Suzuki swift iskustva i misljenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Suzuki swift iskustva i misljenja

Zagrizao sam za jednog swifta 2006god, 1.3 92ks koliko vec, sa 16000km
    e sad posto nista ne znam o suzukiju sem da je japanac interesuje me kakav je za delove, servise, odrzavanje tj koliko je to slicno sa korejom/japanom(mislim na jace brendove mitsu,honda,toyota i sl) itd

Autic je sa 5vrata, kupljen je ovde, ima valjda najjachi paket opreme, i za moje potrebe koje su nekih 80% grad, ostalo kraci neki put do sela, vikendice i sl.

znachi ako neko ima neko iskustvo sa suzukijem, pozitivno/negativno nek se javi, potrosnja, cena i to me i ne zanima toliko koliko eto delovi, i jel se krade (ne verujem al aj), limarija za nedaj boze i sl .

thx
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

Re: Suzuki swift iskustva i misljenja

znachi ako neko ima neko iskustvo sa suzukijem

ja posedujem swifta 1.3 2000 godište i posle njega ne bi kupio nijednog suzukija. iako je prešao samo 50k km i tehnički je u super stanju jednostavno ga ne volim zato što je jeftina kanta. kad kažem jeftina mislim na način na koji je napravljen auto (jeftina plastika, slaba zvučna izolacija, loša oprema...). motor je dosta dobar za 1.3. živahan i malo jači potrošač ali ništa strašno.

ali u nekim časopisima sam čitao da se stari i novi swift ne mogu porediti. ali koga zmija ujede.......
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Oko kupovine novog se i ja razmisljam.
      Evo ukratko par detalja koje sam cuo, ili sam provalio.
      Za delove i odrzavanje sam cuo sve najbolje, tj da je jako pristupacno.
      Sto se tice samog dozivljaja voznje, auto sam probao jako se lepo i lako vozi, ide odlicno.
      Mana motora je ne elasticnost, tj medju ubrzanja su losa, ali motor voli visoke obrtaje, i ako znas da ga poteras ide odlicno.
      Potrosnja mu je poveca, tj koleginica koja ga ima je ugradila plin, i tvrdi da znacajno vise trosi od Corse 1.0
      Napred je komotan, ergonomija dobra, pozadi ko Punto, ali je gepek kritican.

Sve u svemu vredi razmisliti, nov sa klimom je trenutno 10.000evra, cisto da znas.

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

pa gledao sam cene u eurosumaru na sajtu i cena tog od 10500 je za klot model sa klimom, ovaj ima grejace sedista, multi volan, mp3, 4xpodizaca, alufelne, valjda je taj nov 13000e za tom opremom, jer je sama doplata isto za metalik 400e valjda, no to mi i nije bitno jer ovaj auto ne uzimam u kesu vec u zameni tako da bi mi ta cena za koju ga dobijam odgovarala.

@jevtic, ma znam taj stari swift je meni isto sranje, tj nikada mi se nije svidjao, ovaj novi mi bas deluje kao napredak i po auto testovima koje sam gledao jbem ga nikako ne bi smeo da bude los auto.

@bax, sto se potrosnje tiche to mi nije bitno, ali glupo je da neko poredi corsu 1.0 sa tri cilindra, to je mrtav auto pa bilo bi jos hardcore da trosi sta znam. Nazalost ja jos nisam provozao ovaj auto, ali sto sam na netu gledao neke snimke i iznenadjen sam bio kako ide autic. Ali mislim da i u gradu trosi do 9l meni bi bilo ok, mada fabrika kaze do 8, a na otvorenom kazu 5.1l tako da sta znam nek svuda po malo dodas to je meni ok jer svaki auto kog sam se dohvatio trosi 10l++

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Nova cena u Euro Sumaru je 10.050 evra. Ta informacija je od juce.
          Trosice on preko 9 litara u gradu, u to budi siguran
          Poredjenje je bilo izmedju Corse i njega, jer koleginica ima oba komada.
          A dok nisu ugradili plin, nije niko hteo da voziu Swifta?!? Ipak je to poveca razlika u korist Corse.
          Ja ocekuje da ce to u BG da se vrti i preko 10l, zimi.
          Imao sam koncepcijski slican 1.3 motor u Coltu, pa znam da je na otvorenom gutao 7 litara, dok mi 1.2 8v u Puntu ide i na 5l otvoreno.

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Trenutno se u Grandu nudi ograničen kontingent Fieste 1,3 (70 KS) po ceni od 8990 jura.

Po meni, daleko bolji izbor, auto je mnogo više evropskog karaktera, mnogo više pažnje se posvetilo udobnosti, zvučnoj izolaciji, komforu, kvalitetu materijala u unutrašnjosti... Tu je negativne strane Swifta dobro predočio jevtic. Ne znam samo šta se nudi od opreme, ali za te pare, nov auto, sa 4-godišnjim garancijom i besplatnim servisom u tom periodu, uz to i sa recimo solidnom reputacijom i popularnošću na domaćem tržištu što znači umeren pad vrednosti i manje gubitka pri naknadnoj prodaji od Swifta - za mene ne bi bilo dileme. Performanse su verovatno na strani Swifta, ali za opisane potrebe i okolnosti u kojima će se auto voziti, sasvim je dovoljno i 70 KS Fieste...

Moja 2 centa...
            http://www.bmw.tv

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Ta Fiesta nema klimu, ima praistorijski motor, krs sedista.
              Gore receno ima smisla za neki model sa 1.4 motorom, i jacom opremom, ovaj na popustu, je krsic...
              Covek ima kombinaciju za Swifta, ne razmatra alternative.

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

U pravu si, treba da ga uzme i ne misli...
                http://www.bmw.tv

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Samo napred sa tim Swiftom. Odlican auto, odlicna verzija. Bices zadovoljan.

Comment

• little
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 912
                    • BGD
                    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Swift koji te zanima je verovatno jos uvek u garanciji (Suzuki daje 4 god, garancije), a mreza ovlascenih servisa je tanka.
                    U Beogradu ih ima 5, od cega je jedan za klime, a jedan za ugradnju gasa
                    (rec je servisu koji je promenio ime, a i promenili su marku uredjaja koji ugradjuju, pa je pitanje da li je i dalje ovlascen )
                    Po jedan servis postoji u Novom Sadu, Subotici, Horgosu i Markovcu.
                    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

prvo hvala svima na odgovorima.

Sto se forda tiche da uzimam auto u kesu verovatno bih gledao sve razne ponude oko novijih vozila, ali ovako ovo je ponuda koja je u razradi tako da je i jedina opcija. Ali inache sto se forda tiche uvek bih pre uzeo japanca nego forda, jeste nov auto ali imam nekoliko ljudi u svom okruzenju koji su toliko vise ogorceni na fordove novije generacija koje kvarove su sve imali da stvarno tad covek razmisli dal uopste i gledati tako nesto.

Sto se suzukija tiche, potrosnjom se ne bavim ali mislim da mi nece prelaziti deklarisano jer moja gradska voznja se svodi 90% na nbg,zemun i sl. i nije mi bitan faktor

najbitniji mi je faktor to sto mi je i starac napisao, da je to pouzdan auto, i da ne brinem mnogo oko toga, a za odrzavanje naci ce se, vozimo hyundaie u kuci i svi su nas kudili oko odrzavanja pa se opet jbg nadje kad zatreba sta.

nadam se da cu imati nesto konkretnije da kazem, ili ako se realizuje onda da ga i predstavim
                      ovaj nije sigurno nov 10500e, ima grejache sedista, metalik, alufelne 15", multivolan, 4x podizaca, nesto vise airbagova od standarda, mp3/wma fabricki, tako da je on nov oko 13000e

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Ja sam vozio nesto malo tog Swifra, renta car, i bas mi se svideo autic, prava gradska zujalica. Nije uopste lose odradjen, sedista su za tu klasu OK kao i kompletan utisak o vozilu. Po meni ide odlicno, jako je osetljiv na gas i bas lepo vuce, lako.
                        Sto se tice delova, ne bih nas rekao da je jeftin. Do skoro nije bilo amortizera koji nisu original, pa znam da su drugaru za 2 amortizera trazili 180e, sto je mnogo za auto od 18 god. I jos par sitnica je trebao da menja i bile su jace cene, s obzirom na godine auta. Ali tebi to nije toliko bitno, jer kupujes skoro nov auto.

Ja bih to vozio po gradu.

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

auto od 18god ? pa to je stari model ? ja pricam o novom, stari mi se nikada nije dopadao ne znam ni sam zasto.

videcemo sve je u pregovorima jako sam zagrejan za autic tako da se nadam da ce biti

Comment

• MirkoDamnjanovic
                            CBC Senator
                            • 26.09.2008
                            • 291
                            • Srbija
                            • Cetvorotockas

Radio sam u firmi koja je imala suzuki 1.3 90ks. Trosio je 12-13 litara u gradu sto je mnoooogo za takav auto. Moj 2.0 137ks trosi 14-15.

U toj klasi bih kupio 1.4 16V ili 1.6 16V reno clio. Majstori kazu da je 1.4 najbolji motor koji je reno napravio. Lakse je za servis i po mnogim testovima najbolji automobil sto se tice kvaliteta u toj klasi.

SUZUKI 1.3 2005 god
                            Engine
                            Code: M13A
                            Type: 4-S
                            DOHC
                            4 valves per cylinder
                            Bore x stroke: 78.00 mm. × 69.50 mm.
                            Bore / stroke ratio: 1.12
                            Displacement: 1328 cc 81.03 cu in
                            Compression: 9.5
                            Fuel system: MPFi
                            Aspiration: Normal
                            Catalytic Converter: Y
                            Max. output: 92.2 PS (91 bph) (67.8 kW) @ 5800 rpm
                            Max. torque: 116 Nm (85.5 lbft) (11.8 kgm) @ 4200 rpm
                            Coolant: Water
                            Specific torque: N/A
                            Performance
                            0-100km/h: 11 s
                            Top speed: 175
                            Fuel consumption: 8.0/5.1/6.2 l/100km urban/extra-urban/combined - lazu 100%
                            CO2 emissions: 152 g/km

CLIO 1.4 16V 2005 god
                            Aerodynamics
                            Cx: 0.72
                            Engine
                            Code: K4J
                            Type: 4-S
                            Wet sumped
                            DOHC
                            4 valves per cylinder
                            Bore x stroke: 79.50 mm. × 70.00 mm.
                            Bore / stroke ratio: 1.13
                            Displacement: 1390 cc 84.82 cu in
                            Compression: 10
                            Fuel system: MPFi
                            Aspiration: Normal
                            Catalytic Converter: Y
                            Max. output: 98.3 PS (97 bph) (72.3 kW) @ 5750 rpm
                            Max. torque: 127 Nm (93.6 lbft) (12.9 kgm) @ 4250 rpm
                            Max. rpm: 6500
                            Coolant: Water
                            Specific torque: N/A
                            Performance
                            0-100km/h: 11.3 s
                            Quarter mile: 17.7 s
                            Kilometre: 33 s
                            Top speed: 183
                            Fuel consumption: 8.7/5.4/6.6 l/100km urban/extra-urban/combined
                            CO2 emissions: 158 g/km

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

opet rec o potrosnji sto mi nikako nije bitna stvar, a tek poredjenje vs clio si sl, kombinacija je za ovaj auto a ne nesto trece.

Comment

Working...
                              X