Skoda Octavia 4x4 1.8T

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemkebg
    CBC Senator XXL
    • 25.05.2008
    • 337
    • Beograd, Novi Sad

Skoda Octavia 4x4 1.8T

Poz svima.... Zanima me ovaj model pa ako bi neko mogao da mi kaze ponesto o njemu... Znaci odrzavanje i sl... Hvala unapred...
    Toyota je mozak
    Aston Martin je lice
    Kadilak je stomak
    Alfa Romeo je srce i dusa...
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Re: Skoda Octavia 4x4 1.8T

Ćao, Škodica, škodica, moja devojčica
    Ta mi se najviše sviđa, međutim... čuo sam da ima problem sa lamelom (fabrički) na 40 000 km, zamena je komplet oko 700 evrića u ovlašćenom servisu. Nemoj da me uzimaš zdravo za gotovo jer kažem to sam čuo za nju. Javiće se još neki sa foruma pa će da vidimo da li sam u pravu.
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Za te pare, auto je jako dobra investicija. Relativno prostran u svojoj klasi, dobre vozne karakterisike, prosečna završna obrada. Standardni problemi su sa bržim propadanjem kvačila, kočnica...

Potrošnja je nešto što može da ti bude začkoljica, ako tražiš ekonomičan auto.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ko jos menja set kvacila u ovlascenom servisu i zasto... to jedno a drugo to je motor 1.8T koji je iso u Golf i Audi a ja se nesto ne secam da se neko zalio na lamelu posle 40K km. u svakom slucaju, se na tom autu je vec ugradjivano i provereno na ova dva automobila tako da nema tu mnogo price a ni filozofije. jedini neprijatelj tom motoru kao i ostalim motorima ali ovaj je ponajvise osetljiv a to je long life servis pri kome se ulje menjalo na 2god ili 30k km. znaci ono sto je ajbitnje je da nije zakoksao mada i za to ima leka. dakle ako se desi da kupis auto a on i dalje ide i ne daje znake istrosenosti (ne dimi tj ne izbacuje ulje na izduv) pri prvoj zameni ulja potrebno je isprati motor ali ne onim aditivima sa benzinske pume nego naftom. dakle, pre zamene ulja na vruc motor dodati 3L nafte i ostaviti da auto radi na leru najmanje 1sat a moze i duze tj sto duze to bolje. nakon toga ispustiti to iz motora i sipati novo sinth. ulje (Castrol RS, Mobil 1, etc...) filter ulja se podrazumeva. svaku sledecu zamu raditi na 7000km i nema glava da boli. drugo nema sta da zadaje muke. vezanje je klasicno Mc. Pherson, eventualno svi silent blokovi da se zamene. proveriti da menjac i diferencijali ne pustaju tj ako su suvi nema potrebe da se menja ulje u njima. takodje proveriti da li centralni lezaj kardana ima lufta. ako je bas otiso onda se cuje zvonjava pri dodavanju gasa na leru a ako je samo nacet osecaju se male vibracije pri kretanju naravno uz sve ovo ide i kontrola nosaca menjaca/diferencijala. u principu to bi bilo to. odrzavanje toga auta nije nista skuplje a ni jeftinije u odnosu na ostale u toj klasi. jesu neki delovi skuplji u odnosu na obican model ali isto tako duze traju. npr gumice balansstangle koja je daleko deblja nego kod obicnog modela. naravno, moze odrzavanje da bude skupo ako se ide u ovlasceni servis gde samo zamena ulja i filtera kosta vise nego da se radi u privatnoj reziji. u principu, koliko sam do sad mogao da cujem od vlasnika skoda, obicnih oktavia kao i superba, redovan servis cak i u ovlascenom servisu ne prelazi 100e.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Bas bih voleo da prisustvujem ispiranju motora Zverkovom metodom, i primam opklade posle koliko ce da zakuca.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Samo unapred da najavim da na prvi pokusaj zustrije "rasprave" tema ode pod kljuc.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

ja sam cuo za metodu sa atf uljem, pa i tu bih se zamislio, ali ovo sa naftom ... mozda, ne kazem ...
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

ne zasto bi bilo rasprave. ovo nisma ja izmislio vec sam sam pricu cuo od coveka koji je to radio vise puta a to je Gavra. ne vidim razlog zasto bi motor zakucao. nafta masna, znaci ima podmazivanje a tu je i 5L ulja koje je vec bilo u motoru. stvarno ne vidim razlog zasto bi motor zakucao.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Nekada su majstori ispirali motor na taj način, pomešaju pola ulja, pola nafte i ostave motor 15 min da radi, onda ispiranje nekim jeftinim mineralnim uljem i na kraju kvalitetno ulje i vozi.

Ponavljam, Octavia je dobar pazar, 4x4 još bolji. Po km je u svakom slučaju skuplja eksploatacija od one sa prednjim pogonom. Ako ništa drugo, onda bar troši više goriva...
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

gavra kaze da je na jugicu recimo koji je toliko bio zakoksao da uopste nije imao dotok ulja u glavu motora tj toliko je bilo zapuseno da srafciferom nije mogao da prodje kroz kanal, bez problema ocistio sve i nakon toga je motor unutra bio kao nov.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

AAAAAAA, pa to je nesto drugo, razumeo sam da mu naspes samo naftu! Pola ulje-pola nafta je stari fazon, kao da naspes ispirol, ali jos bolje. Samo da dodam da se motoru da da radi u mestu, ali ne na leri, nego 1200-1500 obrtaja, tako mi je matori pricao. To je sigurno OK.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• SALE
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2005
                        • 841
                        • Banovo Brdo

I ja sam ukapirao da motor radi samo sa naftom, mada ni ovu drugu varijantu ne bih nikad probao na svom autu. Moj motor je bio zakoksao bas muski i posle par cescih zamena i dodavanja sredstva za ispiranje uspeo sam da ga ocistim odlicno.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

sta , ocistio si i gore onaj deo ispod dekla? ja cu na prolece da odradim ovo sa naftom sigurno.

Comment

• SALE
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2005
                            • 841
                            • Banovo Brdo

Da ocistio se odlicno

Comment

Working...
                            X