Ford Kuga?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sloba_NS
    CBC Član
    • 10.12.2005
    • 76
    • Novi Sad - Centar
    • Alfa 147 Selespeed P

Re: Ford Kuga?

Nisam vozio Ford Kuga, ali mu svakako dajem prednost u odnosu na Nissan-Renault filozofiju, cenom veoma pristupačnih automobila, kojima vrtoglavo brzo pada cena. A posle 100 000 pređenih kilometara i uz najbolje održavanje dešavaju se toliko nelogični kvariovi ili javljaju neki nedostaci, da dovodim u pitanje i kvalitet... Znači nov Renault NE, NIKAKO. Ovo je jako nezahvalno napisati, ali u mojoj užoj i široj familiji zastupljenost novo-kupljenih Renoovih vozila je znatno veća od 50%! Kad se setim koliko su plaćeni novi Megan II, prvo sa 5 vrata, pa dve godine kasnije, taj prodat pa uzet isti samo "SPORT-COUPE", a koliko sad vrede i pored redovnog održavanja i srazmerno male kilometraže, zavrti mi se u glavi! Iskreno, na majku sam uticao da ne uzme novog Twinga na kog se opasno nameračila, upravo poučen iskustvom nekih drugih modela i s(r)tanja na tržištu polovnih automobila. Uzela je Mazdu2 i smatram da nije pogršila, (njoj je pre svega bitno da je auto pouzdan). U jednom od AutoBild-ovih testova od 100 000 km Mazda 6 je proglašena za najpouzdaniji automobil u klasi, jer za to vreme/km testa nije imala ni najmanji kvar...! Nadam se da su bar deo toga preneli i na nešto noviju 2-ku, koja im je bila i dobar parametar, čini mi se, svojevrsno opipavanje pulsa za novu Fiest (Ford-Mazda idt.), koja dizajnom podseća na Mazdu2, mada je malo "nabudženija" od nje... Da se tada mogla kupiti nova Fiesta, verovatno bi izbor pao na nju.

Za Forda imam reči hvale iz više razloga... On je jedan od retkih globalnih proizvođača koji nikada nije imao neki pad ni u proizvodnji ni u kvalitetu, već je sporim a sigurnim koracima došao ti gde je... (Za razliko od npr. Opela ) U mnogim segmentima je stigao veoma blizu liderstva u klasi. Tehnologija mu je veoma napredna, konačno su promenili "dizajnera" (neki stari modeli su mi bili malko ružnjikavi ), automobili su im sve lepši i lepši itd.
    Potpuno novi model za Forda, Kuga, predstavlja njihov proboj u taj segment, pa se posledično da zaključiti da su puno uložili u njegov razvoj. Mnogo toga se da videti na prvi pogled, da je npr. daleko ozbiljniji i lepši od Qashqai-a koji ne znam jel karavan (SUV svakako nije), ili Van ili šta već, mali, a kao "terenac", pa još motorizacija koja u pomenutoj varijanti nije baš najbolji izbor. Pad cene Qashqai-a (taj motor i oprema) će biti veoma izražen, pa se postavlja pitanje racionalnosti kupovine novog, a i na našem tržištu postoji već neko vreme, pa mu dajem poen manje u odnosu na Ford Kuga.

Comment

Working...
    X