Peugeot 406 Diesel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • FIGARO
    CBC Početnik
    • 24.01.2009
    • 7

Re: Peugeot 406 Diesel

Imao sam priliku da vozim 406 od 90ks,odusevljen sam,nemam nijedne primedbe,sve preporuke

Comment

• Dacha406
      CBC Član
      • 17.02.2009
      • 17
      • Beograd, Zemun

Pozzz svima.... Ja sam Danijel, dosao sam na forum jer sam upravo uzeo Peugeot 406 2.2 HDI u karavan verziji pa reko da vidim mogu li sta vise saznati ovde na forumu jer ga svi hvale... Dakle, 406 karavan 2.2 hdi, 2003 god, elegance oprema, presao 113000, kupio sam ga u Sloveniji licno, od vlasnika (drugog). Prvi vlasnik ga je kupio i SLoveniji,dakle znam mu celu istoriju.... Kada sam isao da mu dizem kilometrazu zbog smanjenja carinskih troskova, covek koji mi je to radio rekao mi je da kilometraza nije dirana nikada pre ovoga.... Cena 6100, uspeo sam da spustim na 5800 i da izglodarim 4 gume sa felnama... Carina ce da me izadje 1200 evra, za reg se jos nisam raspitao i neka sam imao jos troskova dovoza u smislu putarina,gorivo, i razna tutkanja 200 evra, to je ukupno 7200 bez reg... Sta mislite kako sam prosao?? A ako se neko razume voleo bih i neki savet za 2.2 HDI... Hvala !
      Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded!

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Zar nije carina sada 10% ?
        Kakve su cene u Sloveniji u poredjenju sa ostalim EU zemljama ( ako si geldao ) ?
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Dacha406
          CBC Član
          • 17.02.2009
          • 17
          • Beograd, Zemun

Carina jeste 10% na osnovicu koja je ustvari tvoj racun odnosno kataloska vrednost ako ti ne prihvate racun... Za vozila koja su 2003. ako su presla preko 155000 imas ogromno olaksanje, mene ce izaci nekih 450-500 evra manje to sto sam digao kilometrazu... Sto se tice cena, Slovenija je prilicno skupa... Skuplja dosta od Nemacke, Italije.. Negde u rangu Holandije i Belgije ako ne i skuplja... Govorim ti znaci kad kupujes auto za sebe, pouzdan auto, ne za prodaju i ne za svercere.... Ali opet iako je skuplja isplati se jer stignes za 4 sata lagane voznje, lako se sporazumes snjima, i ima mnogo manje laznih kilometraza i oglasa nego u Nemackoj npr... Ali opet ko ima nekog u Nemackoj ko moze da mu pogleda auto, moze proci dosta jeftinije...
          Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded!

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

500€ na kilometrazu. daj i meni ime tvog spreditera ocu i ja da carinim kod njega.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dacha406
              CBC Član
              • 17.02.2009
              • 17
              • Beograd, Zemun

Tomeks

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

sta tomex. ili iznesi cinjenice kako i sta jeste ili nemoj pisati o tome, jer ovaj forum citaju siroke mase, a ne bi voleli da ljude dovedemo u zabludu.
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Dacha406
                  CBC Član
                  • 17.02.2009
                  • 17
                  • Beograd, Zemun

Pitao si za ime speditera; ja kazem Tomeks...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

A na pitanje sta tomeks???

Odgovor je trebao da bude kontakt telefon ili adresa ili neki podatak koji vodi do njih.

500€ na kilometrazu da ti neko skine koja treba da je kataloska vrednost auta????

Comment

• Dacha406
                      CBC Član
                      • 17.02.2009
                      • 17
                      • Beograd, Zemun

ja ti kazem moje iskustvo, nemam razloga lagati... Sa spediterom me je spojio prijatelj, zajednicki (moj i gazde spedicije) i pre kupovine auta mu je izdiktirao sve potrebne podatke kako bi mi on rekao sta treba da uradim da bi carina ispala sto manja... I sva usteda se na kraju svodi na kilometrazu i na manji racun koji je pisan tamo gde sam kupio auto ( auto sam platyio 5800 a racun sam pisao na 3100,na toliko mi je taj spediter rekao da pisem jer taj auto,to godiste sa tom opremom na toliko moze da prodje... Sa mojih 113000 i regularnom servisnom knjizicom carina bi me izasla 1700 evra, a sa kilometrazom od 175000 ( bitno je da je preko 155000 ako je auto 2003 god) i drugom servisnom knjizicom( mada se moze proci i bez servisne ali dobro je imati je) 1250 evra(33% vrednosti racuna + 250 evra usluga speditera) Zasto 33%?? Nemam pojma ali tako je, drugar je pre desetak dana kupio passata 2003 i na istu foru je carinio i isto mu je bilo 33% od racuna, tako da je porvereno da za kola koja su 2003, i i maju predjeno vise od 155000 carina ide oko 33% ( mozda nesto zavisi i od opreme)

Ako ti stvarno treba broj, pisi mi na pvt, pa cu da saznam, jer to mi sve obavlja ovaj prijatelj...

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Pozovi speditera i pitaj ga koliko je bio popust na kilometrazu, na izvoznu (koju ti ocito nisi ni video) i na drzavu iz koje se uvozi, da li je na firmu uvezen ili na fizicko lice od mnogo stvari zavisi popust. Ti nisi dobio 500€ na kilometrazu nego na celokupni dokumenat sto su dva razlicita pojma.

Ako gresim u ovome onda sam pogresio na svim vozilima koje sam uvezao u poslednje tri godine i izgumio po toj racunici par hiljada eura ali nema veze.

Comment

• -Miki-
                          Moderator
                          • 09.11.2005
                          • 708
                          • Valjevo
                          • Honda Accord coupe cg4

@Dacha406
                          Skoro si dosao na forum , pa da ti ukazem, nemoj nastupati takvim tonom i recima tipa :"jesi ti normalan , slusaj ovako" itd . Nema potrebe da toliko burno reagujes,moze to i malo finije da se odgovori ili jednostano predji na pm i tamo rascistiti sve nejasnoce sa sagovornikom, ovde javno vise uvazavanja molim.

Tema otisla u totalni off ali Ada je ovde mod pa on nek resava .

Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Dacha406
                            CBC Član
                            • 17.02.2009
                            • 17
                            • Beograd, Zemun

Ja sam ti objasnio kako i sta sam uradio a ti iz toga izvuci sta ti treba posto vidim da se razumes.... Auto je uvezen na fizicko lice.... Jedna jedina kilometraza postoji na autu sad a to je 175000, da li je to ta "izvozna" ne razumem se... To je odg na ono sto si me pitao...

Mozda sam ja pogresio u nekim detaljima vezano za carinu i to, ali to je moje misljenje, uostalom ovde svi iznosimo svoja misljenja, to je ustvari i poenta svih foruma. Stoga ne smatram da cu ikog "dovesti u zabludu", ako napisem nesto sto mislim da je tako, pa makar i nije... Ti kazes da se bavis uvozom kola, i verovatno znas oko tih stvari dosta bolje od mene.
                            Jos jednom ponavljam da nisam imao nikakvu losu nameru.

Comment

• Dacha406
                              CBC Član
                              • 17.02.2009
                              • 17
                              • Beograd, Zemun

E sad sta je ustvari tema?? Pricao oko carine ili??

Comment

Working...
                              X