pozdrav drushtvance treba mi mala pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Peki1980
    CBC Član
    • 18.01.2009
    • 18
    • beograd - vrachar
    • seat cordoba vario 1.4

pozdrav drushtvance treba mi mala pomoc

neznam odakle da pochnem, hm..ajd ovako...treba mi savet. a sastoji se u sledecem, trenutno sam vlasnik vw golfa trojke td , na kme je motor otishao u tri lepe...ali nije samo to nego ima tu josh da se malo protrese prednji trap i zadnji, kvachilo je na kraju a sam auto je preshao 230.000, e sad
    jeste da je to zadnja trojka 97mo godishte ali neshto mi se neulazu neke pare velike u njega. pa se razmishljam da ga prodam dok josh mogu da uzmem oko4500 i da uzmem neshto sa plinom, jer sam bukvalno non stop u kolima i potroshnja mi je veoma bitna stavka
    e tu dolazimo do onog glavnog, razmishljao sam da uzmem nekog fiata bravo il bravu ili mareu ili shta znam sad recite mi shta da gledam koji motori su dobri koje da izbegavam, vidim po oglasima ima bash svega i svachega, uzeo bih tako do 4000 ili eventualno 4500 , dakle uopshteno shta da trazim ? svaki savet ce mi mnogo znachiti
    eto mozda budem buduci chlan vasheg kluba ko zna..
    p.s. po zanimanju sam automehanichar ali radim samo vw i audi, u fiat-e se malo manje razumem pa zato pitam za savet, ono generalno shta su im mane , mogu da kazem da mi se MAREA svidja kao auto mada koliko sam upoznat nije se taj auto bash neshto proslavio, u svakom sluchaju havala unapred na svim savetima koje dobijem od vas
    http://forum.seatklub.rs/
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: pozdrav drushtvance treba mi mala pomoc

Kod pomenutih modela na raspolaganju imas 1.2,1.4,1.6,1.8,2.0 benzinske motore.
    1.2 ok ugradjivao se u bravo/a,mozda malo slabasan
    1.4 los motor,problem sa slabim podmazivanjem,ugradjivao se do 1998,zamenio ga 1.2 gorepomenuti
    1.6 odlican motor,vrlo izdrzljiv i najrasprostranjeniji,ugradjivao se u bravo/a i mareu
    1.8 trebalo bi da je ok,mislim da nema nekih mana ali i nije toliko cest
    2.0 postoje dve verzije 147 i 155ks,prva verzija je valjda imala problema sa lezajevima radilice,dok je kod druge verzije to otklonjeno.Motor ima 5 cilindra i znatno je skuplji za odrzavanje od ostalih tako da 1,6 ispada best buy.
    Budi obazriv jer sva tri modela su vrlo cesto podmladjena tako da obavezno svaki proveri u eperu.

edit:sad vidim po autodati da se i ovaj 1.2 ugradjivao u mareu
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Sve sto rece Vlada,ziva istina.Inace 1.2 ima i u Stilu.Znaci nije slabasan,al nije za trke.Ume lepo da zagrebe 82 konjica.S obzirom da ti je potrosnja bitna,iskljuci iz opcije 1.8 i 2.0,prilicno su alavi.Budi spreman na 700 e za seqvent uredjaj za gas,al zato posle slatka voznja.U principu 1.2 i 1.6 su motori koji bi te zanimali.Oba mogu da se podignu chipom za jos nekih 10-12KS i 15-20Nm ako zelis malo ostrine.To sve za 9l gasa po gradu u 1.2 varijanti i mozda 2l vise u 1.6.Ma videces,posle Golfa svaki auto je avion.
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Peki1980
        CBC Član
        • 18.01.2009
        • 18
        • beograd - vrachar
        • seat cordoba vario 1.4

znachi da bodem 1.2 ili 1.6
        ma gledam ima sa sve vec ubachenim plinom bude cifra oko 4000. ali videcu, kao shto rekoh prvo da se otarasim ovog sokocala mog ako uspem. a onda se bacam u trazenje nechega..videcemo shta cu da ubodem. a ovaj kakvi su fiat-i po udobnosti? vw je po DEFAULTU tvrd , znachi svaka rupa na putu...protresu mi se svi unutrashnji organi, jednostravno auto je tvrd i to je tako. neznam kakvi su fiat-i po tom pitanju...a na shta josh treba obratiti paznju pro kupovini polovnog auta? shta su im mane? jel imaju neku manu na samoj karoseriji negde gde je loshija limarija ..ili tako neshto na shta treba da obratim paznju ?

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Bravo je sa 45 profilima otprilike kao Golf 4.Onda zamisli kakav je sa originalnim gumama i amortima.Osim papira,pogledaj originalnost limarije,da li je nesto menjano .Motori su 16v i kad je dobar milina ga je slusati kako mirno i stabilno radi.Proveri kako vuce i kako drzi ler gas.I na kraju proveri da li sva struja lepo radi.A od svega je najbolje da ga bacis do nekog dobrog Fiat majstora,da ga pregleda i kaze svoje misljenje.Sam auto nije komplikovan za odrzavanje dok ne treba komp.A to znaci da greske na u****vanju vazduha i goriva mora da odradi neko ko ima dijagnostiku.Za razliku od Stilica i ostalih novijih modela siromasniji je sa senzorima i davacima pa samim tim ima manje problema sa raznim bubama i burgijama.

Comment

• mikisxy
            CBC Senator
            • 25.09.2008
            • 238
            • beograd

karoserija je cinkovana i ako nije bilo limarskih zahvata traje.marea i bravo-a imaju za nijansu losiji trap od punta 2 i stila ali daleko od toga da je lose.optimum potrosnja-preformanse-odrzavanje je 1.6 16v

Comment

• etibor
              CBC Senator
              • 12.05.2008
              • 293
              • Pancevo

Kao sto rekose ljudi 1.6 16v ...
              Za mene Brava 1.6 16v + plin, super auto. Da nisam uzeo stila to bih vozio sigurno...
              S' tim da je po meni bolje uzeti nekog koji nema plin, pa ugraditi nov uredjaj. Zato sto je pitanje ko ga je i kako ugradio, i koliko je vozen na benzin, koliko mu je zaribao sistem za benzin zbog voznje na plinu...
              Pozdrav...
              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

Dizel ne dolazi u obzir?

Comment

• space2703
                  CBC Član
                  • 12.05.2008
                  • 18
                  • Zrenjanin, Srbija

Da, zašto ne reći čoveku ono što je najbolje od fiata a to su jtd i mjtd motori? Novac uložen u plinski uređaj podiže ukupnu cenu pa mu dođe isto npr. brava 1.6+plin kao brava jtd 105 (na primer : . Dugotrajniji su, snage i uzbuđenja do mile volje i odlična ekonomija....

Comment

• Peki1980
                    CBC Član
                    • 18.01.2009
                    • 18
                    • beograd - vrachar
                    • seat cordoba vario 1.4

pa shta znam, treba da se uklopim u neku cifru od 4000-4500...

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Ja sam konkretno odustao od dizela jer imam vecinom kratke gradske voznje.Znaci,taman se razigra a ja stigo.Maltretiranje i za moje usi i za motor.

Comment

• Peki1980
                        CBC Član
                        • 18.01.2009
                        • 18
                        • beograd - vrachar
                        • seat cordoba vario 1.4

znachi definitvno treba traziti 1.6 16v sa plinom , a kakav je 1.2 ? da on nije slab za plin ?

Comment

• bokija
                          CBC Senator XXL
                          • 25.01.2008
                          • 640
                          • Beograd

Pa ako se taj 1.2 stavlja i u Stilo koji je jos tezi,zasto bi bio slabasan u Bravu?Naravno,ne ide kao 1.6,ali ide i vise nego solidno ako neces na 402 sa njim.Mana 1,2 je sto nemoze da se stavi jeftin plin,samo seqvent,a sa njim je potrosnja i snaga skoro ista kao na benzinu.

Comment

• etibor
                            CBC Senator
                            • 12.05.2008
                            • 293
                            • Pancevo

Opet moja teorija, neka me neko demantuje ako nisam u pravu...
                            Bolje trazi bez plina, pa ugradi plin sam.
                            Jeste da je to onda malo skuplje, mada nisam u poslednje vreme pratio cene. Ali onda znas kakav je plin ugradjen...
                            U 1.6 moze i obican plin??? To nisam znao. Ali obavezno seqvent, nemoj o obicnom ni da razmisljas.
                            Pozdrav.
                            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• bokija
                              CBC Senator XXL
                              • 25.01.2008
                              • 640
                              • Beograd

Etibor je do nekle u pravu.Auto kome je stavljen plin ima sanse da je mnogo presao.Drugo,lepo je kad se naleti na neki primerak koji je frisko uvezen,sve utegnuto i na mestu.Moj je bio takav.Sad posle godinu dana,nije los,mada...Nasi putevi stvarno uzimaju danak autu.

Comment

Working...
                              X