Mali gradski nov ili veći polovan...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Mali gradski nov ili veći polovan...

Sponzor je u mogućnosti da ponudi Chevrolet Spark sa klimom, za Kia Picanto isto sa klimom bi bilo malo nategnuto (bankari gori nego konobari, 3x7=28, dva nemam sitno, u redu je...).

Druga varijanta je nešto korišteno, što novije (ako ima 2004-, automatska klima po zonama, automatik, cpu, vga, hdd i ostala oprema, najvažnije je da ima čist i suv gepek, to nikad nisam imao ) do jedno 5000, ali šta???
    Kad gledaš ove placeve to je nešto ultra skupo i dizel (to je još jedan uslov da nije dizel).

Pomagajte dok se sponzor/finansijer ne predomisli.

memo to my brain: (izbaciti iz pretrage svako pojavljivanje twin spark-a, ne možeš naći korisnu informaciju od njih )
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Mali gradski nov ili veći polovan...

novo je novo pa makar i fica.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

Ti dilemu zapravo nemas:

Ili ti treba mali gradski auto, koji malo trosi, nije skup da se registruje, lako se parkira, neces da razmisljas o ispravnosti narednih 3-5 godina

ili ti treba veca limuzina, vozices dosta ljudi i dosta stvari cesto, imas love za skupu registraciju i benzin, neces se zavlaciti u gradski centar cesto, nije ti problem da povremeno uzmes dan-dva slobodno da obidjes neke auto-servise

dakle koje od ova dva?
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma biraj novo i ne razmišljaj. Za 5000 eura ništa polovno a da valja ne možeš da nađeš!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

@ada Što sam stariji sve više tako razmišljam, doduše bio je jedan pokušaj takvog razmišljanja i pre jedno 10 godina pa sam opet kupio 16 godina starog BMW-a šta ću kad volem.

@aivan U principu imam i jedno i drugo, ali nemam više snage i živaca da krpim, curim, varim, farbam. Onaj ko uzme od mene AX-a kad dođe vreme da se prodaje, platiće praktično gas i gume, sve ostalo dobija džabe, ako i toliko para izvučem, a onda neću ni da ga prodajem, bolje nekog da usrećim poklonom.

@eon E to sam hteo da čujem, 99% je odlučeno - NOV, ali BMW je BMW , a opet kad znam napamet šta me sve čeka kod polovnjaka...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• NED
            CBC Veteran
            • 02.11.2008
            • 149
            • Kragujevac

Jos jedan glas za NOVO, makar sad ima ponuda koliko hoces , i to sa extra snizenjima. Ovoga da je bilo kada je vecina nas kupovala auto, verujem da bi se sada vozilo mnooogo vise novih automobila, pa makar se za to malo i nategli!!!!

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

..ja nikad ne bih kupio nov...uvek stariji sa vise stila, opreme i problema...naravno benzin...

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Nikad ne bih uzimao potpuno nov auto, naročito ne ove konzerve kao što su Picanto i Spark... da se razumemo, oba auta sam vozio i što se tiče odnosa ponuđeno/dobijeno to je sve ok, ali meni lično su ta dva auta premala i preslaba tako da ne bih nikad gledao tako nešto.

Nije mi jasna stvar da je odnos nov auto za 7-8k eur, a sa druge strane polovan za samo 5k eur????

U svakom slučaju, činjenica je da za 5k eur je izbor slab naročito sa svim ovim zahtevima koje si naveo (automatik, zonska klima, 2004+ godište itd). Na tvom mestu uzjogunio bih se za polovan, a ove nove ne bih ni gledao sve dok se radi o tako malim automobilima
                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Za automatik i zonsku klimu je bilo zezanje, ali bilo kakva klima i što mlađi je obavezno, automatik poželjno (vozao sam ovih dana nekog audija i stvarno je opuštencija kad se navikneš da imaš viška ruku i nogu)

Razlika je u tome što nov auto može na 84 rate, a polovan na 60, i tu je tih 3000 evra razlike.

Osnovni problem je što PARA NEMA, da ja imam pare u džepu, zna se, nedelja, najlon pijaca i prvi BMW za sve pare ... ono što ima je potencijalni kredit od banke, i to od tačno određene banke (opet zbog prolaznosti donatora), a to znači ili nov ili korišten ali od neke prodajne kuće (firme, ova ne daje na ugovor sa fizičkim licima)... ima mali milion uslova (ne sme biti stariji od toliko, pa u trenutku zadnje rate ne sme biti stariji od 9 godina), a cilj je da se iskuka novi(ji) auto, a da se ostane u prostoru (50% zvaničnih primanja) za kupovinu stana.

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

A ima li ta banka koja treba da da kredit možda lizing odeljak ili kako bih ga već nazvao? Možda oni imaju nešto na svojim placevima što je skinuto sa lizinga to obično ume da bude povoljnije... A inače predložio bih Stila sa 3 vrata (zato što je lepši sa 3 vrata ). To je realno naša buduća nacionalna klasa, održavanje je već prilično povoljno, ima kvalitetnih majstora i to je nekako za ove naše uslove nemaštine pravi zicer... e sad... za 5k može da stigne i JTD sa 115KS i ja bez toga ne bih uzimao auto... naravno da postoje i benzinske varijante koje su verovatno i jeftinije, ali razmisli ipak još jednom... JTD motori su nešto nenadjebivo trenutno na našoj automobilskoj sceni... ali ni benzinci nisu nikako loši, ako ti je baš zapelo za benzin

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Za lizing treba para u startu, pdv i troškovi idu odmah...

U vezi drugog saveta... na benzin se vozi, na dizel se ore, ...

Ako nema neki predlog tipa "evo prodaću ti ja BMW 645CSI 2009. na ~856 mesečnih rata" ili sličan, da platimo šta smo popili i da kupimo novog sparka, to mi se čini kao najprimamljivije rešenje, jeftino, novo, garancija... štedim kod servisa jednu svećicu , gume isto kao i do sada, a viđam ih po gradu više nego konkurenciju, tako da će biti i delova

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

ako biras te malene, izaberi hyundai i10, trebalo bi da je naslednik sjajnog getz-a

Comment

• krstin
                          CBC Senator
                          • 14.09.2007
                          • 223
                          • Novi Sad

i20 je naseldnik getza, i10 je malo manji...

Comment

• -Miki-
                            Moderator
                            • 09.11.2005
                            • 708
                            • Valjevo
                            • Honda Accord coupe cg4

Ako birkas gradski auto obavezno uzmi u obzir hondu jazz ,nisam je vozio ali sam cuo mnogo pohvalnih stvari o njoj a odnos cena kvalitet je .

Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• DovlaK
                              CBC Senator XXL
                              • 24.07.2008
                              • 560
                              • Beograd

Danas sam bio nešto do Verana poslom, i vidim da je 206ica na nekoj (po meni) povoljnoj ceni, nešto čini mi se malo preko 10k eur... mislim da ti se to možda može uklopiti u ovu priču oko malog novog automobila Takođe, krajem marta je sajam u BGu i kolika god da je automobilska kriza ovi kod nas se opasno spremaju (u kontaktu sam sa više dilera pa mi se žale kako u haosu oko sajma) tako da možda ne bi bilo loše da sačekaš to da vidiš sa kakvim povoljnostima će prodavci izaći na sajam

Comment

Working...
                              X