Avensis ili RAV4?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Avensis ili RAV4?

Dobar poslovni partner planira da napusti Srbiju u narednih 2-2,5 meseca, vraca se kuci u civilizaciju. Sa sobom to povlaci prodaju (najverovatnije) oba automobila koja poseduje, i u duhu visegodisnjih dobrih odnosa pitao sam ga da li bi mogao da racunam na jedno od tih vozila, sa cim se on slozio.

Sad je pitanje sta uzeti od ta dva. Oba vozila su 2004. godiste, kupljeni u Beogradu, istog dana, BG tablice, oba su dizeli D4D, ne znam koja je operma u kom autu, u svakom slucaju je negde srednji nivo opreme. Bitan momenat je kilometraza, koja je na avensisu 130.000 a na RAV4 80.000km. Kilometraza je prava na oba auta, oba auta su servisirana u ovlascenom servisu, do sada nije imao nikakvih problema ni na jednom od njih.

Obzirom na odgovarajuci sticaj okolnosti i nas danasnji razgovor, mogao bih da racunam na cenu koja je ispod trzisne (za sta mi je rekao da proverim koja je).

Sta kupiti? Ja sam licno vise za aven****, mada me privlaci mala kilometraza na RAV-u. Troclana smo porodica, i ako sve bude kako planiram, taj auto bi trebao da bude drugi auto u kuci (ocekujem u drugoj polovini godine i sluzbeni auto).

Koliki su troskovi posedovanja takvih vozila?

Koje su okvirne cene kod nas za takve automobile? Sta da mu ponudim?
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

Re: Avensis ili RAV4?

definitivno rav4.

avensis mi je jedan od najružnijih i najdosadnijih automobila u klasi i šire. troškovi posedovanja bi trebalo da budu isti, registracijia, potrošnja je ista. jedino što bi gume trebalo da budu skuplje za rav4.
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Ja bih uzeo RAV

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

proveri na kome je zamenjen set kvacila sa plivajucim zamajcem jer ako nije ocekuje te cifra od oko 1000 evra

strada na oko 80.000(ako vozi zena) do 150.000(ako vozi dobar vozac)

inace, meni je rav4 definitivno privlacnija ponuda

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Isti covek je vozio oba automobila, i po mom utisku u pitanju je dobar vozac. Ovo za kvacilo cu proveriti. Inace, naka ideja mi je bila da vidim sta je na kom autu radjeno do sada, pa da znam sta mogu da ocekujem, jer mi je i palo na pamet da postoji mogucnost da je na avensisu odradjen neki servis koji tek ceka RAVa, obzirom da ima znacajno vise kilometara. Mada, i ne mora da je tako.

Ima li jos neki savet, iskustvo? Argomenti za/protiv?

Pitanje oko cene - sta je realno da se plati za takva vozila? Neka procena? Ako se dobro secam, mislim da mi je jednom prilikom rekao da je RAV bio placen skuplje nego avensis, kada su kupljena vozila. Meni realno SUV ne treba, i radje bih uzeo limuzinu, medjutim mala kilometraza koju je presao RAV mi deluje bas privlacno.

Jos da dodam - nemam problem sa tim kako avensis ili RAV izgledaju - vise gledam na to da se kupi vozilo da me preveze udobno, pouzdano, sigurno od tacke A do tacke B, da ne moram da razmisljam o tome da li ce auto da upali i da li ce da me negde ostavi na cedilu.

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Glas za Avensis, pristrasan sam kad su limuzine u pitanju.
            Tzv "gradske dzipove" ne kapiram, nikad nisam.
            work in progress

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

svakako pre RAV. Kilometraza nije problem jer su to male km za oba auta, tako da 50tkm nista nije bitna razlika u ovom slucaju, meni je vise jer je Avensis po meni prosecna limo, dok je RAV ipak suv koji je prilicno hvaljen od strane majstora a i vlasnika, a jednom sednes u suv zaljubices se. Za nase puteve, rav je savrsen, zaboravis sta je problem snega, rupa i sl. Odrzavanje mislim da je tu negde, ako ne odrzavas po ovlascenim mozes prilicno za ok pare da ih pravilno odrzavas, jedino eto na RAVu su mozda sto ti neko gore rece gume skuplje, ali to ti nikako ne sme biti faktor, jer to nisu neke razlike.

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

RAV naravno,prvo imas 4x4 koji je osnova stabilnosti i pouzdanosti u losim vremenskim uslovima,ne moras da se brines akoo si krenuo na put a nevreme je (sneg,kisa....),motori u oba su ekstrakvalitetni ,to svi znamo!
                  Drugo,otprilike su iste duzine,tako da ce ti sa ravom biti lakse parkiranje jel ces moci da se penjes na visoke ivicnjake...
                  Takodje zbog rupa i uslova naseg puta on je potpuno odgovarajuci
                  Moja svaka preporuka za rava....
                  kad koči,cepa gume i prevrće se!
                  papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Bojan1212
                    CBC Senator XXL
                    • 15.07.2008
                    • 468
                    • Zemun
                    • Honda Accord

I ja sam jedan od ovih okorelih zaljubljenika limuzina pa tako i ja svoj glas dajem za Avensis.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Obzirom da ti nece biti osnovni auto, vec za uzivanje, onda RAV.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja bih uvek pre uyeo limuzinu. Manje troši, nešto bolje ležanje, više prostora pozadi. Ali km je stvarno privlačna kod RAVa!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

Ja bih uzeo RAV-a sve i da je obrnuta situacija sto se kilometraze tice. Udoban i dobar za sve, bezbedniji u losim vremenskim uslovima, bolja preglednost puta zbog viseg polozaja za upravljacem, manje brines za rupe i ivicnjake, u slucaju ne-daj-boze nekog bocnog sudara ste bezbedniji opet zbog visine na kojoj su sedista... Jedino ako je avensis karavan a znaci mi veci prtljaznik onda bi razmislio o njemu. Verujem opet, da ces kroz nekoliko godina ipak lakse i skuplje podati RAV4...
                          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

A koja je vasa procena i predlog, koliko da ponudim coveku za ta vozila (sta god uzimao)? Vidim da je RAV skuplji nego avensis?!

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Pa oko 50% od vrednosti novog vozila, ipak su to auta od 5 godina.
                              Po meni da mu ponudis 12000e za Avensis i 14000e za RAV 4, to je negde 1000-2000e ispod trzisne cene.
                              E sad naravno vidi da tvoja ponuda bude i niza, jer ako odlazi iz zemlje tesko ce on to tako lako prodati.
                              Inace ja bih izabrao RAV 4.

Comment

Working...
                              X