SEAT IBIZA 1.4 2005 GOD. SA 37000KM OD PRIJATELJA ZA 8K EVRA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darebg
    CBC Član
    • 15.05.2008
    • 16
    • Beograd, Julino brdo

SEAT IBIZA 1.4 2005 GOD. SA 37000KM OD PRIJATELJA ZA 8K EVRA

Ljudi imam varijantu iz naslova. Cak mogu da platim iz dva dela posto prijateljima nije frka za pare pa da isplatim do marta, aprila...

Sta kazete, treba mi savet nekog "brzeg i spretnijeg" za Seate

Jel ima neko neki savet?
    Hvala dobrim ljudima sa foruma unapred!
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

sto se cene tice to vidi sam, po meni je ok cena, mada moze to i dole, ali opet tu ti nista ne mogu reci

Koja je verzija sa koliko ks ? Cesto imam priliku da vozim taj auto, i na duzim relacijama sam ga vozio i ja sam odusevljen kako se taj auto ponasa, sto se odrzavanja tiche to je malte ne nov auto, tako da tu ne rezmisljaj uopste.

Trosi lepo, jos ako je na fabrickim 16" i po gradu oko 10l, sto je po meni za 1.4 motor mnogo jer toliko trosi i 2.0 na nekom autu Ali na otvorenom je oko 6-6.5l realno

ide fino, verzija sa 75ks, kada je opterecen je les koliko je lenj, ovako po cajgeru se tera 180kmh i to je maks, ubrzanje onako, za neke normalne potrebe taman. Ako je od druga taj prezivao njegov stil voznje i evo 60tkm je presao isto 2005god, mora da je odlican auto

po meni super kupovina, samo cenu vidi sta ti je

Comment

• darebg
      CBC Član
      • 15.05.2008
      • 16
      • Beograd, Julino brdo

Mishio hvala na brzom odgovoru!

Ovo je verzija 1.4 16v sa ratkapnama. Nazalost nema felnice mada mislim da ce da legnu u doglednoj buducnosti

I ovaj prijatelj mi je rekao da je terao 180 na auto putu. Pored toga auto je odlican. Njegova zena koja ga je vozila je inace vrlo pedantnna tako da je auto kao ispod cekica. Gas prima super, treca je odlicna, ima onako malo sportski karakter
      I ja mislim da je cena jaca za jedno 200e ali sam spreman to da podnesem zato sto znam od koga kupujem, kako je vozen i ima Zeder (za koji ne znam tacno koliko kosta ali pretpostavljam da je oko 200e).
      Mislim da je cena negde tu ali na ovaj nacin za 200e vise, nekako sam sebi objasnih, bar kupujem sigurnost i znam sta kupujem.

Jel znas za neku boljku kod ovog Seata?

Hvala jos jednom i poz

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

iskreno nemas brige oko ovog auta. Drug ovog dere ubija, ne odrzava redovno, izivljava i nista se ne kvari, stoka covek jbg

Taj seat je bas uradjen kako treba, od trapa do motora, menjac da ne pricam kakav je. Kazem ti jedina mana bi bila na racun odnosa potrosnja/performanse ali nista strasno. Inache pre neki vikend sam isao sa tom ibizom za bosnu, nas 5, 16" felne, znachi i na tim felnama je jako udoban i podnosi super ove nase puteve.

Generalno za nase uslove je seat kao seat vrh kupovina, kao i japanci i korejanci.

Mislim da cak nemas potrebe ni da ga vozis na dijagnostiku, jer to je smesna kilometraza, a jos znas od koga uzimas.
        Sto se cene tiche, ja sam skoro bio zainteresovan za neku zamenu za seata, ali 1.9 130ks, 2002, i bio je oko 7500e. A taj 1.9 sa tom konjazom je mnogo skuplji kao nov od tog 1.4 koji je inache osnovni model, samo sam zato mislio, ali ipak ovo je mala km, mlad auto, znas od koga uzimas, ne vidim nijedan razlog da se odlucis da ne uzmes.
        Zeder je 200e za njega bio.

Comment

• darebg
          CBC Član
          • 15.05.2008
          • 16
          • Beograd, Julino brdo

E a sto se odrzavanja tice bas sam i pucao na ovaj auto zato sto znam da je bivsa vlasnica pedantna i da je redovno odrzavan u servisu.

Menjac! Menjac je majka mara hehehe, potpuno si u pravu!

sam auto je za mene skroz ok, ima sve sta mi treba (dobar renome u smislu kvaliteta, malu kilometrazu, klimu i dobre uslove otplate)

Nadam se da ce i mene da posluzi bar pola kao tvog drugara.
          Samo da sadasnji vlasnici sa lizing kucom provere formalnosti oko potpune otplate auta i prenosenja vlasnistva na mene. Oni ce da otplate lizing prevremeno a na mene da ga prebace posle hehehe

ako imas jos neki info slobodno baci na temu!

Hvala jos jednom MIshio

neka i tebe tvoja makina dobro sluzi...

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

vidim da si vec odlucio, ali...

taj auto je kostao oko 10000, posle nove godine i pada carina, auto te kategorije ce biti oko 9500. mislim da je 8000 puno za 4god star stari model, ako za 20-25% vise uzimas potpuno nov auto. cak i manje od toga, jer ti ovde u sledecoj godini sleduje veliki servis i 4 nove gume, dakle oko 500eur, pa je razlika 15-20%.
            malo za 4 godine.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

Rank nije bas tako. Ne znam tacno sada, ali mislim da je sa porezom 12500evra taj seat, znam da drugar kad je uzimao je bio 13000+isto lizing izadje 17000evra

jedino ako nije neki popust ili nesto, ali 12500evra je taj seat oduvek bio.

veliki servis za njega je povoljan skroz, jer je izuzetno pristupacan za rad, tj. prazno ispod haube i radi se na 80000km u porscheu

@darebg, iskreno vozio sam sve i svasta, bukvalno, ali takav menjac mislim da nisam sreo cesto, sa 40kmh iz druge u prvu opusteno drug ima neku pricu da je to porescheov menjac e sad koliko to pije vodu ..

sa srecom da ga kupis i vozikas, pa cekamo slike

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

ne znam u kom cenovniku si gledao, ali poslednjih pola godine je cordoba 1.4 napakovana opremom bila oko 11k, a ibica je znas i sam u kojoj klasi, a i izasao je novi model. 12500 ne kosta ni polo u osnovnoj opremi.
                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• iggyboy
                  CBC Veteran
                  • 18.03.2008
                  • 148
                  • pozarevac
                  • stilo 16v

Slazem se sa RANKom To je mnogo para za taj auto jer je cordoba 11000e sa klimom i ostalim sitnicama,samim tim ibiza nije vise od 10500 tako da je realna cena za taj auto 7000e.Za 8000 imas pug 307 hdi 2004-2005,po meni mnoooogo bolji auto

Comment

• aivan
                    CBC Senator
                    • 28.02.2006
                    • 247
                    • Bograd, Mirijevo

Znas kako kazu "ko ce koga ako ne svoj svoga ..." kombinacije sa prijateljima, poznanicima i najboljim drugarima obicno nisu bas povoljne za jednu stranu (nekako najcesce za kupca ...) .
                    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Daj 7500 e max i to u dve rate ako mozes i bice dobro za obe strane!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gt nebojsa
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 348
                        • Preljina,Cacak

Veliki servis se radi na 90000km,i racunaj na bar 400e,ne znam cene vise...
                        Posto je sad na 37000km,ima joos do toga.
                        A i ja mislim da je 8000 mnogo.
                        Motor je verovatno BBY, 55kW.
                        Motor i menjac VW,isti kao u Fabiji,Polu...Zivahan motor,nista vise od toga,za svakodnevnu voznju dovoljno.
                        @mishio:
                        2005. je model pre restajlinga,malo drugacije izgleda nego ove Ibize do 2008.
                        1.2 12V je bio osnovna varijanta.
                        Toyota Čačak

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

i ja mislim da je 8k mnogo za taj auto.

imao sam slicnu situaciju februara kada sam kupovao svoj auto.
                          ista cena, mala km, kupovina od rodjaka i sl.
                          i tada je 8k bila visoka cena, a sada ne treba ni trositi reci ....

ja sam cenu opravdavao placanjem na rate, pa mi je bilo lakse, ali kada sam video koliko su kolima cene pale, umalo ne slogirah! sva sreca pa mi auto donosi kintu,zbog posla kojim se bavim, inace mi ne bi bilo prijatno!

znaci, probaj da im malo korigujes cenu!

Comment

• darebg
                            CBC Član
                            • 15.05.2008
                            • 16
                            • Beograd, Julino brdo

ma znam ja kako idu sve te kombinacije sa prijeteljima trte mrte...

hvala na sugestijama u svakom slucaju.

Meni je najbitniji momenat sigurnost porekla kola i mala kilometraza tj. sto relativno dugo nece morati nista da se ulaze.

Cordoba je na akciji bila (ili je jos, nisam siguran) 11990e plus troskovi registracije sto mi je ipak malo mnogo da se pruzim sada.
                            Ibiza onda samo moze da bude tu negde ili cak i jace posto je atraktivniji model od ovog.

Za ove pare (8000e) nema nijedan auto ispod ili oko navodnih 100000km. nazalost.
                            Pug 307 2003 god. sa 140k km je 7500e ili npr Focus 1.8 Tdci 2004.god sa 90k km je 7800e ili npr. neki Stilo JTD za 7500-8000e. sa 120k km.

Taman dok mene sa benzincem krene da zeza motor krenuce i bilo koji dizel sa 120k km sada ako bih ga kupio.

Iako izgleda, kao sto kaze Rank, da sam se vec odlucio hvala na svim savetima koji su mi zaista dragoceni

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

mislim da nisi razumeo moj post!
                              ja sam za , ali probaj da malo korigujes cenu.

u svakom slucaju srecno!

Comment

Working...
                              X