Fiat Punto 1.2 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Fiat Punto 1.2 8v

Pozdrav,
    Dodje vremen da se razmislja o kupovini prvog automobila. Zeleo bih da kupim nesto sto novije. Za oko mi je zapao jedan Punto 2001 god., u ful opremi( ABS+Klima....mislim da je ELX ).
    Cena je tu oko 4300-4400, stim sto racunam da bi ga lik dao za 4000 eura.
    Sta vi mislite, da li je cena ok? Hoce li doci do pada cena u skorije vreme zbog ovih peripetija sa porezom, tj.sa njegovim smanjenjem?
    Ima EU vizu, koliko bih mogao ustedeti da sam uvezem auto, ili npr. ako bi ga neko uvezao mene ( Kao sto je Ada uvezao onog Seicenta Abartha za jednog clana.)?
    Pomagajte ljudi....
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: Fiat Punto 1.2 8v

Kupili smo zeni taj auto pre par meseci isto 2001 8v samo sa vrlo malo opreme, skoro klot za 4300. tako da mislim da je to dobra cena... da li ima5 ili troja vrata?

Comment

• NED
      CBC Veteran
      • 02.11.2008
      • 149
      • Kragujevac

Cena je ok, cak je i u donjem nivou cena za to godiste i opremu, sto i vidis po postu Marko 001, ne verujem da ce to moci za 4000e, a i ukoliko bude moglo zapitaj se dobro zbog cega je to tako?! Jos nesto, ne gledaj auto po ceni, super cena- uzimam, odvezi ga u neki Fiat servis na komplet pregled, misljenje majstora pa onda odlucuj. Sto se tice daljeg pada cena vozila, to niko ne moze sa sigurnoscu da ti kaze, ipak je ovo Srbija, a u njoj Golf 2 star 20 i kusur godina vredi 3000e?! U glavnom, sirom otvori oci i polako!!!

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

Ja nisam merodavan u ovom delu odgovora ali ajde.

cena je jaka verovao ili ne. realna vrednost za 2001 god je 3500€. a taj bi ti ga dao za 3800.

Za 4000€ ima i drugih boljih i losijih kola.
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• NED
          CBC Veteran
          • 02.11.2008
          • 149
          • Kragujevac

Jeste jaka, ali za Italiju, Belgiju, Sloveniju.......bas iz tih razloga sam i dao primer Golfa
          Takav auto , ali tip-top, da se kupi u inostranstvu kosta upravo toliko, pa i vise, dodaj na to carinu i porez pa ces doci do cifre. U stvari, imate net, vrtite pa se uverite!!! Ako nije u pitanju EX VAN, udaran ili sa "milion" predjenih km., e takav ima da se nadje kod nas za 4500e - 2004-2005 god, e onda je gore pomenuta cena visoka .

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

a ti to iz iskustva ili rekla kazala???
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• NED
              CBC Veteran
              • 02.11.2008
              • 149
              • Kragujevac

Uvek iz iskustva!!!!
              Tako je bilo do skoro, e sad, istina je da pada cena vozilima i kod nas , ali na nasu zalost ne tako drasticno?!
              Moj drugar koji zivi u Ljubljani je skoro kupio Alfu 156JTD u full-u 2001 ili ' 02 god, sve ukupno mu je izasla na njegovo ime 4900e?! Kod nas to godiste ,za te pare ,u takvom stanju ,nema. Eto zbog cega ja to kazem, mada , to je samo moje misljenje, i glupo je uopste raspravljati o tome, jer uvek neko kupi za vise, a neko za manje para ,tako da je se i ne zna koja je prava vrednost kog godista kod nas!!!!

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

Ned mislim da nisi upravu:Cenu su opasno pale....doduše stefan nije naveo dali je to registrovano vozilo ili ne (tu je nekih 300 e), ali generalno može već JTD da se uzme za te novce.

2 Steva

Batali klimu na tom motoru...koji će ti andrak?

Comment

• NED
                  CBC Veteran
                  • 02.11.2008
                  • 149
                  • Kragujevac

Mozda, ukoliko je tako- moja greska!!!!

Comment

• stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

Hvala vam svima na kometarima.
                    Klima mi ne treba, ali ponudjena je, tako da je ne bih odbio
                    ABS bih voleo da imam
                    JTD ne dolazi u obzir. Necu dizel, suvise je to riskantno za mene.

Slobodno pisite jos .

Comment

• NED
                      CBC Veteran
                      • 02.11.2008
                      • 149
                      • Kragujevac

Evo da jos nesto napisem: KLIMA OBAVEZNO!!!!! U krajnjem slucaju ako tebi i ne treba, razmisli kome ces za par godina da prodas auto bez klime, posebno ukoliko pada cena automobila...

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Ja sam negde u oktobru cini mi se trazio auto i sve zive auto placeve sam obisao po Bgu i okolini, isao na bubanj par puta, zvao i privatne oglase itd. i tad je situacija bila takva da za 4300 je mogao da se uzme ili sa 5 vrata u odlicnom stanju a sa slabom opremom bez klime ili sa troja vrata sa klimom i nesto jacom opremom i ja izabrao prvu varijantu.

a jeftiniji od te cifre, tj oko 4000 i manje su bili samo ex vanovi i osim vanova izakani primerci u losem stanju. sve ovo pricam za benzince 1.2. dizele nisam ni gledao. a secam se da su za dobrog 1.2 16v sa klimom i dosta opreme cak svi trazili oko 5000. bio sam svedok nekoliko prodaja puntica na bubnju i najjeftiniji je (sa 5 vrata) otisao za 4400. ja moj nisam uzeo na bubnju, bila je cena 4500 al sam oborio na 4300. sad koliko su od oktobra pale cene ne znam tacno, al ono sto vidjam po oglasima rekao bih i da nisu bas nesto puno pale.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by stefanves
                          Pa rekoh da bih to uradio POSLE. Znaci posle nekih 30.000 km
                          Valjda cu do tada biti iskusan.
                          Naravno da nije preporucljivo za ljude kao sta sam, ondnosno one bez iskustva.
                          To se ne radi ni posle 30 miliona km i zaboravi pisanje na tu temu. Ako to ikada i uradis, ne obavestavaj javnost na ovom forumu.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

bilo bi lepo da neko ove gluposti o iskljucivanju abs-a obrise, ukljucujuci i ovaj post.

@stefanves
                            po prirodi sam radoznao, pa sam na prvom autu koji mi je imao abs iz ciste radoznalosti isprobao sve varijante ukljucen/iskljucen na suvom ,mokrom,blatu,rizli,snegu, i UVEK su rezultati na strani ABS-a. Naravno, neke navike koje sam stekao u prethodnih 200000 bez ABS-a sam morao da promenim i tu se i krije izvor zablude da se bio sta dobija iskljucivanjem. ti, naprotiv, svoj prvi auto kupujes sa abs-om i neces imati tih problema.
                            jos nesto, abs nije svemoguc, ali je superioran u odnosu na standardne kocnice. na suvom je poredjenje besmisleno, na mokrom nema zanosenja, na ledu ima upravljanja itd itd
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• stefanves
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2006
                              • 1351
                              • BG

Ok necu...
                              Moja greska, mlad i zelen...

Drugar iz DE mi je nasao GOlfa 4 2001. za 1500 eura, iz njegove firme. Presao malo ispod 100k.
                              Kada je Golf toliko, koliko kosta Punto u De, ili IT ?
                              Razume se da vozila budu u dobrom stanju, cak sta vise u odlicnom.

Comment

Working...
                              X