saab 93 1,9 tid 2005

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stanisha
    CBC Početnik
    • 03.03.2009
    • 2
    • beograd

saab 93 1,9 tid 2005

planiram da kupim gore navedeni auto. zanima me:
    - generalno misljenje o modelu
    - servisiranje u beogradu/srbiji
    - da li sedan ili sw (imam dvoej klinaca)

unapred hvala
  • TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Re: saab 93 1,9 tid 2005

Odgovorio sam ti na PP.

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Cemu odgovor preko PP-a, ovo nije Face book. Auto forum valjda sluzi da svoje misljenje podelis sa svim clanovima

Comment

• TAZZ
        Banovan
        • 30.05.2005
        • 1409
        • NBGD,SERBIA

Covek mi je poslao PP
        Ja sam mu odgovorio na PP...
        i to je to...

Originally posted by TAZZ
        Originally posted by stanisha
        od nemanje ns sam dobio preporuku (kao fahmenu) da ti se javim.

planiram da paznem gore navedeno vozilo. sta mislis:
        - generalno o modelu?
        - servisu i odrzavanju
        - da li sedan ili sw (ima dvoje sitne dece)

a-pro-po poslednje stavke zvunio me je podatak da je ista zapremina prtljaznika kod oba modela?!

pozdrav
        1. Generalno o modelu...
        pa auto kao auto, meni je eGstra model. Lep mi je na oko, lep mi je i unutra... Dosta pouzdan, chak shta vishe jedan od pouzdanijih.
        2. Servis...
        Servis za 1.9 TiD, koji je FIJATOV MJet motor, ima servisa za taj motor koliko hocesh, i GMovih i Fiatovih... Zavisi koji je motor imash sa 120 KS 8V i 150 KS 16V, koji je i moj izbor. Sa 320 NM je metak. Potroshnja mala... Pritom shto se mogu chipovati lepo. Meni je iskreno SportHach( Karavan ) Lepshi, deluje mi nekako zavrshen auto. Isti im je gepeks, ali ako krenes u obaranje sedishta... joj... mesta da se useresh. Lakshe stavljash stvari u KAravan neko u SS. Ja nisam uspeo da stavim dechiji bicikl u gepeks, a imao sam Sport Sedana. U Octaviu Sedan je stao bez problema, ali u SportHach varijanti... staje shta hocesh, bash zato shto mozesh da ne stavish poklopac gepeka.

Ovo mislim da je odgovor na dva pitanja.
        Pitanje je i koliko para i koja oprema, imash li sliku auta?

Ima jedan koji ja gadjam da uzmem, 9-3 SportHach, 1.9 TiD 150KS, 2005, preshao oko 110.000 plave boje, sa automatskim menjachem, tiptronic senstronic ovo ono, sa Shamaralicama na volanu, Ogromnim displejom na konzoli, GPS, nema kozu, shto je nekad i bolje... Bolje je ako se imaju mala deca( do 12 Godina). Moj je imao Belu kozu, i imam dete od 3 godine , mislim sad ce 4, ali je tada imala 3. Joj stalno pranje sedishta ... mazanje... ma idi bre... ja sam gledao da bude i lepo, ali... treba gledati i onu drugu stranu.
        Ovaj koji gadjam bi trebalo da me koshta oko 12.500-13.000 na ulici, a auto mi je od poznatog vlasnika. i znam da nije izakan!

Bitno je znachi KOLIKO PARA?

Jbg meni je zao, jer ce mi ovaj izgleda pobeci, jer sam kratak 3 iljade... tako da sam malko smoren...
        A ako tebi ovo odgovara, a ja ne uspem da se konsolidujem sa novcem... eto ga tebi... ode lepo na tvoje ime i cao, a mene chastish sa klopom...

Slike...

E sad ...
        OVO je moj PP njemu, i nemam shta da krijem...
        Coveku sam napisao shta mislim, i to je to, i postovao slike necega shto se meni nudi i za koje pare...
        EDIT u drugoj PP je bilo... 10.500 u Beogradu... kao stranac i izmedju 3300-3500 carina ovo ono te gluposti...

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

A iskreno i mene interesuje KAKAV je motor ali ponajvishe KAKAV JE AUTOMATSKI menjach koji on koristi, da li je bilo recall i nekih problema... Za motor mi je jasno.. ali mene interesuje menjach koji je... da li je isti kao u VECTRI C ili... neki drugi...
          Auto kao auto znam shta je, imao sam ga, ali u 2.2 TiD varijanti, a ovo je samo bolje i to mnogo!
          SportHach varijanta mi je lepsha 2 puta od SporetSedana, ali to je lichna percepcija.. a ne faktichko stanje stvari!

Comment

• r1cer
            CBC Senator XXL
            • 22.01.2006
            • 363
            • Beograd

Vozio sam se u 2005. 1.9 TiD od 150 ks pa još dodat front mounted intercooler i promenjena mapa i mogu vam reći da to stvarno dobro ide uz minimum turbo laga. Konkretno taj auto je dosta udoban, tih, plastika mu nije baš najsjajnija ali daleko od toga da deluje jeftino. Vlasnik je imao problema sa egrom, intercoolerom(zato je i stavio FMIC), i dosta nekih sitnica ali sve je sredio i sad je auto tip top. Najveća mana mu je što se ne može lako prodati.

Comment

Working...
            X