Mondeo vs Laguna (benzinci)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Mondeo vs Laguna (benzinci)

Razmisljam da menjam puntica nakon samo par meseci i iako dobro sluzi za mondeo ili lagunu benzinca do 2000ccm, oko 2002. godista, engleza...

O dizelu ne razmisljam zbog mogucnosti skupih kvarova. Sta je po vama bolje uzeti, Mondeo ili Lagunu benzinca i sa kojim motorom, kakva su vam iskustva sa ovim vozilima?

Moj subjektivni stav je da sam malo blizi mondeu medjutim ono sto je na strani lagune je sto se navodno lakse i jeftinije prebacuje volan na levu stranu, tako sam cuo. mada bih ja vozio sa volanom na desnoj strani, osim da ne daj boze usvoje propis da ne moze da se registruje auto sa desnim volanom kao u Slovackoj npr. i druga ocigledna prednost je maksimalnih 5 zvezdica na kres testu dok mondeo ima 4.
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: Mondeo vs Laguna (benzinci)

...bilo je ranije priče da nije samo stvar u prebacivanju volana, već i svetla, i još neke stvari koje sam zaboravio, traže intervenciju...
    Inače, pogledaj da li u budućem ZOBS-u nešto piše o vozilima sa volanom na ''pogrešnoj'' strani...

Comment

• Serdjoslav
      CBC Član
      • 16.09.2008
      • 16
      • Novi Sad

Prijatelju hteo sam i ja da uzmem Lagunu iz Engleske one su sad tamo dzabe!!!,ali se po meni to sa prebacivanjem ne isplati jer je posao jako tezak i skup.Ali od Lagune taj model dci mislim da nema boljeg auta i po pitanju komfora i potrosnje...
      JTD POWER

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Ma ok, razumem da je komplikovano i skupo, ali kazem ja ne bih prebacivao, vozio bih sa desnim volanom. osim ako me ne daj boze nateraju zabranom registracije desnjaka.

Neshooct, dobar predlog, moracu da potrazim novi zakon po internetu, valjda ga ima negde...

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Sve je to Ok samo voleo bih da mi objasnis kako ces preticati slepere autobuse i ostale sa desnjakom ? Marko ne zezaj se s tim i ne zanosi se ugrozavaces i sebe i druge svaki put kad sednes u kola,ljudi pogresno procene i sa levim volanom a kamoli sa desnim.Imas mnogo dobrih "normalnih automobila" pa biraj pusti engleze da voze svojom levom stranom a ti gledaj nesto za nase podneblje.

pozz
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

ma bre ja vozim prilicno penzionerski, nije meni uopste do preticanja, osim na auto putu gde umem da poteram, i sad sa levim volanom retko preticem.

na dvosmernim putevima ako imas suvozaca onda nije problem, a ako ides sam pretices samo kad je totalno cista situacija. a ako ti to ne odgovara onda ugradis kameru u levi retrovizor i u kabini imas displej. dogovorio sam se sa rodjakom, probacu da vozim njegovog desnjaka, pa cu da vidim kako je. ako vidim da je bas neprihvatljivo odustajem. mada nesto ne verujem da je toliko tesko. on vozi najopustenije.

nego dajte da se fokusiramo na temu mondeo vs laguna benzinci, nevezano za to na kojoj im je strani volan

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Marko001
              na dvosmernim putevima ako imas suvozaca onda nije problem, a ako ides sam pretices samo kad je totalno cista situacija.
              Baš se zezaš... Prvo, kako ćeš da znaš da li je totalno čista situacija kad ne možeš da pogledaš i drugo, da li bi zaista verovao suvozaču kad ti kaže da možeš da pretičeš?

Već sam rekao u jednoj temi pa da ponovim, da sam zakonodavac, registracija vozila sa "pogrešnim" volanom bi bila dozvoljena samo strancima koji potiču iz zemalja u kojima se tako vozi, i samo privremeno, recimo do 30 ili 60 dana.

On topic - glasam za lagunu (imam je, ali vozio sam i mondea, sve generacije) iako ni mondeo nije loš, ali se sa lagunom dobije više za iste pare. Takođe, glasam i za dizela, ako ni zbog čega drugog, onda zato što je izbor mnogo veći. Benzinaca skoro da i nema u ponudi.

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Hvala na savetu sta konkretno nudi vise, sem udobnosti naravno?

pa naravno da ne bih svakom suvozacu verovao, ali npr. ako vozim burazera,caleta, zenu, njima bih svo troje su dobri vozaci. i ne bih ih ni pitao da mi oni procenjuju ako dolazi auto iz suprotnog smera da li mogu da stignem da preteknem nego da li nema nista iz suprotnog smera. ma ugradim kameru u levi retrovizor i displej u kabini i resen problem a sta mislis kako britanci voze kad odu u francusku onim tunelom ispod la mansa?

inace registracija desnjaka je zabranjena koliko sam procitao samo u slovackoj i litvaniji od svih evropskih zemalja, a voznja strancima koji voze desnjaka nije zabranjena nigde. a da je to toliko opasno onda bi svuda bila zabranjena i registracija i voznja uopste!

Sutra cu ici kod rodjaka i vozicu njegov mitsubishi sa desnim volanom pa javljam utiske

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Da, laguna je udobnija, a meni to nije nebitna stvar. Za renoe znam bolje majstore (i povoljnije). I jedan i drugi auto imaju dosta opreme. I za jedan i za drugi važi da su polovnjaci iz uvoza najčešće oni koji su bili najjeftiniji (ovo posebno važi za engleze, koji se često uvoze zbog delova). Drugar sa posla je kupio mondeo, 2004. godište sa tddi motorom koji je unutra go kao pištolj. Od opreme ima samo ono što ima moja stara laguna (1997. godište) - prednje podizače i digitalnu klimu, a platio ga je više nego ja moju lagunu koja je natrpana opremom... Moram da kažem i da je taj njegov mondeo jedan od najbolje očuvanih koje sam video. Zaista je u izuzetnom stanju, i već nekih 6-7 meseci ga super služi, bez problema.

Probaj da voziš i jedan i drugi auto i verovatno ćeš se složiti da je lagunin upravljač nekako direktniji, a kočnice su drastično ubedljivije.

+ Čisto subjektivno - laguna mi je više eleganci.

Javi iskustva sa desnim volanom, ali pokušaj da budeš objektivan.

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Taj njegov mondeo pretpostavljam nije sa desnim volanom? thanks na savetima. a o voznji sa desnim volanom sam napisao ovde viewtopic.php?f=7&p=639086#p639086

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nije, njegov mondeo je regularan - sa levim volanom.

Comment

• FiestaRS
                        CBC Veteran
                        • 21.01.2008
                        • 128

Vidi sa adom cene pomenutih modela s`volanom na levoj strani

Comment

Working...
                        X