Peugeot 206 1.4 hdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

Re: Peugeot 206 1.4 hdi

Originally posted by djukic
    Nemoj tako lako da odbacujes ovaj auto:

1. Ko bi ti dozvolio da odvezes auto s placa u Verano da ga testiras?
    2. Svaki polovan auto zahteva veliki servis (u 99% slucajeva) samo da bi bio siguran
    3. Diskovi i plocice spadaju u potrosni materijal
    4. Senzori ABS-a u 99.99% slucajeva su samo zaprljanih kontakata (ovo vazi u 100% slucajeva kod francuza)
    5. To sto je ispaljen zatezac pojasa znac da je udaran, a to sto ima airbag ispravan znaci i da je popravljen donekle. 90% automobila na placevima je udarano, a i od tih je polovina samo sa napakovanim airbagovima.
    6. Cena das nesto a ostalo na pocek... !!!!!

Ako ga i uzmes normalno je da ce se kvariti kao i svaki drugi auto...
    Obzirom da nemam dovoljno keša, a ne bih da ulazim u neke kredite, ovaj auto će morati da mi odgovara, em na poček, em kum spustio cenu na 5000 eura
    Sada vozim Ford fiestu 1988. godište, koja me doduše dobro služi, imam bebu od 8 meseci, a supruga mi opet u drugom stanju
    E sada mislim da će svaki auto biti bolji i sigurniji od aktuelnog, vreme će pokazati

Hvala svima na trudu
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• dr_mire
      CBC Veteran
      • 10.01.2007
      • 104
      • Beograd, Banovo BrDo

I koliko je bitno da se ti senzori ABS zamene?
      Imaju li oni uticaj na ABS, odnosno kočenje?
      ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

1. Da li ti svetli ABS lampica?
        Ako svetli ABS je iskljucen. Bilo kakva neispravnost u sistemu ABS-a momentalno iskljucuje ceo sistem.To nece imati uticaj na kocenje tj. auto ce kociti kao i svaki drugi bez ABS-a. E sad ABS je sigurnosni sistem, potpuno bespotreban u svakodnevnom zivotu kao i AIR-BAG. Naravno svi sigurnosni sistemi su bespotrebni do trenutka kada se desi nesto nepredvidjeno. U slucaju potrebe naglog kocenja, umesto da ti ABS omoguci da mozes da menjas pravac kretanja automobila i u tim uslovima i time izbegnes prepreku i bezbedno se zaustavis, imaces klasicne sanke....

Da li motor duva i troskari ulje to ti je potpuno nebitno to te nece ni na koji nacin ugroziti u voznji. Popravi ABS!!! Proveri AIR-BAG sistem i sistem zatezanja pojasa. Naravno posto je bio VAN proveri na koji nacin su ugradjena zadnja sedista i kako su postavljeni pojasi za putnike na zadnjem sedistu. Ako ih nema OBAVEZNO kupi i montiraj!!!

Sto se tice ABS senzora, u pitanju su na tom pezou glupe spulne (proveravaju se omski). Nema tu realno sta da se pokvari. Los kontakt daje informaciju racunaru ABS-a da je senzor na tom tocku neispravan. Najcesce je dovoljno dobro oprati i ocistiti sve oko tocka i proveriti kablove od ABS-a. Naravno u Veranu ce odma menjati senzor jer im se to najvise i isplati...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• dr_mire
          CBC Veteran
          • 10.01.2007
          • 104
          • Beograd, Banovo BrDo

Originally posted by djukic
          1. Da li ti svetli ABS lampica?
          Lampica gori, znači to je to, ABS ne radi

Hvala

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by dr_mire
            I koliko je bitno da se ti senzori ABS zamene?
            Imaju li oni uticaj na ABS, odnosno kočenje?
            Nemaju uticaja, to su francuzi ugradili da vozacima uzimaju pare kad crknu

Naravno da ne radi kad su neispravni.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• dr_mire
              CBC Veteran
              • 10.01.2007
              • 104
              • Beograd, Banovo BrDo

Na kraju sam odustao.

Razlog je pre svega, uz ovo što ste napisali, sledeći:
              Rekoh da malo probam auto. Seo, upalio i odjednom...crni dim i crna fleka prečnika 1metar na asfaltu

Svima hvala, bili ste od velike pomoći

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

Originally posted by ada
                izgleda lose i udarano!
                sto nevolim kada sam upravu
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• MOSLER
                  CBC Senator XXL
                  • 27.05.2005
                  • 1064
                  • Niš

Da dodam nesto, senzor ABS-a za 206 nije 100e vec oko 2000-3000 din, barem je toliko bio letos kada sam pitao u Veranu.

Comment

Working...
                  X