Terrano II 2.7TD 2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Terrano II 2.7TD 2001

Auto bi se koristio kao tipican porodicni, s tim da bi se malo vozao po oranju Stric se naime bavi uzgojem kukuruza i psenice.

Ako znate neke tipicne mane, bolje reci probleme ovog modela to bi najvise koristilo. Motor, prenos, korozija, uobicajeni troskovi odrzavanja...
    Difference between man and boys is the price of their toys
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

brate sta da ti kazem pogledaj u moj profil i videces sta pise o tom autu,ima neke sitnice sto me nerviraju kao npr slaba zavrsna obrada i stvari oko sata,ovako odusevio me je idem sa njim u lov i svuda sam prosao sa njim i zivim u bg znaci 75%asfalt,ostatak brda brda,sneg blato,...... ne moze da stane veruj mi ja nisam verovao kakve su mogucnosti njegove. i laganezi je za voznju,ja uzivam

mozda njegovih 126ks deluje slabasno ali veruj mi da nisu cim se usemis ja npr od bg do ljubovije retko kada vratim u 3cu brzinu da bi pretekao.

ni sa potrosnjim nije strasan 9-10prosek

Elem ako nisi pazario jos ja mog prodajem ocekujem novi x trail pa ako si zainteresovan,svakako svaki savet trazi za bilo sta i recicu ti.

dosadasnja iskustva,presao sam sa njim 140000km,kupio ga dok je bio jos u garanciji

MANE:
    na oko 40tkm zamenio sat,jer mu od treskanja pokazivao ponekad 1 ipred 40000km,tako da ipadalo 140000km,ali dobijem sat kome ponekad zabaguje skala obrtaja,i u servisu mi kazu da im je boljka to sat taj i da i sl put mozda bude nesto slicno(u spaniji je sklapan,a kao bosh je)

kvalitet plastike u kabini nije bas neki, ako se ne doteze pucka,krcka i slicno...
    i to su moje jedine mane

VRLINE: ima ih mnogo,treba cuti samo zvuk tog motora i u****vanja njegovog,ni jedan dizel se ne cuje tako,nema onog odvarnog stektanja i lupkanja,osecaj superiornosti,pregledan,lak za voznju,voznja 100kmh mu odgovara na svakom putu ni ne oseca tu brzinu,max brzina 160kmh ogranicen,300nm,pravi terenac sa blokadama diferencijala ali mehanickim ne elektronskim. 20cm mu je najniza tacka klirensa,uz prave gume mu nema prepreke koju nece preci,naravno malo je i vestine potrebno.

servisi su oko 4-6000din,ovlasceni 2000din vise,delovi ne znam koliko kostaju jel mi se nije kvario znam da kad sam manjao korpu i lamelu,lager 450e je bila zamena i rad u ovlascenom servisu...

pozz

Poruku izmenio: sri98
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Zahvaljujem! Auto se kupuje u RS, tako da od pazara nista

Moram priznati da sam i ocekivao slican odgovor, tipicno za japanska vozila tog perioda

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

pazi na jednu stvar samo kada ga budes uzimao,ako je lupan manje vise,ako je dobro odradjeno nema to veze nego bitno je da znas da ima pravila koja se postuju kada koristis 4x4 i4x4low(redukcija),nikad preko 50kmh ne ubacujes u 4h (4x4 normalnu),i u low mode-u nikada ne kreces prvom brzinom i ne kidas ga tako ,kada budes uzimao pitaj vlasnika za te cake,jer znm i kod mene pogranicna policija ih vozi a za to nemaju pojma ulete u oranjje i pod punim gasom u 4low u 1brzini i onda mozes pretpostaviti sta je od motora i celog prenosa posle takvog izivljavanja. I izbegavaj da uzmes od unprofora ili ko god je tamo jel sve je to drndano kidano,sednu ljudi i boli ga uvo nije njegovo. A akoo vec uzimas dobro proveri motor i prenos ako je to dobro onda nema zime. Mozda u testiranju prenosa cujes neko lupkanje kada namotas volan do kraja i skriputanje ponekad,to je samo znak da tockovi su dosli do granicnika sa koga je spala mast nije nista ozbiljno.

aj nek te sluzi u zdravlju,ja sam se odusevio mogu samo da zamislim kakav je novi x trail pravi japanac,ne spanac kao terrano i navara i pathfinder,daleko da su i oni losi samo ta zavrsna obrada me malo brine u tim prvim nivoima opreme.

javi sta budes ucinio
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• nijebitno
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2006
          • 629
          • Modrica

Comment

Working...