Lybra 1.9jtd ili Alfa 156 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DSL
    CBC Član
    • 13.03.2009
    • 10
    • Kula

Lybra 1.9jtd ili Alfa 156 1.9jtd

Evo ovako, planiram da prodam auto koji imam pa se dvoumim sta uzeti Lanciu ili Alfu.
    Znam da su u nekoj osnovi ova dva auta veoma slicna, ali zanima me vase misljenje.
    Lancia Kappa 2.4tds&Lancia Prisma 1.9d
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: Lybra 1.9jtd ili Alfa 156jtd

Sličnu dilemu sam imao i ja pre godinu dana i odlučio se za Alfu 156. Kao što reče slični su, sedi u oba i provozaj. Kod mene je odlučila probna vožnja oba automobila.
    Nema greške bilo koji da kupiš.

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Re: Lybra 1.9jtd ili Alfa 156 1.9jtd

Alfa ima sportsku notu i meni mnogo lepsi dizajn. Lancia je malo limuzinasta, ali je generalno za nijansu kvalitetniji auto. Uzmi onaj koji je u boljem stanju, ili na kraju, onaj koji ti se vise dopada.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

MOje misljenje je isto kao prethodnika, moras sesti u oba pa videti sta ti se vise dopada.
        Kako je u pitanju isti motor, razlike se svode na enterijer, eksterijer, opremu i trapove [sportski vs limuzinski karakter].

Generalno lybra dolazi sa vise opreme. Centalni lcd displej, tempomat, navigacija, telefon, itd. su uobicajena stvar u lybri [pa cak i fiat stilu], a retkost u 156-ici. Cini mi se da je lybra i prostranija.
        I neka gruba generalizacija je da su polovne lybre obicno u boljem stanju nego 156-ice, bar ove na nasim placevima. Sto opet zavisi od primerka do primerka.

Ja bih voleo da cujem kako kupci 1.9jtd motora [i dizela generalno] stite sebe od prevara u pogledu stanja i kilometraze motora, jer u nasim oglasima ne postoji auto koji je presao vise od 150.000 [ni dizel ni benzinac], kao da se brojac zavrsava sa tim magicnim brojem.
        Kako prepoznati dobar JTD motor, kako reagujete na lazne kilomteraze prodavaca, kako prepoznati onaj kome turbina, dizne, pumpa, zamajac broje zadnje dane ?

p.s. na sajtu http://www.b92.net/automobili/polovnjak.php imas testove ova dva polovnjaka istina u sw izvedbama...

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Originally posted by low rider
          Ja bih voleo da cujem kako kupci 1.9jtd motora [i dizela generalno] stite sebe od prevara u pogledu stanja i kilometraze motora, jer u nasim oglasima ne postoji auto koji je presao vise od 150.000 [ni dizel ni benzinac], kao da se brojac zavrsava sa tim magicnim brojem.
          Kako prepoznati dobar JTD motor, kako reagujete na lazne kilomteraze prodavaca, kako prepoznati onaj kome turbina, dizne, pumpa, zamajac broje zadnje dane ?
          To i mene JAKO zanima. Iz tog razloga sam i odustao od pazara JTD-a, iako ga hvale na sva usta...
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Prevareni smo sigurno, samo pitanje je koliko....

JTD je odlican motor kod kojeg ces odokativno tesko da provalis da li je presao 100.000 ili 250.000. Kilometraze se vracaju na satu i u ECU. Sad, ako nije vraceno u ECU onda prostom dijagnostikom vidis koliko ima. U drugom slucaju moze da se proveri da li je vracano tako sto se izazove neki bezazleni kvar namerno i onda na dijagnostici se iscita kada se to desilo poslednji put.

Naprimer, ako ti je tu gresku prijavio pre dve godine na 150.000, a tebi na satu sad pise 130.000...
            Naravno, sve ovo nije tako precizno.

Meni je tako utvrdjeno da je vraceno za oko 30.000, sto znaci da sad imam oko 150K, sto je OK, kakvih sve ima ovde.

btw, servisna knjizica takodje nije garancija jer se i one falsifikuju.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Durango
              CBC Senator XXL
              • 01.02.2006
              • 590
              • Zemun, Srbija

Sto se tice kvaliteta i pouzdanosti, sigurno su tu negde jer dele dosta delova.... Lancia je nekako bezlicna i sterilna (citaj ruzna) tako da je iz tog razloga nikada ne bih kupio.... Alfu ne treba komentarisati.... Dovoljno govori kada je pogledas....
              MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

Originally posted by Dragon

U drugom slucaju moze da se proveri da li je vracano tako sto se izazove neki bezazleni kvar namerno i onda na dijagnostici se iscita kada se to desilo poslednji put.
                Na kojoj dijagnostici se to iscita. Moze da se proveri preko servisa pod uslovom da je odrzavan u ovlascenom servisu, ili u servisu koji ima pristup ovlascenoj bazi podataka. A bas bi voleo da mi pojasnis sta i kako.

Jedini nacin da proverite pravu kilometrazu auta je naci registracione listove (tehnicki pregled) gde se upisuje uvek stanje brojila km sata i amin.
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

Covek od kojeg ja odrzavam auto ima examiner i on mi to rekao. On kaze da mozes da vidis kada je poslednji put izbacio gresku, naprimer sa EGR ventilom, i na koliko km.

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Koju gresku je najpametnije i najlakse izazvati u nadi da se vec desila i ostala u memoriji ECU-a ?
                    Koliko je velik examiner [kapiram ne veci od laptopa], da li je mogce iscimati majstora da dijagnostiku uradi na licu mesta, kada prodavac nema ocarinjen/oporezovan/registrovan auto ili ne dozvoljava da se izveze sa placa ?

U prici sa jednim vlasnikom stila 1.9JTD sam saznao kako su njega presli. Iako cesto menja automobile i zna trikove, uradjen je.
                    Zamenjen mu je komplet ECU, za onaj sa istog automobila koji je presao malu kilometrazu.
                    Posto je bio 100% ubedjen da je auto presao toliko koliko pise, nije uradio veliki servis i desio mu se ozbiljan kvar ... Pomenuo mi je kao slabu tacku tog motora remenicu koja mu je pukla, ali ne znam cega, nisam pazljivo slusao...

edit:
                    @ada kako doci do tih registracionih listova ?

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

pa kada bi se tek tako dolazilo do toga niko ne bi kupio polovan auto kod nas.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Examiner je prenosiv, a raspitacu se za ostalo.

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Originally posted by ada
                          Jedini nacin da proverite pravu kilometrazu auta je naci registracione listove (tehnicki pregled) gde se upisuje uvek stanje brojila km sata i amin.
                          Originally posted by low rider
                          @ada kako doci do tih registracionih listova ?
                          Originally posted by ada
                          pa kada bi se tek tako dolazilo do toga niko ne bi kupio polovan auto kod nas.
                          Pa dobro kad si ih vec pomenuo, da li zans kako se dolazi do tih listova ?
                          Ili da obican smrtnik potpuno zaboravi na tu varijantu.
                          Mislim da li uopste vlasnici automobila u Italiji npr. cuvaju te listove, ili se ti listovi potrazuju od neke institucije ?

Sto se tice 147/156-ice i cuvene problematike vezane za trapove, ne znam kako potencijalni kupaci proveravaju stanje, ove verovatno najskuplje stavke za popravku, na ovom vozilu ?

Pogotovo u slucajevima da kupuje auto u drugom gradu ili auto koji ne moze voziti kod majstora, a dosta je takvih u oglasima...

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Naravno da ti preporučujem Alfu, pošto je i sam vozim.Lancia jednostavno nije u mom fazonu.Suviše je limuzina, što nekima možda bude i prednost.JTD je, bar prema mojim dosadašnjim iskustvima, odlična mašina, veoma sposobna(u odnosu npr. na TDI PD), ne troši ni malo ulja, a potrošnja goriva je zaista ok.Evo danas sam baš pogledao prosečnu i konstatovao da je 4,8 l/100km što je po meni za auto te klase uz prilično agresivnu vožnju veoma dobro!Veruj mi da svakodnevno nadjem neki razlog, sednem u auto i jednostavno se vozikam!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dragon
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2006
                              • 963
                              • Beograd

4,8?

Da se nisi malo zeznuo? Koje agresivne voznje? Na otvorenom kad vozim krajnje neagresivno, tj, racionalno, trosi toliko.

Comment

Working...
                              X