Alfa 145 1.6 Boxer da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshadj
    CBC Član
    • 24.06.2006
    • 11

Alfa 145 1.6 Boxer da ili ne?

Imam veliku dilemu, nasao sam Alfa Romeo 145 1.6 Boxer motor 1998.god, za relativno male pare tj ispod 3000eur, naravno na BG tablice. Auto je u solidnom stanju sto se tice limarije, ima par ogrebotina tu i tamo, ali nista strasno, motor je Boxer od 76KW, oprema naravno full, ali ima oko 200.000km. Sve lepo izgleda ali je veliki problem u pouzdanosti, jer ne zelim da provedem vreme kod mehanicara nego u voznji.
    Zanima me misljenje i alfista i ovih drugih da li da kupim prvu alfu u svom zivotu...
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Godiste nije sigurno '98 jer se box ne pravi od kraja '96. Mnogo je jeftina da ne kazem sumnjivo tako da dobro obrati paznju oko stanja auta jer veruj mi ne zelis sebi da nakacis na vrat "nacetu" alfu...

Comment

• nikola_VUK
      CBC Senator XXL
      • 20.09.2005
      • 317
      • Podgorica - Novi Sad
      • Mercedes vaneo 1.7

Boxer ti je jedan od pouzdanijih motora, ja sam ga vozio do skoro jedini problem koji imaju su leteci lezajevi koji umeju da zveknu ako se stiska hladna, mada njihova zamena nije preskupa treba obratiti paznju na to ako se ne varam taj kvar ces da cujes ako je stisnes u leru na oko 5.000 i pustis gas trebalo bi da se cuje neki metalni zvuk kao da nesto udara ako je pokvaren.

Comment

• neshadj
        CBC Član
        • 24.06.2006
        • 11

Ma ipak cu da odustanem od ove, sve mi je to veoma sumljivo, mene je najvise privuklo godiste i dobro stanje vozila, ali izgleda da je matorija nego sto pise ili je cak mozda prepakivan motor sa neke druge starije, tako da odustajem dok ne nadjem neku dobru 145/146 sa TS motorom.

Comment

• Vucko_Alfista
          CBC Senator
          • 04.04.2008
          • 219
          • Niš
          • Alfa 166

Motor ne moze da bude prepakovan,mislim nebi im se iplatilo da rade tolike prepravke da bi umesto T.S-a ubacili Boxer...mislim sve je drugacije.Kada bi joj uzeo broj sasije videli bi koje je pravo godiste...i vrlo mije sumnjiva ta cena od 3000e...jeste da je zima i padaju cene kolima ali opet....

Comment

• neshadj
            CBC Član
            • 24.06.2006
            • 11

Cenu sam oborio na 2.600eur, mada auto nije registrovan,tako da treba jos to da se plati a i potrebna mu je zamena homokinetickih zglobova, tj oba prednja su otisla.
            Godiste u saobracajnoj je '98, ali broj sasije nemam, samo znam da je ekstra lepa cena
            U ostalom ako je mozda jos neko zainteresovan oglas postoji i na netu i u halo oglasima pa moze i da pogleda auto...

Comment

• jombaue
              CBC Član
              • 27.11.2008
              • 55
              • Novi Sad/Uzice

Kao sto ljudi rekose nikako ne moze biti 98 god. Inace do skoro sam vozio 145 1.4 boxer i ono na sta treba posebno obratiti paznju jeste kvacilo. Zapravo imao sam dosta problema sa istim, znaci ako ne funkcionise savrseno (cak i najmanje stresanje prilikom kretanja, prazan hod u papucici kvacila, lepljenje papucice za pod.... ne mogu vise da se setim) sigurno ces imati problema sa kvacilom.
              Takodje trba obratiti paznju na trapove, ali njihova popravka i nije toliko skupa.
              Jos jedna stvar a to je limarija i to pod automobila. Konkretno sta se meni desilo: Sama limarija tj skoljka je bila u extra stanju, znaci ni trunka korozije,auto je pocinkovan, izuzev poda koji je poceo da truli i to veoma lepo...
              Znaci ovo sve iz licnog iskustva

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Obavezno pregled auta odozdo pogotovo kod boxera, odozgo auto moze da bude k'o lutka a da odozdo bude pokretna katastrofa!

Comment

Working...
                X