doslo vreme za kupovinu....budžet 7.500€

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemkebg
    CBC Senator XXL
    • 25.05.2008
    • 337
    • Beograd, Novi Sad

Re: doslo vreme za kupovinu....

Pogledao sam i astru i octaviu, oba auta su odlicno ocuvana, nista nije izlizano u kabini, jedino sto je kod octavie onaj naslon za ruku piip pa ne moze da se "zakljuca", kao i pepeljara na tabli ne funkcionise. sva elektrika funkcionise. i sta sam jos zapazio, u gornjem levom uglu petih vrata to jest na samoj karoseriji malo rdje... kod astre jedino sto sam simio je majusna ogrebotina na zadnjem braniku sa leve strane. inace oba motora na leru mirno rade, stim sto je skoda za nijasnu glasnija.. eto toliko. sad kucni sastanak a mogli bi ste i Vi malo da pripomognete....
    Toyota je mozak
    Aston Martin je lice
    Kadilak je stomak
    Alfa Romeo je srce i dusa...

Comment

• goransremcica
      CBC Član
      • 12.07.2008
      • 16
      • Beograd

Ako hoces karavana uzmi astru,stilo je bezveze auto po meni...

Comment

• nemkebg
        CBC Senator XXL
        • 25.05.2008
        • 337
        • Beograd, Novi Sad

Alo ljudi oce li neko da kaze nesto??
        Toyota je mozak
        Aston Martin je lice
        Kadilak je stomak

Comment

• ostres
          CBC Senator XXL
          • 01.06.2008
          • 305
          • Zemun

Niko ne pominje lanciu. Vidim da se ne bojih velikih automobila, a tu imas npr. Kappu koja je koliko vidim po iskustvima vlasnika jako pouzdan i dobar auto (sto za lanciu i nije nista neobicno), a dosta je povoljna na nasem trzistu. Kad sednes u neku i vidis alkantarom optocen enterijer sve ce ti biti jasno. To je jednostavno auto da ne izlazis iz njega. Jedino sto se proizvodila do 2000god. (mada ih po stranim oglasima pominju i sa euro 3 motorom).
          Imas ih sa odlicnim cetvoro i petocilindricnim turbacima koji razvijaju impozantnih 300 nm obrtnog momenta i sa kojima iako tonu i po teska ova limuzina jako dobro poteze, a na duzim relacijama je prava uzivancija.
          Live together, die alone.

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Originally posted by nemkebg
            Alo ljudi oce li neko da kaze nesto??
            Malo je komplikovano porediti ova dva auta jer pripadaju totalno različitim segmentima i osim činjenice da oba imaju motor i po 4 točka imaju malo drugih dodirnih tačaka

Postoji još jedna stvar gde su ova dva modela "ista", a to je broj zvezdica na NCAP crash testu. Oba modela su dobila po 4 zvezdice i 25 bodova, s tom razlikom da je Octavia zabeležila bolje rezultate kod bočnog udarca a Astra pruža bolju zaštitu pri frontalnom udarcu.

Octavia I iz današnje perspektive već izlgeda malo rustično i demode, i po meni je njen najveći minus upravo u tome. Mimo toga, odličan auto za uloženo. Taj 1,8T motor je odlična mera za tu karoseriju, o samom motoru je pisano po forumu puno puta pa srčuj malo... Dobra je stvar što je 4x4, mada je pitanje koliko je takvo nešta potrebno realno jer vidimo kakve su nam zime i koliko imamo godišnje dana "pod ledom". U svakom slučaju pomoćiće ako ne za sneg a ono za kasniju prodaju

Sa druge strane, Astra Bertone je daleko lepši auto, sa daleko više stila i dizajna koji je još uvek aktuelan. Ima poprilično više snage i trimovana je shodno tome. Po pitanju performansi i ponašanja na putu, suštinska razlika u poredjenju sa Octaviom je u činjenici da je Coupe mnogo više "driver's car", sa direktinijim, preciznijim upravljanjem, boljim ležanjem i pruža više povratnih informacija vozaču koji je mnogo više "aktivan" za volanom. Octavia je "samo" porodičan auto sa poprilično snage, ali tu prestaju sve asocijacije na neki sportski auto. Astra Bertone ide dalje od toga, to je suštinska razlika osim one očigledne, da pripadaju različitim segmentima.

LM, poenta je da je Astra ovde bolji izbor samo ako su prioritet performanse, direktniji osećaj za volanom, povratna informacija koju auto daje vozaču, bolja dinamika u vožnji... Coupe je ono što sve to treba da pruži i Bertone Turbo tu daje mnogo više nego Octavia, što je prirodno.

Octavia je u svakom drugom slučaju bolji izbor i to po više tačaka. Praktična upotrebljivost je bolja, više prostora, komfora, povoljnije cene održavanja, bolji imidž na ovdašnjem tržištu, lakša naknadna prodaja, sporiji pad vrednosti... Coupe je specifičan auto koji kupuje samo uzak krug ljudi, sa specifičnim potrebama. Octavia nije u tom pogledu ograničena i zato će pri naknadnoj prodaji da zada manje problema i gubitaka. Sve u svemu, razumniji i racionalniji izbor.

Pitanje je samo koliko racionalan u izboru neko hoće da bude
            http://www.bmw.tv

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

ti izgleda ne znas sta tacno hoces kakve veze ima stilo,golf, astra bertone i octavia 4x4

od svega toga octavia+chip moj predlog,ali potrosnja ti je sa 4x4 10-20%veca,to ti je iz licnog iskustva imam 2 4x4 vozila,ali zato krivine i neka nedoumica oko klizavog puta mi se retko kad javi.osecaj sigurnosti je veliki .iako opasnosti ima ili mozda nema ti znas da imas 4x4 pa se ne znojis
              kad koči,cepa gume i prevrće se!
              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

vozacu bez iskustva na AWD taj 4x4 moze da zada i tekkako znoja i preznojavanja a bogami i problema i to debelog.

@nemkebg: ako nikad do sad nisi vozio 4x4 skoda moze da bude dobar izbor kao uvod u taj segment ali za pocetak bez ikakvog cipovanja tj dizanja snage.
                ako budes odlucio da kupis taj auto, prva kisa ili sneg ti mogu izaci na nos. nadji neki veliki parking ili livadu da upoznas auto sa pogonom za sva 4 tocka. da vidis kako to funkcionise i kako se ponasa jer te neiskustvo moze kostati auta a da ne pricam o tezim posledicama. ne bih da me se shvati pogresno, tj ne mracim te samo dobrobnamerno upozoravam pogotvo ako si pride i taze vozac. ali zato kad naucis , zabavi nikad kraja pa cak i na suvom.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

ne vidim zasto je to toliki problem i koje to nevolje moze da mu zada sem da se preceni jer ima upravljivost i stabilnost ali kocenje je isto kao i na svim automobilima,pa to da ga zbuni.
                  razlika sneg i led na putu ljubovija-bg 220km(krivine,pravci,autoput) je terrano 3h30min sa 4x4 i golf oko 5hi30min (oba vozaca tim putevima voze 20ak godina i na suvom su priblizni)

jeste ima par tu caka,ali sto kaze co'ek samo odes na parking zabacenu ulicu i probas,vidis. ja ne znam ali leca mi kaze da je mnogo lakse manevrisati 2wd-om nizbrdo po snegu nego awd-om .ne znam jer nisam probao. pa ako uradi chip ne mora da ga stiska.....odma

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

@srdjannissan: kazes da nisi probao a tvrdis da ne moze da bude toliki problem ja nisam samo probao vec vozio 10godina quattro pa znam o cemu pricam. moze npr da mu se otkaci auto i da ne zna da ga vrati a da iz straha od udesa umesto oduzimanja gasa ili kocnice stisne gas pa da napravi show. pre neki dan je recimo moj mladji brat neiskustvom platio danak. slupao audija na suvom, uso malo brze u krivinu, zadnji kraj krenuo da bezi, on instiktivno udario kontru vise nego sto treba (greska) i zadnji kraj momentalno otiso na drugu stranu i on iz straha i a umesto na kocnicu verovatno naboo gas (automatik) i tras zabije se u kucu pored puta. drugo kocenje nije isto jer svaki ide preko nosa tako da je bolje kociti i drzati gas u isto vreme. u svakom slucaju treba znati tj vezbati. pricam o voznji po krivinama a ne pravcu. i jos nesto. nije isto voziti dzip i auto.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

kazem nizbrdo na velikom snegu i ledu nisam probao auto sa 2wd-om,a sve varijante sa 4x4 sam probao,ne bas 10g iskustva ali jedno 4-5.Imam i limuzinu 4x4. Jeste ima malo stvari koje su cudne,auto malo vestacki reaguje (ne moras da ga kontriras i ispravljas to on sam radi)ali samo bez panike.
                      Pa svakom autu kada bi zabo gas umesto kocnice bilo veselo.
                      Ali prednosti 4x4 su velike,pa ne bi ja i ti toliko dugo vozili awd auto, gledacu da mi svaki naredni bude awd. Samo okrenes tockove u smeru kojem zelis da ides (blago,bez cimanja) i auto ide tamo,nekad i popreko ali ide.

Comment

• nemkebg
                        CBC Senator XXL
                        • 25.05.2008
                        • 337
                        • Beograd, Novi Sad

ovako, hvala na savetima. znam da su astra i octavia totalno drugacije price, zato sam i postavio pitanje za koju pricu se odluciti jer meni auto nije potreban kao recimo porodico vozilo, vozilo za jurcanje i sl, mada oba auta mogu biti i jedno i drugo. evp recimo primer, dosta sam visok i kad prednje sediste u astri namestim kako meni odgovara mogu komotno pozadi da sednem. mada i bez pomeranja se mogu smestiti. a recimo octavia sa 150ks i recimo taj chip moze dobro da povuce. prtljaznici u oba auta su ogromni.... nego je bitno da je siguran, lep na oko,da mi pruzi neko zadovoljstvo u voznji a ne da bude tek puko vozilo od tacke a do tacke b. e zato je u pricu ubacena 4x4, a ne tdi. a sto se tice mog iskustva dozvolu imam evo sesta godina, ali sto se tice voznje auta sa pogonom na cetri tocka ono je nula. moze li mmi neko nesto reci o cenama odrzavanja??
                        Toyota je mozak
                        Aston Martin je lice
                        Kadilak je stomak

Comment

• Kenno
                          CBC Senator XXL
                          • 21.08.2006
                          • 460
                          • Zenica, BiH

Sve što je različito na modelu 4x4 je i skuplje, u odnosu na standardni model. Čitav zadnji trap, auspuh i plus sistem prenosa, čini mi se da je Haldex na tim škodama.
                          A imaš i Octaviu TDI 90ks 4x4.
                          Izmedju Astre i Octavie combi 4x4, izabrao bih Octaviu bez sumnje.

Comment

• nemkebg
                            CBC Senator XXL
                            • 25.05.2008
                            • 337
                            • Beograd, Novi Sad

E opet sam danas gledao astru, nije imala goriva pa nije htela da upali, ali se prilikom pokusaja paljenja upalila zuta lampica iznad lampice za akumulator, sta je u pitanju???? a na desnoj strani neka takodje zuta lampica kao neki kljuc, pretpostavljam da je to za servis?? jbg ne znam kako drugacije da ojasnim a zaboravio sam tel pa da uslikam.
                            Toyota je mozak
                            Aston Martin je lice
                            Kadilak je stomak

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Jesi li siguran da nije htela da upali bas zbog goriva

Comment

• nemkebg
                                CBC Senator XXL
                                • 25.05.2008
                                • 337
                                • Beograd, Novi Sad

Jesam siguran da je zbog goriva jer smo je u subotu palili i radila je dosta dugo i mirno je radila ali je i tada sijala lampica za gorivo, ali se ne secam da je bila i ova upaljena, kao i na svim ostalim autima na placu jer su im izgleda prazni rezervoari... sta je u pitanju? gledam po netu nigde ne mogu da nadjem nista. zanci lampica iznad lampice za akumulator.
                                Toyota je mozak
                                Aston Martin je lice
                                Kadilak je stomak

Comment

Working...
                                X