Lybra 1.9jtd ili Alfa 156 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Re: Lybra 1.9jtd ili Alfa 156 1.9jtd

Baš tako kako piše.Veruj mi da može da se vozi jako brzo, a da se motor ne vrti ni blizu maksimalnim obratajima. Ko zna, zna!
    Inače, kada zaista pazim, cifre oko 4,2-4,3 l/100km su nešto potpuno normalno!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Ne znam, jedino ako je cipovana, ili ti racunar malo laze.

Nisam cuo za takav primer na JTD motorima, a pregledao sam dosta foruma i bas obracam paznju. Ta potrosnja moze da bude mozda u 5. na 2.000 obrtaja. Jednom sam bas probao i uspeo sam da ga spustim na 4,5 KV-BG i to je bila nedelja ujutro na Ibarskoj.

OK, ja vozim Stila i Alfa ima drugaciji menjac.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Lancia ima nesto prostije vesanje koje je udobnije podeseno, mada je Alfa vrlo udoban auto. Lancia-no vesanje nije toliko osetljivo na lose puteve. Deluje cudno, ali eto nekad se desi i da neka Alfa bude jednostavnija za odrzavanje u Srbiji..i to je ovde slucaj. Alfa 156 se ovde prodavala i mozes naci mnogo vise delova nego za Lancia koja se kod nas nikada nije prodavala. Zbog toga su za Lancia problem naci sitni delovi i plastike. Recimo nije lako naci set brisaca za Lybru kasnijeg godista...
        Oba autmobila su odlicna, a Lybra je prikriveni bingo ako se naidje na odlican primerak jer je kvalitet tog auta visok. Ipak, pre bih uzeo Alfu jer mislim da ima bolji odnos pluseva i minuseva na svom kontu.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Baš tako! Zaista se radi o dva u osnovi slična(limuzine) a tako različita automobila. Pitanje je samo šta budući vlasnik preferira, da li sportsku limuzinu koja koketira sa kupeom(momentalno veoma moderan koncept koji je Alfa jako davno primenila) ili klasičan porodični automobil solidne izrade i primernog konzervativnog izgleda.Kako god se odluči nema greške, stim da je lakše naći Lančiju u ekstra stanju iz prostog raloga što Alfe kupuju sportski nastrojeni vozači.E sad, alfisti će pre sebi ukrasti doručak nego li uskratiti nešto svojoj Alfi tako da se opet vraćamo na početak i na priču o afinitetima.....
          Što se potrošnje tiče to je tako kako je......neki se možda sećaju da sam svojevremeno sa Oktavijom 1,9TDI sa 90ks ostvarivao potrošnju od čak 3,7-3,8 l/100km....kad sam hteo! Šta ću takav sam.
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
          X