Laguna II 1.9dci ili neki drugi za oko 6500e???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • galager
    CBC Početnik
    • 28.02.2009
    • 1
    • Pirot

Laguna II 1.9dci ili neki drugi za oko 6500e???

Pozdrav svima!!!
    Ide prolece, cene automobila pale, ja skupio neku kintu i taman pomislim da sam nasao auto (jos ga nisam kupio) u kome cu uzivati, ali na forumu, za Lagunu II 1.9dci vidim mane oko elektronike, skupe popravke itd.Ne razumem se u kvarove, samo vozim. Nigde reci hvale! Vidno razocaran, poceo sam da sumnjam u moju odluku za Lagunu II (2001,2002 sa oko 150000 predjenih km), pa me zanima, da li je mozda bolje izabrati neki drugi dizelas za oko 6500e. Bitno mi je da je auto porodican i da ima klimu. Inace ne vozim se puno i prelazim godisnje oko 8-10 hiljada km. Trenutno nemam auto, a poslednji koji sam vozio je Volvo 460 '96. Prvi put pisem i nadam se da ce neko pomoci.
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Re: Laguna II 1.9dci ili neki drugi za oko 6500e???

Ako prelazis 8-10k km godisnje sta ce ti uopste dizel? Stavi na papir racunicu i videces da je usteda u ceni goriva jako mala u odnosu na benzin. Ako u racunicu umesas i plin prednosti nema.
    Mane su pomenute sto puta na forumu. dCi motori su odlicni kao novi (kao i uglavnom svi novi dizeli), ali eksploatacija pokazuje da imaju problema sa mnogim skupim stvarima. Ako tome dodamo problematicni plivajuci zamajac na mnogim novijim autima sa dizel motorima koji gle cuda uglavnom drzi tu negde do oko 150k km...
    Ako smem da ti dam savet gledaj benzinca, najverovatnije ces naci za iste pare mladji auto sa vise opreme.
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Izbegavati Lagune napravljene 2001-2003. KAo sto je vec receno, da se za tu kilometrazu ne isplati uzimati dizela i sa tim se slazem. Previse rizika i potencijalno skupih kvarova...
      Inace ja vozim dCi, ali prelazim min 45k godisnje i opet mi ponekada nedostaje benzinac...
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

I sa vise opreme i sa manje km. 1.9 dci je odlican motor ali sam prilicno skeptican kada je u pitanju polovni dizel - deluje mi da je na 99% kod nas kilometraza itekako "srezana" odnsono ima i onih na kojima je realna ali su oni daleko skuplji.

A Renault benzinci su skroz ok samo sto je kod njih manja verovatnoca da su presli stotine hiljada km.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• 4motion
          CBC Veteran
          • 07.01.2009
          • 112
          • Beograd
          • Opel Kadett E 1.3NB 5b

to sa kilometrazom je bas ebena stvar.
          npr. kupis auto, presao 190 000km, a redovan da kazem veliki servis mu na 240 000km. Kazes sebi super, miran sam 50 000km bar za krupne stvari.
          A ono auto sa npr 240 000km, vracen na 190 000 i za****s se kao niko.
          Provera km je neminovna

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Da li kacenje na komp daje stvarnu sliku o kilometrazi ili je moguce i tu neko hakerisanje?
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

ne. samo servis pod uslovom da je radjen u servisu
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
              X