Peugeot 206 1.4 hdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

Peugeot 206 1.4 hdi

Trebam ovih dana da kupim od kuma Peugeot 206 1.4 hdi 2003 god na satu 170.00km, beli, verovatno je prava kilometraža veća.

E sada interesuje me šta bih od servisa trebao da u uradim kada ga kupim. On je radio veliki servis pre 100.000 km. Inače nije bio nešto revnosan prilikom menjanja ulja, menjao ga je na 10-15.000 km (Mobile 10w40), jednom rečju dosta je akao auto
    Dali treba da ga teram na neku dijagnostiku i na šta bih trebao da obratim pažnju. Inače auto je u dobrom stanju (po mom laičkom mišljenju) ne troši ulje.

Šta mislite o pranju rezervoara, kolika je korist i dali nešto može da se zezne prilikom skidanja istog?

Puno pitanja, ali obzirom da sam za automobile duduk (ali baš) svaka pomoć je dobrodošla

Hvala svima!!
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Peugeot 206 1.4 hdi

ako ti da kumsku cenu i da je ok motor onda razmisli,ali ovako bih da zaobidjem,jel ne daj Boze nesto crkne.... koliko znam (citao) na tim motorima kais je fabricki predvidjen da se menja na 240000km....
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• dr_mire
      CBC Veteran
      • 10.01.2007
      • 104
      • Beograd, Banovo BrDo

E sada sam tek video da ima sličnih tema, izvinjavam se svima

Cena je 5200 eura, ali ono dam nešto za ostalo mu dodjem
      Kum čak insistira da ga teramo na dijagnostiku, da ne ispadne da mi je uvalio krš, na šta da obratim pažnju?
      I da li je bolje da ga teram u Verano ili kod nekog majstora (može preporuka ili na pp)

Hvala
      ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• milanlaki
        CBC Član
        • 28.01.2008
        • 48
        • zemun

Kad sam uzimao auto proveravao sam dijagnostiku, trapove, savetovali su me da proverim i kompresiju motora sto nisam odradio (uzeo sam auto sa placa pa nije bas bilo mogucnosti za to). Posto ti je kum, verovatno nece zamerati da ti da auto na 2-3 dana malo da ga provozas steknes neki utisak i pri tom ces imati vremena sve provere lagano da odradis. Drugar ima u firmi dve 206 1.4 hdi (preslo oko 80000) i nema zamerke na Verano, cak sto vise ih i hvali za razliku od nekih Fiat servisa u koje takodje tera sluzbena kola. U svakom slucaju ne verujem da ce te detaljna provera u Veranu izaci vise od 50-ak Eura (mozda i gresim, toliko je detaljna provera u Delti za Punta) .

Laki
        Pozdrav

Comment

• dr_mire
          CBC Veteran
          • 10.01.2007
          • 104
          • Beograd, Banovo BrDo

Sada se vratio iz Verano Motors. Dijagnostika 2360 din, našli su sledeće:
          -kilometraža je prava (oko 190.00km)
          -auto teretni, prepravljen u putnički
          -zapušen polen filter, potrebna zamena
          -ne rade zadnji senzori ABS (ispravan ABS)
          -ne radi ventilator hladnjaka na velikoj brzini (kumu ne diže temperaturu, ne znam šta ovo znači)
          -nestručno ugrađen alarm i zeder
          -ispaljen detonator vozačevog sedišta (šta ovo znači?)
          -zadnje gume za zamenu
          -set kaiševa za zamenu
          -potrebno dihtovanje kartera
          -potrebna zamena levog triangla
          -zadnji lonac auspuha truo
          -diskovi i pločice za hitnu zamenu
          -zaštita rezervoara vezana žicom

To je otprilike sve. Kakao ovo sve izgleda, molim Vaš savet i koliko bi me otprilike koštalo da ovo sve sredim

Hvala svima

Pozdrav

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

izgleda lose i udarano!

Originally posted by dr_mire
            -nestručno ugrađen alarm i zeder
            nestrucno ugradjen zeder povlaci pitanje kava je letva volana?!

-ispaljen detonator vozačevog sedišta (šta ovo znači?)
            znaci da je udaren

zaštita rezervoara vezana žicom
            ovo mi je najcudnije
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Ada ti je sve lepo objasnio.Znaci nudi ti se auto koji je udaran,prepravljan u putnicki i vrlo zapusten.To sto si pobrojao je ono sto se vidi na prvu loptu,a probelemi kroz eksplataciju te tek cekaju jer se definitivno radio o neodrzavanom autu.Mislim da ti se zakljucak sam namece,a i za te pare mozes da nadjes mnogo pristojnija kola s obzirom da su cene pale i da prodaja bas nesto ne cveta.
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

Sada se vratio iz Verano Motors. Dijagnostika 2360 din, našli su sledeće:

-ne rade zadnji senzori ABS (ispravan ABS)-100e po komadu u panteru
                -zadnje gume za zamenu-oko 100e zavisno od marke i tipa ,nove ili polovne
                -set kaiševa za zamenu- kao veliki servis dosta love
                -potrebna zamena levog triangla-oko 70e
                -zadnji lonac auspuha truo-oko 20-40e
                -diskovi i pločice za hitnu zamenu-oko 100e
                -zaštita rezervoara vezana žicom- mozda je negde drljao pa odvalio

u sapcu auto pijace rasprodaja ziva,lik uzeo s16 (2.0 gti ) 2004 za 4500e exstra stanje,doso doneo kes i pitao oces neces....benzinci vece kubikaze ne idu ,pa bilo daj sta das
                dakle kupis njega i za ove pare sto bi dao na ovog se navozas ko covek,sve od opreme,azdaja,ali i trosi srazmerno

Comment

• dr_mire
                  CBC Veteran
                  • 10.01.2007
                  • 104
                  • Beograd, Banovo BrDo

Hvala svima na pomoći

Dobro ću razmisliti o kupovini

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Nemoj biti lud i uzimati ovog krsa. Pa trebas u startu da ulozis 1000e, a i bolje da ne uzmes od kuma da ne bude svadje zbog auta.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Nemoj tako lako da odbacujes ovaj auto:

1. Ko bi ti dozvolio da odvezes auto s placa u Verano da ga testiras?
                      2. Svaki polovan auto zahteva veliki servis (u 99% slucajeva) samo da bi bio siguran
                      3. Diskovi i plocice spadaju u potrosni materijal
                      4. Senzori ABS-a u 99.99% slucajeva su samo zaprljanih kontakata (ovo vazi u 100% slucajeva kod francuza)
                      5. To sto je ispaljen zatezac pojasa znac da je udaran, a to sto ima airbag ispravan znaci i da je popravljen donekle. 90% automobila na placevima je udarano, a i od tih je polovina samo sa napakovanim airbagovima.
                      6. Cena das nesto a ostalo na pocek... !!!!!

Ako ga i uzmes normalno je da ce se kvariti kao i svaki drugi auto...
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Originally posted by djukic
                        1. Ko bi ti dozvolio da odvezes auto s placa u Verano da ga testiras?
                        Trebam ovih dana da kupim od kuma
                        Originally posted by djukic
                        90% automobila na placevima je udarano, a i od tih je polovina samo sa napakovanim airbagovima.
                        Sa ovom tvojom predpostavkom se ne bi slozio. Bilo nekada ali u zadnjih godinu dana mozda 10%
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

to za senzore da su zaprljani uopste nije istina,svim pandurskim to sija jel su im otisli ,ortak mi radi,meni sija jel su otisli,mislio da je jedan ali otisla oba!

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

ABS senzor je komplikovana sprava sa puno mehanickih delova koji se habaju vremenom i mogu lako da se pokvare...

U vakom slucaju ABS senzor nikako nemoze biti razlog da covek uzme ili neuzme auto. Pogotvo ako ga dobija po pristojnoj ceni na dodjem ti...
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• srdjanissan
                              CBC Senator XXL
                              • 20.11.2008
                              • 720
                              • beograd

Slazem se,ali uz njega je i jos mnogo drugih stvari....oni su samo skoro 200e +veliki servis+plocice,diskovi,gume......mnogo para

Comment

Working...
                              X