sta uzeti do 8000e plin ili dizel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Prki
    CBC Član
    • 06.07.2008
    • 38
    • BGD

Re: sta uzeti do 8000e plin ili dizel

I ja sam vozio golfa i nisam morao da ga odrzavam kao ni ti, al eto skupio neke parice i uzeo nov Polo 2002 godine i naplacao se neposredno po isteku garancije Autokomerc komisionu delova(i nacekao dok stignu) i radnih sati.

Golf2 je zakon al' 20 godina je 20 godina.

EDIT: Malo pristojnosti nije na odmet!!!!

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

ti kao vrsni B-gradjanin znalac treba, " jos mnooogo pasulja da pojedes" pa da dodjes ovde da o bilo cemu pricas. a to sto strucnjaci poput tebe odrzavaju auto u ovlascenom servisu po isteku garancije to je posebna prica. u svakom slucaju, krece prica koja je ne znam koliko puta ispricana ali ti to naravno ne znas jer si juce doso i odma kreces da prosipas znanje tj da prezentujes svoje iskustvo. ok, forum za to sluzi ali suvise dugo traje da bi te bilo ko shvatio za ozbiljno
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Zverko, ne razumem zasto kazes da je dizna za dci skupa? Pa koliko kosta dizna za bilo koji moderni commonrail, tdi, jtd...? Vozio sam pomenutog Saxa pre ovog auta, redovan servis sa Castrol uljem i sva 3 filtera me je izlazio 60e. Amortizere prednje sam zamenio za nekih 50e max, diskovi su bili 2500din pre 4 godine... Sve original delovi. Ne znam sta je tu skupo.
        Da dodam da sam uzeo auto sa cuvenih 120.000 km i presao sa njim za 2 ipo godine preko 140.000km, osim redovnih servisa na 10.000 i gore navedenih zamena nisam imao nikakva druga ulaganja u auto...
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Mislim da je ovde problem u nesporazumu, kao i u većini slučajeva. Niko ne bi trebalo da spori sa su francuzi, uopšteno govoreći, skupi za održavanje. Ali takođe, pogotovo kada je reč o novijim automobilima od 2002. god pa na ovamo, čak ni nemački brendovi nisu toliko jeftini, izuzev možda opela. Treba upoređivati peugeot 307 sa dizelskim agregatom i auto slične klase iz volkswagen programa, recimo golf 5 (ako je to slična klasa ) I onda saznajemo da više ni ti noviji golfovi nisu jeftini za održavanje kao što su nekada bili, pa ni francuzi ne deluju tako skupo kao ranije...

Comment

• Next
            CBC Član
            • 11.12.2006
            • 48
            • Beograd

Originally posted by StudentBGD
            Da dodam da sam uzeo auto sa cuvenih 120.000 km i presao sa njim za 2 ipo godine preko 140.000km, osim redovnih servisa na 10.000 i gore navedenih zamena nisam imao nikakva druga ulaganja u auto...
            I pre prodaje si ga vratio verovatno na 120 000 ponovo
            Salu na stranu, jel si vozio 1.5 dizel ili? Moj drugar vozi pomenuti automobil i ekstra ga sluzi. Potrosnja, odrzavanje itd.
            Da ne bude moj post off the record da dodadam i ja svoje skromno misljenje da se o VW napravio mit o izdrzljivosti na konto golfa 2, a da sa novijim automobilima bas i nije takav slucaj.
            Par prijatelja vozi francuze, ni jedan za sada nije imao ozbiljnih problema (citaj troskova).
            Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

nisu frncuzi skupi za odrzavanje vec je sama koncepcija te auto indistrije takva. u startu plati auto jeftinije ali cemo te posle odrati za delove. zasto, pa zato sto za francuza ne postoji sraf kao rezervni deo ili zabica a za tog mrtvog golfa ima sve. svaki sraf moze da se kupi kao rezervni deo. za tog famoznog saxa recimo ne mozes da kupis keder za siber ako je propao nego mora da kupis ceo siber. to je samo jedan primer. i da, zaboravih bitnu stvar. zasto su francuzi skupi za odrzavanje zato sto majstori koji ih rade naplacuju svoje znanje ko da rade svemirski brod a ne auto.

@studentBGD: izvini gde is ti iso saxom kad si za dve godine ubio kilometrazu koliko radi jedan taxista???

Comment

• Prki
                CBC Član
                • 06.07.2008
                • 38
                • BGD

Originally posted by zverko
                a to sto strucnjaci poput tebe odrzavaju auto u ovlascenom servisu po isteku garancije to je posebna prica.
                Jes tad si na svakom cosku imao dijagnostiku i delove za 2 godine star auto, samo kod njih si mogao da narucis deo.
                u svakom slucaju, krece prica koja je ne znam koliko puta ispricana ali ti to naravno ne znas jer si juce doso i odma kreces da prosipas znanje tj da prezentujes svoje iskustvo. ok, forum za to sluzi ali suvise dugo traje da bi te bilo ko shvatio za ozbiljno
                To sto ne spamujem sa porukama svaki dan ne znaci da ne citam sta pise po forumu.
                Druga je stvar sto kad budete sami ispravljali likove koji voze ladu i vole nemacku medecinu nece biti potrebe ni da se javljam.
                Usput koliko ljudi znas koji su radili zadnji trap na 206-ci, ja ne znam ni jednog. Nemoj da uporedjujes kola starija od 15 godina sa golfom2 jer sam ti vec napisao da je golf2 bolji. Od 2000 i neke na ovamo nema razlike u ceni odrzavanja.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

da li si i sta si ne ulazim u to samo citam ono sto pise. u pasulj ne znam da gledam niti to radim tako da jedino ono sto napises po tome mogu da sudim i prosudjujem. naravno, nije uvek sve onako kako je napisano... ja ni u jednom postu nisam pomenuo G2 vec si se ti uvatio za njega ko pijan plota...

ni ja ne znam ni jednog koji je radio trap na 206ici ali znam nekoliko njih koji bi trebali ali im se ne daje lova, cekaju da im otpadne tocak. no nebitno, totalno pogresno gledas na neke stvari. dal iz predrasuda ili ne znam cega. mesas babe i zabe, voleti i moci, zeleti i imati . ovo
                  Jes tad si na svakom cosku imao dijagnostiku i delove za 2 godine star auto, samo kod njih si mogao da narucis deo.
                  dosta govori o tome koliko nisi informisan i koliko ne znas tako da ja vise ne bi ulazio sa tobom u dalju diskusiju. ti vozi sta vec vozis a ja cu moju ladu, ali cu i dalje voleti nemacku medecinu posto je die beste a ti si nerealan. O&O jer smo i onako dobrano skrenuli sa teme.

Comment

• Prki
                    CBC Član
                    • 06.07.2008
                    • 38
                    • BGD

I ja se nadam da necemo nastavljati off topic.
                    totalno pogresno gledas na neke stvari. dal iz predrasuda ili ne znam cega. mesas babe i zabe, voleti i moci, zeleti i imati
                    U pravu si, ja koji vozim francuza 2 godine (Peugeot 406) ne znam da sabiram i ne znam koliko placam odrzavanje. A lepo mi je skoro svaki srpski domacin koga znam govorio nemoj francuza skupo odrzavanje.
                    . ovo
                    dosta govori o tome koliko nisi informisan
                    I za ovo si u pravu, kad sam dao 45000 din za deo mogao sam da ujajarim 2 hiljade na majstoru.

Ili recimo kada su mi obijali VW polo (ko jos krade PUG-a) pa sam leptir staklo cekao mesec i po dana da im stigne iz Nemacku.

Isto tako sam se zezno jer sam prestao da doterujem liniju stavljanjem i skidanjem lavlje kandze, bas mi LK nedostaje.

Dok je srpskog domacina i golfa2, neznalice kao ja ce za mnogo manje para voziti francuska vozila nize i srednje klase slicnog ili istog kvaliteta vozilima ostalih proizvodjaca i placati "skupo" odrzavanje.

Comment

• tomamega
                      CBC Senator XXL
                      • 19.03.2009
                      • 715
                      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ljudi,

Mislim da već postoji tema francuski proizvođači auta naspram nemačkih, a ako nema možete da otvorite jednu.

Čovek je temu započeo dilemom između plinskog uređaja i dizel agregata. Što se mene tiče i na osnovu mog iskustva, ako se plin dobro ugradi ne bi trebalo d bude problema. Jedina mana plina (iskusio ja više puta) je ta što u inostranstvu u Zapadnoj Evropi nema svuda točionica. Ako baš puno putuješ vani to će biti problem. A u "naše" strane države - Hrvatska, Bosna, Makedonija - autogas pumpi ima kao kod nas, ako ne i više.

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

LOCK

Tema je otišla van svih okvira!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017