mi se lampica od airbaga pa se poslije nekog vremena ugasila! Indikator nivoa ulja na instrument tabli je upozoravao da je ulje na minimumu dok je šipka pokazivala suprotno! Poslije pređenih 40 km, indikator nivoa ulja je proradio normalno. Valjda se sve malo "otkravilo"!
pa nema to veze sa HDI-em il bilo kojim drugim...
kada na minusu palite auto posle dan, dva, stavite ga na kontakt dva, tri puta, da odrade grejaci, manje ce se motor muciti...
i nema poente da nesto duze stojite u mestu jer na 800 obrataja nikad nece postici radnu temp, a podmazivanje je lose... nego lepo i polako krenite...
i proverite akumulator, da ne mucite auto ujutru...
To da grejaci "odrade" 2-3 puta je po meni cista glupost.Ono sto je odradio iz prvog davanja kontakta je sve sto mu je potrebno,ako pravi probleme posle toga onda mu je potreban majstor.
pa dobro, po tebi je glupost, po meni nije i eto...
napolju nije 0 ili par stepeni u plusu nego - 15 ujtru... (bar je kod mene bilo jutros toliko)
i logicno je da ako jos 2 puta odrade posao mnogo lakse pali...
nije stvar dal ce upaliti il ne...
Malivuk sve si pogresno shvatio,u jednoj temi (ne secam se tacno kojoj) objasnjeno je da paljenje grejaca vise puta nema funkciju i objasnjeno je zasto.
Kod starih dizela sa obicnim grejacima dobro je sacekati malo posle gasenja lampice jer se relej ne iskljuci istovremeno sa lampicom vec se grejaci zagrevaju jos par sekundi dok kod novih dizela to nema efekta.
Evo rezultata!
Nekako je preskočio remen i polupao nekoliko podizača! Majstor je od povjerenja i moji rođaci su bili i nadgledali situaciju tokom skidanja poklopca motora! Predviđanja su da neće nešto pretjerano da košta ali ostaje mi nedoumica dali je moglo doći do oštećenja ventila tom prilikom jer onda će popravak da košta malo više!? Kako uopšte remen može da preskoči prilikom startovanja motora! Navodno remen izgleda dobro! Dali je zbog zime? Jedino što mi se za ovih dva mjeseca desilo da mi se ugasi auto nekoliko puta jer nisam navikao na kvačilo! Ja sam naveče došao pred zgradu i ugasio auto! Sutradan se desilo ovo sve! Zna li iko dali su ventili otišli???
Evo konačnog izvještaja:
Otišle su 4 klackalice! Navodno,preskočio remen zbog smrzavanja! Sipao sam eurodizel,naravno! Popravka 180 €!
Sad je popravljeno i sve je kao i prije! Duboko sam razočaran!
Prijatelju, mogao si da se razocaras 5x vise, tako da si dobro prosao. Da li si posle kupovine odradio veliki servis? 2001. godiste, a 40.000 km, to je mnoooogo sumnjivo.
Inace, taj HDI od 90 ks je najpouzdaniji za nase krajeve. Bar nemas plivajuci...
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment