406 1.8 ili laguna 1.8 01-03

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • passatCL
    CBC Veteran
    • 03.11.2007
    • 120
    • Nish

406 1.8 ili laguna 1.8 01-03

Pozdrav,

zujim ovde po forumu, zapitkujem i lomim se koji model da uzmem. VW za te pare nema, a da je 2000 ili mladje. Zato, najverovatnije francuz. Od dizela sam takodje digao ruke, jednostavno, sa 7000 koliko raspolazem, ne moze da se nadje dobar dizel. Smatram da je bolje uzeti benzinca, koji se jeftinije odrzava i staviti mu TNG (650-700E) i vozi.

Na kraju, najverovatnije ce da bude 406 jer mi se vise svidja od Lagune istog godista.

Ono sto me zanima je, koji je od ova 2 modela pouzdaniji. Za Lagunu sam po netu citao da ima dosta kvarljivu elektroniku i razne gremline. Tako da, lomim se izmedju ova 2 jer Lagune ima dosta vise u oglasima pa cu mozda lakse da ubodem bolji primerak. I da, ako se odlucim na uvoz, odakle da gledam kola? Francuska?

Ja malo prelazim, oko 15000 godisnje, i najcesce kratke relacije.

Eto, to je na kraju to.

Unapred puno hvala na savetima, stvarno mi trebaju
    Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: 406 1.8 ili laguna 1.8 01-03

Ja sam u slicnoj dilemi, samo sto se lomim izmedju lagune i mondea, a 406 je onako kao neka rezervna opcija

Inace mislim da si u pravu sto se tice benzinaca, mene isto zanima iskljucivo benzinac, posto dizeli em su dosta vise presli em postoji mogucnost skupih kvarova (turbina, dizne, pumpa visokog pritiska,plivajuci zamajac, sve extra skupo),em su osetljiviji na lose gorivo, em ako ugradis plin onda ti dizel nije nista ekonomicniji ni u pogledu goriva, cak je mozda jeftinija voznja u benzincu. a sa plinom ces ga kasnije skuplje prodati pa na ugradnji ne gubis mnogo. razumem prednosti savremenih dizela,pre svega zbog puno vise Nm, i sam bih da kupujem nov auto kupio dizela, ali kad su polovni automobili sa 100+ k km iza sebe u pitanju totalno mi je suludo sto 90% ljudi kupuje/uvozi/trazi dizele a ne benzince ovo jedino ne vazi za pezoov 2.0 hdi od 90 konja za koji stalno cujem sve najbolje.

Vozio sam se dosta i u 406 i u lagunama, 406icu sam i sam vozio (nije bila u mom vlasnistvu da se razumemo) i po meni iako ej 406 ok auto, laguna je bolja, novija, savremenija,malo udobnija,a znacajno bezbednija. poznato je da laguna ima maksimalnih 5 zvezdica na kres testu a 406 ima valjda 3.

koliko mi je poznato samo oni modeli s pocetka proizvodnje lagune su imali dosta problema sa elektronikom, kasnije su popravili,neko kaze od 2003. neko od 2002. jesi li razmisljao o mondeu? ako si vozio VW passata mislim da ti je mondeo mnogo blizi toj VW filozofiji i samom passatu (tvrdji auto,robusniji, jednostavan enterijer,tamni tonovi, ali sve dobro uklopljeno itd) uostalom ovi evropski fordovi su koliko ja znam vecinom nemacki, tj. imaju fabriku u Kelnu

Comment

• passatCL
      CBC Veteran
      • 03.11.2007
      • 120
      • Nish

Mondeo mi se ne svidja. Ali nikako mi se ne svidja. Znam da cu nekog ovde time da uvredim, ali to su ukusi i Laguna i 406 su mi X puta lepsi.

Pojma nemam sto se tice Lagune. Ima ih puno, bas puno i veci je izbor nego 406. Neznam kakvi su 1,9dCI motori kod Lagune, verovatno dobri, ali niko nije lud da prodaje dizela ako barem 150-200K nije presao sa njim. Pa moras da izvuces barem onu razliku u ceni sto je u startu dizel bio skuplji.

Znam da dizeli idu mnogo bolje nego benzinci, ali sta da radim, benzinac je jeftiniji auto za odrzavanje a TNG je uvek dosta jeftiniji od benzina. Bolje da ulozim 650E u nov sekvent nego u polovnu turbinu koja opet moze da trsne. Da li toliko kosta sekvent i u Lagunu?

Znam da je Laguna dosta bolja od 406 na polju sigurnosti, ali ja sam prilicno penzionerski nastrojen kad vozim(em sigurnije, em jeftinije).

Pojma nemam, stvarno se lomim. Kad vidim 406 u srebrno-metalik varijanti sa fabrickim alu-felnama ko metak izgleda, stvarno mi se mnogo svidja. Pravi auto.

Niko da se javi da kaze, koliko su krckavi i sta su im najskuplji kvarovi. Na Peugeot subforumu su mi rekli da je katalizator najskuplji kvar a mene zanima da li on moze da se izbaci kod ovih novijih modela? I vrlo mi je bitno kako podnose ovo nase gorivo?
      Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Ma verujem da i laguna od 2000ccm benzinac od 140-ak konja ide sasvim pristojno mada sam se ja vozio samo u dizelu

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Pošto sam 6 meseci birao auto za sebe, mislim da mogu da konstatujem da je nemoguće ili skoro nemoguće ubosti dobru lagunu za <7000€.

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

Birao si dizel ili benzinac?

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Prvo sam tražio benzince, a onda sam shvatio da od toga nema leba jer je izbor preslab, a i cene su praktično iste kao za 1.9 dCi. Najbolja koju sam video je bila jedna 2.2 dCi initiale ,ali je nisam uzeo zbog preskupe registracije, a onda mi je uletela ova moja 1.9 koja mi se još više svidela pa sam tada i prelomio da ipak uzmem dizela. Sada, posle nekih 3 meseca, potpuno sam zadovoljan. Potrošnja mi je za oko 2-3 litra na 100km manja nego na staroj laguni benzincu, a gorivo je jeftinije.

Comment

• Caesar
                CBC Član
                • 28.01.2009
                • 13

Ja imam Lagunu 1.9 DCi 110ks...i jako sam zadovoljan...Sada je prodajem i ako biras izmedju Peugeot i Lagune, dajem prednost Renaultu. Em je dva puta lepsa, em je noviji model. Mislim da su i delovi cak jeftiniji. Ja sam drugi vlasnik u to sam kupio od drugara koji zivi u Belgiji. Prodao mi je sa nekih 80.000km. Vozim je skoro 5god i nekih ozbiljnijih kvarova nije bilo. Sada je presla 157.000 km. Elektronika je skroz u redu, jer mi se do sada nista nije kvarilo..Moj ti glas ide za Lagunu koja se i dalje ceni, u oglasima imas da biras. 406 je vec nekako bas stari model...

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

Caesar koje je godiste tvoja laguna? i gde odrzavate lagune?

Comment

• Caesar
                    CBC Član
                    • 28.01.2009
                    • 13

Laguna je 2001 1.9 DCi 110ks 6b...spremna za prodaju..

Sto se tice odrzavanja ne bih znao sta da ti kazem...ovlasceni servisi su blaga katastrofa...preporuka - sto dalje od njih..nikad mi nisu popravili do kraja, a cekanje je nevidjeno....ostavis kola i zaboravis kako su izgledala...sad idem kod mog starog majsora kod sava centra..

offtopic
                    Jel moze neki link na temu ovde na forumu, posto nisam nasao, vezano za felne, prodaju ili moze link od neke radnje koja ima web site pa da bacim pogled na cene
                    Hvala

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja održavam lagunu (i ovu i staru, prethodnu) kod majstora Neše u Zemunu. Odličan i povoljan servis, za svaku preporuku.

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

I ja sam od par drugara koji vozi li su vozili Renoe cuo da hvale Nesu iz Pregrevice... Bio sam par puta, dobro opremljen servis i ozbiljan pristup musterijama... Eh da takav servis postoji kod nas za Mercedese, ne bi mi bilo zao da platim uslugu koliko god traze...
                        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Originally posted by Durango
                          Eh da takav servis postoji kod nas za Mercedese, ne bi mi bilo zao da platim uslugu koliko god traze...
                          Znaci ipak je skup taj Nesa?

Comment

• Durango
                            CBC Senator XXL
                            • 01.02.2006
                            • 590
                            • Zemun, Srbija

Nije skup koliko ja znam... Ja sam samo rekao da bih voleo da takav servis za Mercedese postoji sto se tice profesionalnosti i pristupa musteriji....
                            MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Marko001
                              Znaci ipak je skup taj Nesa?
                              Nije, uopšte.