Fiat Punto - dilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovancha
    CBC Član
    • 13.09.2006
    • 80
    • bgd

Fiat Punto - dilema

Hajdemo sad ovako,
    moja devojka ima dilemu u vezi kupovine kola, a ja joj nisam bas od pomoci.
    Hoce da uzme Punta, inace to joj je prvi auto, pre toga nije nista vozila, a relativno skoro je polozila
    Ono sto smo gledali to je oko 2004 godista recimo.

Pitanje za poznavaoce, da li je bolje da uzme 1.2 benzin, ili dizel 1.3 ili 1.9
    Ja joj nisam savetovato 1.9, jer je skuplji za registraciju a i odrzavanje verovatno, pa cak ni 1.3, jer nekako vise volim benzince, a i deluju mi jeftiniji za popravke kasnije,
    ali to je samo moje misljenje.

Ono sto me zanima, jeste vase misljenje o motoru koji da uzme, da li da uzima polovni auto , i li da uzme novi ovaj zastavin, vidim da vec imaju popust, confort oprema je 7500e,
    ali onda bih ja morao da dotiram
    Kolika je potrosnja tog 1.2, kakav je za odrzavanje. Isto vazi i za dizel, ali onda nema novi
    Ona bi prevashodno imala otvoren put, jer radi van grada

Drugo, sta savetujete, pretpostavljam da je kasko neophodan, jer ce prve godine da bude narodnog veselja po putevima
    Da li zeder, itd ?

Trece na sta da obratim paznju, ako je polovan, mada ce to da podje neko samnom, evo vec vidim Nebojsu M-Power da se dobrovoljno javlja

Hvala vam unapred, mnogo bi mi pomogli vasim misljenjem, pogotovu jer sam vidjen da finansiram veci deo automobila

Pozdrav
  • jovancha
    CBC Član
    • 13.09.2006
    • 80
    • bgd

Re: Fiat Punto - dilema

Bravo ...
    sad sam se setio da dodam, izbor je nekako pao na punto jer mi deluje bezbednije nego neka jos manja kola, jer je uglavnom otvoren put,
    a mislim i da minimalno trosi i jeftin je za odrzavanje,
    ali ako je neko prolazio kroz slicnu dilemu, pa dosao do boljeg izbora za relativno slicne pare, uzimajuci u obzir kasnije odrzavanje i potrosnju, neka da predlog.

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Novo je - novo i tu se svaka dalja priča završava. Po meni, vredi sačekati malo da vidimo šta je sa onim "staro - za novo" u "Zastavi"...Čuo si sigurno za one priče, daš neki "lom" koji samo da može stajati na točkovima i dobiješ neki popust. Čulo se i za cifru koju će da "priznaju", al' aj' da nebudu spekulacije...

Pozdrav!
      BP

Comment

• jovancha
        CBC Član
        • 13.09.2006
        • 80
        • bgd

Sto je najveca fora imam peglicu '89 u dovristu, vodi se na kevu, to je inace prvi auto koji sam vozio kada sam polozio davno jos, a fora je da je registrovan i radi
        E sad zao mi je da moj prvi auto dam, ali sa druge strane, nije malo soma eura, ako se ispostavi da je tacno, jer za taj auto sigurno ne mogu da dobijem te pare nikad vise, a da ga cuvam kazem kao hocu,
        ali samo bezveze stoji

Ali opet, to nece biti za jos mesec dana, a mozda i duze, samo prolongiram, a sa druge strane devojci stvarno treba auto sto pre

Hvala u svakom slucaju, samo nek se javi neko da mi eventualno kaze potrosnju tog 1.2, itd itd

Pozdrav

Comment

• Punto Abarth
          CBC Senator
          • 11.12.2006
          • 220
          • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

potrosnja na 1.2 8v ne moze ispod 5l. Preko toga moze.

Odrzavanje moze da mu bude najjeftinije u klasi. A moze i najskuplje.

Najlepsi je u klasi, a moze da bude i najlepsi u klasi. Vidis paternu?

A sad za ozbiljno. Proveren, izdrzljiv motor, sa potrosnjom oko 6l na otvorenom, i oko 7,5l u gradu. Auto, kao i svaki drugi ima svojih bubica, ali generalno, korektan je.

Najveca mana mu je lose stanje

P.S. Nije novo je novo, nego ofrlje je ofrlje. Kragujevac. Stavis torinskog Punta kraj kragujevackog i vidis.
          http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

Ima moja zena taj auto, al sam ga ja kupio i ja ga odrzavam i ponekad i vozim. trosi oko 5,7 litara ovaj nas na otvorenom, naravno ako s ene gazi vec vozi opusteno tipa 90-ak km/h mislim da je punto 1.2 8v best buy, dizeli su vise presli, imaju mogucnost jako skupih kvarova. a i ovaj ti ne trosi puno! a za druge automobile su skuplji delovi/odrzavanje nego za punta... ja sam gledao i yarisa koji je bolji auto od punta, al ih malo ima, tesko je naci dobrog, skupi su, vecinom su sa slabasnim 1.0 motorom, delovi/odrzavanje mnogo skuplje, nema polovnih delova...

ja da sam na tovm mestu ili bih izabrao polovan auto ili bih dao tu peglicu za ovo "staro za novo". razumem da je prvi auto itd, ali kao sto si rekao ako racionalno razmislis, ako za nju dobijes 1000 evra popust to ti je extra a i onako ti samo stoji u dvoristu.

by the way, ja nikad ne bih devojci kupovao auto ,supruzi/majci dece da, ali devojci ne verujem.

"cud je zenska smijesna rabota!" Njegos

Comment

• jovancha
              CBC Član
              • 13.09.2006
              • 80
              • bgd

Ljudi,
              bio, video, skoro pa uzeo
              Da ne bih mnogo izmisljao, ipak je nov auto nov auto, duze ce i da traje, kasnije ce se i bolje prodati, itd itd,
              bez ulaganja, bez nerviranja da li nesto suska, lupka, radi, ne radi, itd, garancija 2god, itd, itd

Elem, confort oprema 1.2 motor, znaci ima sve sem klime i abs je 7900, a taj full koji ima i abs i klimu je 9200, to je vec mnogo love

Ostaje da vidimo hoce li teget ili bordo, i da u ponedeljak narucimo

Inace zanimljivo da je u salonu bila navala, znaci jedno 5 ljudi pre mene, i jos par posle mene, i da je dvoje kupilo !!!!
              Ima narod love jos u slamaricama izgleda

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Nije novo je novo, nego ofrlje je ofrlje. Kragujevac. Stavis torinskog Punta kraj kragujevackog i vidis.
                Sa ovim se slažem u potpunosti.
                Skoro sam bio u istoj dilemi i za ženu sam pazario polovnog 2005 Punta 1.2 8v Dynamic 5v, sa punom opremom i daleko je bolji od aktuelne Zastave 10. Jedino što deluje isto je motor, sve ostalo samo liči. Čak ni kvalitet plastike u unutrašnjosti nije isti. Pored svega toga tu je klima, ABS, 4xairbag, maglenke, CD, zimski i letnji set guma i felni...
                Potrošnja je oko 8-9l gradske vožnje i oko 6l na otvorenom.
                Sa takvom opremom (koja BTW ne može ni da se poruči u KG-u), cena se penje dosta visoko, tako da ni dobar polovnjak nije loša kupovina. Ko ima mogućnosti da ode preko i nađe polovnjaka od prvog vlasnika sa malom kilometražom, ne bi trebao da razmišlja. Treba samo imati na umu da su stvarno dobri automobili sa malom kilometržom i na zapadu skupi, ali su stvarno dobri.

Baš je ovakav...
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• BaneT
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 562
                  • Beograd

Novo je novo i .

E sad kakvo je to novo to je već truga tema....očekuj problemčiće sa slinjenjem ulja na deklu i kuckanjem nečega u motoru zimi...

A limarija im je vrh...da li ste primetili koliko je Z10 lošije ofarban nego bilo koji iz italije?

Prepun pomorandžine kore...normalno je da je ima ali toliko

Sve su to sinice e sad zavisi koliko je dotična osetljiva na iste...

Mašina jeftina za održavanje mada vas to neće tangirati za vreme garantnog roka.

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Gledaj auto sa klimom, ja ne bi uzeo auto bez klime pa jos nov nikako, veruj mi kad dodje leto ima da psujes sebe sto nemas klimu.

Comment

• Manfred
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2007
                      • 905
                      • Beograd

Originally posted by Punto Abarth
                      potrosnja na 1.2 8v ne moze ispod 5l. Preko toga moze.
                      kad on to kaze verujte...

a ja mogu da potvrdim da i na 1.9d ne moze da bude ispod 5, mada moooozda i moze, ali to vec nije voznja nego mrcvarenje

a zastava 10, odnosno punto iz zastave kako god ga mi zvali, ne moze da se poredi sa italijanskim (ni plastika ni ostali materijali u enterijeru) , potvrdjujem, posto posedujem punta kog sam uporedio sa novom zastavom za placa ...

moja je pretpostavka da su shkoljke koje ne zadovoljavaju fiat standarde, namenjene za Z10, i ne samo shkoljke...

Comment

• Punto Abarth
                        CBC Senator
                        • 11.12.2006
                        • 220
                        • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

manf, ne izvlači iz konteHta

btw, može i ispod 5l. Kad nateram bord da pokazuje preko 20km/l, ovekovečiću to fotkom
                        Vožnja u obrtajima gde je najveći obrtni moment nikako nije mrcvarenje.

O razlikama Z10 i Fiat Punta ne treba trošiti reči. Nadam se samo da će se situacija po tom pitanju popraviti.

@ IvanT: ako vaš ima šiber, možete da se hvalite... Ja sam uživo video nijedan Punto sa šiberom, ili mi se to javilo u snu...
                        http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• bozza1979
                          CBC Veteran
                          • 08.01.2007
                          • 112
                          • Beograd

Ja ne znam koju vi razliku vidite u enterijeru... Neretko sam se vozio u bas Puntu, brat sad vozi vec drugi sluzbeni.... Vozim Z10 iz Italije i vise puta sam se vozio u KG Z10... I ama bas nikakvu razliku ne vidim......
                          Sto se potrosnje tice, nisam uspeo da smanjim ispod 5,1, po Vojvodini... U gradu oko 8-8,5, ali u nekoj bas guzvi lako djipi i do 10. Ugradio sam pre par meseci plin, potrosnja 8-10, a u poslednje vreme hoce i do 11-12... Cekam da prodje ova zima, pa ako ne spusti, idem da vidim sta mu je...

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Koji si ugradio uredjaj i koliko izadje plincuga za punta?

Comment

• bozza1979
                              CBC Veteran
                              • 08.01.2007
                              • 112
                              • Beograd

Kod IvanT-a sam ugradio... Za cene bolje da se obratis njemu Ne znam da li su jos uvek aktuelne

Comment

Working...
                              X