Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kole
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 66
    • zrenjanin

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Prvi Mjet-ovi izašli su 2005-te. Mjet je u svako slučaju moderniji diesel tj. generacija posle jtd-a. Pisano je o tome. Dve su varijante 120ks i 150ks sa 16v.
    Ne verujem da da ovaj slabiji troši više od jtd-a, bio bi to korak unazad. Lično sam samo provozao ovog jačeg trovratog, ide kao nevreme. Pre njega je bila verzija sa 16v od 140 ks.
    Ljudi sa belim enterijerom nema sreće. Generalno ribanje na 2 nedelje, inače se fleke tako utisnu da postanu deo enterijera. Moj stilo je 2002 ima crno plavu kombinaciju i još uvek izgleda vrlo sveže. Video sam lepšu crno sivu i naravno koža, ko voli.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Fora je u tome sto ja jos nisam video Stila koji je '05, a ima tamniju unutrasnjost, vec sve crno belo i beli tapacirunzi na vratima u najvecem broju slucajeva. Odgovarala bi mi dvobojna unutrasnjost koju je kole spomenuo crno siva! Sto se opreme tice otprilike znam sta trazim, a to je cd radio, dig. klima, metalik, lajsne u boji vozila kao i retrovizori, a mogu i kvake na vratima, alu felne, nije obavezno ali moze i kozni volan sa komandama za radio na upravljacu, board komp., a sve ostalo je rekao bih standard: srvo, abs...
      carpforever: kako odrzavas unutrasnjost i mozes li da slikas tu kvrgu!?

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Originally posted by markofpi
        ...Sto se opreme tice otprilike znam sta trazim, a to je cd radio, dig. klima, metalik, lajsne u boji vozila kao i retrovizori, a mogu i kvake na vratima, alu felne, nije obavezno ali moze i kozni volan sa komandama za radio na upravljacu, board komp., a sve ostalo je rekao bih standard: servo, abs..
        I, NIKADA je nećeš naći.
        Takav spisak se može praviti samo kada kupuješ nov automobil.

Od svega nabrojanog, sigurno ćeš imati board komp, servo, ABS.
        Sve ostalo nije moguće naći baš u kombinaciji kako si ti napisao....ni pod razno.

Comment

• carpforever
          CBC Član
          • 27.11.2008
          • 16
          • zemun

Fora je u tome sto ja jos nisam video Stila koji je '05, a ima tamniju unutrasnjost, vec sve crno belo i beli tapacirunzi na vratima u najvecem broju slucajeva. Odgovarala bi mi dvobojna unutrasnjost koju je kole spomenuo crno siva! Sto se opreme tice otprilike znam sta trazim, a to je cd radio, dig. klima, metalik, lajsne u boji vozila kao i retrovizori, a mogu i kvake na vratima, alu felne, nije obavezno ali moze i kozni volan sa komandama za radio na upravljacu, board komp., a sve ostalo je rekao bih standard: srvo, abs...
          carpforever: kako odrzavas unutrasnjost i mozes li da slikas tu kvrgu!?
          Otezavajuca je okolnost sto sam taxista i sto mi kroz kola prodje dnevno 15 ak ljudi,auto imam 3 meseca i nisam jos morao da perem tapacirunge.Mislim da ce leti biti vise problema zbog znojavih ruku.

Comment

• kole
            CBC Član
            • 05.06.2008
            • 66
            • zrenjanin

Ovo su unutrasnjosti Stila 2004 i mladjih

Comment

• etibor
              CBC Senator
              • 12.05.2008
              • 293
              • Pancevo

Prvi M-jet motor u Stilu je pusten u prodaju pocetkom 2004. god. To je verzija JTD 16v 140KS. Na samoj masci motora ne pise M-jet, vec pise "JTD 16v", ali je motor multijet. Tek su kasnije poceli da prave maske na kojima pise M-jet. Osnovna razlika u M-jet i "standardnom" JTD-u je u ubrizgavanju. M-jet ima vise ubrizgavanja u jednom taktu nego JTD. Ko se malo bolje razume moze i da objasni, mada nije toliko ni bitno. M-jet malo manje trosi, ali daje vise snage. Moj motor je bas ovaj gore navedeni. Nesto malo sam vozio JTD 115KS, pa ne mogu da procenim koliko je realno jaci i bolji M-jet 140KS. Jeste jaci kada se stisne gas. To sve zavisi od konkretnog primerka koji se kupuje. Ali mislim da ukoliko se neko nameracio na M-jet, a naleti na dobar primerak 115 JTD-a, nema razloga da se brine sto to nije M-jet motor. Sto se tice opreme automobila 2004. god 3 vrata, recimo nema svetlo za zadnja sedista a 2002.g. ga imaju. Prednji kocioni diskovi su mu isti kao na abarth-u, znaci veci nego na 115KS varijanti. I ima komande na volanu, obican kasetarac+CD sharger.
              Pozdrav...
              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Posebno sto JTD odlican za chipovanje, pa ko hoce, moze lako sa 115 da dogura do 130-140 ks.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

A kako onda znati da li je motor M-jet ako vec na maski pise da je jtd!?

Comment

• kole
                    CBC Član
                    • 05.06.2008
                    • 66
                    • zrenjanin

Ako sam dobro razumeo jedini Mjet sa maskom jtd je ovaj koji se prvi pojavio 2004 sa 16v i 140 KS, ali i njegova maska se razlikuje jer piše jtd 16v, a ne samo jtd.

Comment

• etibor
                      CBC Senator
                      • 12.05.2008
                      • 293
                      • Pancevo

Tacno tako.
                      Koliko ja znam nepostoji 1.9 M-jet sa 8 ventila. Jedino mozda onaj sa 120KS.
                      Ako gresim, ispravite me...

Kada pogledate raspored elemenata u motornom prostoru kod 115KS i kod 140KS varijante. Videcete da se totalno razlikuje. Slikacu pa cu vam pokazati. Recimo kod 140KS, ECU je izmedju motora i akumulatora, a kod 115KS verzije je kada otvoris haubu i gledas pa levo od motora. KAda sam menjao termostat morao sam da skinem ECU jer smeta...
                      Pozdrav.
                      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by etibor
                        Tacno tako.
                        Koliko ja znam nepostoji 1.9 M-jet sa 8 ventila. Jedino mozda onaj sa 120KS.
                        Ako gresim, ispravite me..
                        Evo, ispraviću te...
                        Postoji taj motor, ide i u novi Bravo...

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Najvise me interesuje ona limuzinska verzija! Sa troja vrata mi je iskreno najlepsi ali kako ce to biti porodicni auto onda t u startu otpada, a karavan mi je nekako ko zamrzivac sa onom ruckom na gepeku! Ajde da vidim te slike motora jtd-a i m-jet-a. Secam se jednom da sam gledao neki stilo 2005god. i da sam bas pitao da li je jtd ili m-jet, a prodavac me je ubedjivao da je jtd...

Kolika je razlika ili kako se ona manifestuje u voznji izmedju jtd-a i 1.8 benzinca od 133ks!? Kolika je potrosnja tog benzinca u gradu (Arena, Gazela...), da li taj motor ima plivajuci zamajac i kako se uopste pokazao!??

Comment

• etibor
                            CBC Senator
                            • 12.05.2008
                            • 293
                            • Pancevo

Bice slika, ali sad ubi ovaj sneg, pa nisam bas raspolozen da slikam

Pitanje za Neshu.
                            Da li su prestali da proizvode JTD i presli na M-jet, ili prave i jedne i druge? Ako jesu, kada?

Ne znam zasto svi strahuju za taj plivajuci zamajac. Mislim da je neko menjao i da je platio oko 30.000 dinara. Jeste mnoooogo para, ali kada ga zamenis nema sta da brines. Pa ne crkava on tek tako valjda???... Ne znam za 1.8, ali ovaj 1.9 M-jet 140KS, na otvorenom pri 80 km/h u 5-toj brzini trosi oko 4,5L/100km, pri 130km/h u 6-toj trosi oko 6L/100km, 170 km/h ide, sto bi rekli "ladno" bez ikakvog opterecenja. Medjuubrzanja su fantasticna i to je ja mislim glavna prednost dizelasa. Kada na 130km/h u 6-toj stisnem gas do patosa, oseti se kako povuce i to valjano. Toliko sam ja probao, nema potrebe za vecom brzinom, posto ionako nema gde. A u gradu mislim da je negde oko 8L/100km, ali posto nisam iz Beograda, nisam relevantan da procenim sva merenja brzine su GPS-om, zbog "laganja" kazaljke, na 17" felnama, i na Achilles M+S all season gumama 215/45, u letnjim uslovima na 30 stepeni spoljne temperature, autoput beograd-zagreb, ali u Hrvatskoj, gde je moogo bolji put nego kod nas. Sada na zimskim 15" je malo drugacije. Imas sve parametre pa procenjuj potrosnju u odnosu na ovo.
                            Mozda je malo off, ali mislim da ce nekome koristiti.
                            Pozdrav...
                            P.S. po boardu, je merenje potrosnje za oko 0,5L manja nego realna.
                            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• kole
                              CBC Član
                              • 05.06.2008
                              • 66
                              • zrenjanin

Kolika je razlika ili kako se ona manifestuje u voznji izmedju jtd-a i 1.8 benzinca od 133ks!?
                              Pre 3 godine dvoumio između jtd-a i 1.8benz.
                              U vožnji benzinac jeste malo živahniji kad ga pritisneš do kraja,
                              ali je prednost Jtd-a elastičnost, međuubzanja (osećaj vetar u leđa pri čak vrlo niskim obrtajima) ,benzinca moraš da šaltaš stepen niže tj. da ga držiš na obrtajima. Osim toga kada sam uzeo u obzir i sve drugo: potrošnju, trajnost, skuplje održavanje (potencijalno skupe kvarove)
                              ipak sam se odlučio za jtd 115, što ne znači da bi svako uradio isto. M-jet je tada naravno bio vrlo nov i skup.

Potrošnja u ovo zimsko vreme po ECU je 5.9l kombinovane vožnje 1900km. Relno to je 10-15% više. U gradu nikad preko 8. Za 1.8 nemam iskustva znam da deklarisana nije mala, ali uvek postoji lpg.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Osim toga kada sam uzeo u obzir i sve drugo: potrošnju, trajnost, skuplje održavanje (potencijalno skupe kvarove)
                                Jel si mislio na kvarove benzinskih motora....ako jesi napisi koje!? Koiliko ja znam jtd ima skupe kvarove tj. skuplji su od benzinca!
                                Razlog sto sam pitao za 1.8 motor je ovaj:

Comment

Working...
                                X