Accord ili Citroen c5 velika dilema...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • buldozer
    CBC Veteran
    • 24.03.2006
    • 151
    • Beograd

Re: Accord ili Citroen c5 velika dilema...

Oba automobila su prelepa. Po meni tu može da odluči samo jedna stvar - probna vožnja.

Comment

• PAPRENO
      CBC Član
      • 11.12.2008
      • 12
      • banja luka

ja licno vizim citroen c5 2007 jest luksuz , imidz motor je 2.0hdi odlican ali hidraulika me ubi sad je popravljao auto se na sred puta razvali dize se i servis cjena je ako nemas garanciju 890 eura

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Ti gledas nova kola? Onda Citroen C5. Na novom C5 mozes da biras hidrauliku ili "klasicno" vesanje. S ozbirom da je u pitanju nov auto i s obzirom na zemlju gde zivis nema razloga da se plasis da uzmes auto s hidraulikom. U svakom slucaju bolji auto od novog Accorda, iako je taj Hondin motor bolji od tog konkretnog PSA motora.
        To su malo teza i veca kola i oba motora ne pruzaju dovoljnu rezervu snage koja je potrebna i olaksava voznju, a to je za tu klasu autmobila i prosecnog vozaca sa uobicajenim vozackim prohtevima od ogromne vaznosti. Iako vise volim benzince, mozda je ovde bolji izbor dizel ili svakako jaci benzinac.

Comment

• darkoS
          CBC Član
          • 16.03.2009
          • 11
          • swe

Pozdrav svima ...hvala na razmeni misljenja...dilema je jos uvek tu probao sam oba auta...sto se tice garancija kupio bih auto koji je nekoliko meseci star tako da sve garancije postoje...kod citroena je to 2 godine bez ogranicenja kilometara...na hydro aktiv vesanje je 200 000 km...dok je kod honde garancija 3 godine ili 150.000 km.licno mi je mnogo zivahniji auto sa 2.0 motorom kod honde i jedan veliki plus je hondin 6-stepeni menjac koji je doosta bolji od citroenovog..ali uz neku kulturnu voznju stvar navike postane i neprecizan menjac kod c5...oprema je slicna kod oba modela tj u par sitnica se razlikuje...cena oba modela je oko 19.500-20 000e jedino velika razlika je u ceni polovnih auta posle par godina....c5 i accord iz 2005 recimo je razlika u ceni 30-40% u korist honde...licno mi je c5 avangard i lepsi auto od accord...plus hydro ogibljenje i elektricna rucna..za disel nisam razmisljao posto nikada nisam vozio dizele a i prelazim oko 15-20 000 km godisnje sto i nije neka ozbiljna kilometraza...mada verujem da je citroenov hdi dovljno zivahan i sa 350nm momenta pokrece solidno tu karoseriju...ne znam ni sam gledacu i de mogu da dobijem sto bolju cenu...jer u ovim trenucim mi kupci smo u dosta povoljnom polozaju...pisacu kako ide potraka i rezultat...pozrav svima

Comment

• darkoS
            CBC Član
            • 16.03.2009
            • 11
            • swe

Pozdrav svima...evo da se javim posle par dana i da osvezim temu sa novim info...Dakle stvari ovako stoje....uporedio sam C5 sa 2.0 hdi motorom od opreme ima hydro activ + kozna sedista automatic....dakle dosta opreme ...utisci iz voznje su sledeci...auto je dosta udoban i tih pri prosecnim brzinama 150-160...medjutim oseca se velika tezina vozila pri medju ubrzanjima....auto je presao 16000 km i ima garanciju jos godinu i po ....prodavac iz auto kuce mi je dao totalno nepovoljnu ponudu za moj auto plus doplata za C5 .Posle toga sam sve blize odluci da uzmem hondu gde je honda prosla 6000 km i od opreme ima sve sem navigacije...dosta vise opreme i garanciju do jula 2011...uz to je razlka u konacnom racunu oko 2000e u korist honde....znaci mnogo povoljnije prolazim sa hondom...Ukoliko imate neke podatke ili iskustva sa accordom svaki podatak je dobro dosao...honda izlazi sa tom opremom 21500e...

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

Cekaj kupujes polovnu Hondu za 21.500e a nova je 20.400e.

Comment

• darkoS
                CBC Član
                • 16.03.2009
                • 11
                • swe

Nova Honda Accord sa tom opremom i 0 kilometara je 28.000...auto je star 6 meseci i vozili su ga u firmi koja prodaje honde....inace osnovni model accorda sa 2.0 motorom je oko 20.500...mislim da se sva ta oprema a ima je dosta..tipa sve na struju kozna sedista sa memorijom,siber,bixenoni,senzori za parkiranje napred nazad,cd sarser,razni prikljuci usb itd itd vredi preko 5000e kada bi se narucivao Nov auto...ovako auto sa tom opremom se posle 6 meseci dobije po ceni osnovnog modela...

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Vozio sam Hondu Accord Type S 2005god nekih par meseci u to vreme kada je bila nova. Ne znam kako bih opisao svoje oduševljenje tim autom. Prosto svaka linija je odrađena precizno u milimetar, kvalitet je na izuzetno visokom nivou, a koliko sam čuo motor ima danas oko 300kkm na satu i i dalje ide kao mećava... Naravno pošto je ovo Type S trošio je boga oca, ali se bogami nije ni štedeo nešto preterano na gasu, a i takav auto (mislim na Type S model) se ne kupuje zbog štedljivosti

Što se Citroena tiče, imao sam priliku samo par dana da ga vozim... meni lično deluje isuviše masivan, možda će zvučati čudno, ali previše mi je udoban u smislu da nemam osećaj da imam kontakt sa podlogom i stalno imam neki bzvz osećaj da kada budem pritisnuo kočnicu on neće zakočiti jer nema kontakt sa podlogom. Naravno to sve govori o tome koliko je Citroen napredovao i doveo udobnost do savršenstva, ali meni lično je to previše... ima ljudi koji to vole, ali ja ipak volim da pomalo osetim poneku rupu i poneko zanošenje itd...
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• StreetRacerCA
                    CBC Senator
                    • 11.06.2006
                    • 238
                    • Čačak
                    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

H
                    Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

@Dovlak
                      Ne znam sta si pre vozio da te Type S toliko odusevio. Accord Type S ne pruza nikakav poseban osecaj za volanom...ima dosta indirektan upravljac, naginje se previse...a i Type s nije nikakva sportska masina - obican Accord, a sportski nasminkan i nista vise od toga.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Ipak type S ima najjaci motor u ponudi, ali opet nista spektakularbo. Da je R.......
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

@starac vujadin

Oduševila me je preciznost i kvalitet izrade. Takođe puno mi se svidela varijanta sa CD šaržerom u tabli kao i izuzetno kvalitetno osvetljenje kontrolne table. Naravno da to nije bio nešto specijalan model osim što je imao najjači motor u ponudi kao što reče sri98. Nije toliko bitna snaga motora kao što je celokupan utisak. Ne želim ništa loše da kažem o C5, ali u C5 sam se osećao kao da lebdim i da ne dodirujem tlo što je čak vrlo dobra osobina kad se ovako napiše, ali lično ipak više volim da osetim to tlo i poneku rupu čisto da znam da imam kontakt sa asfaltom i da imam kontrolu nad autom
                          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Jeste, odlicno je uradjen Accord Type S..kao i ostali Accordi.

Mada, ne bih vadio paralelu izmedju starih modela. Citroen je napravio ogroman korak napred, a Accord..bas i ne.

Comment

• miflaaa
                              CBC Član
                              • 05.07.2008
                              • 44
                              • lazarevac

Ako mislis na najnoviji c5 , za mene nema dileme .Ja sam zaljubljen u taj auto,i moj sledeci je upravo c5 !!!!

Comment

• srkiller
                                CBC Početnik
                                • 22.02.2009
                                • 6
                                • Beograd

Ne znam koga ces voziti pozadi u Accordu, ali vodi racuna o tome da osobe vislje od 180cm ce kolenima dodirivati prednja sedista, i kaciti glavom krov, prostora za stopala ima toliko da ih uglavis samo pod pravim uglom. Veliku muku predstavlja i stavljanje bebe, jer je ulaz u zadnji deo automobila klaustrofobican. Pricam za Sedan verziju, paket Executive. Tourer je bolji po pitanju visine nazad, ali problem sa prostorom zanoge i kod njega isto stoji. Sa te strane Accord nema sta da trazi pored C5.
                                Ali, ali, ali ako pak nemas koga da vozis pozadi ili ces to retko raditi, a volis da "vozis" onda Honda Accord, bez dileme.

Comment

Working...
                                X