Stilo-Megan-Focus??!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dovla-man
    CBC Početnik
    • 21.04.2009
    • 2
    • Beograd

Stilo-Megan-Focus??!

Zdravo svima!
    Imam dilemu vezanu za gore navedene automobile....svaki od njih mi se se dopada na svoj nacin, ali maltene svakodnevno od razlicitih "strucnjaka" dobijam oprecne informacije o tome koji je bolji,koji tip motora da uzmem i sl.....
    Licno nekako najvise navijam za focusa, benzinsku varijantu na koju bih ugradio plin, ali zaista bih voleo da cujem sta vi mislite.
    Ah da, voleo bih da se uklopim sa cenom od oko 6ooo evra...

Toliko od mene, vi ste na redu )

Pozdrav
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Stilo-Megan-Focus??!

Moj redosled bi bio:Megan,Stilo,Focus........Megan i Stilo u dCi tj. JTD varijanti.U suprotnom,tj ako bi ređao benzinsku varijantu,nekako bi mi Stilo bio logičniji izbor od Megana......Focus samo benzinca....pozzzz!

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Od pomenuta 3 modela, posedovao saam Megan 1 i Fokus, dok Stilo imaju dvojica mojih drugova.Ukratko:
      -Megan je komforan i izuzetno udoban, nije preterano stabilan i naginje se u krivinama a ni polozaj za volanom mu nije idealan.Jednostavno Megan je za mirne porodicne ljude kojima je na prvom mestu udobnost a nikako vozne osobine.Ima za moj ukus lose kocnice ali je jeftin za odrzavanje i sto je mozda najbitnije, ne kvari se.Ja konkretno za 60.000 predjenih kilometara nisam imao ni jedan jedini kvar sem redovnog odrzavanja.
      -Fokus je dosta kruci auto, prilicno je upravljiv, i lako je naci idealan polozaj za volanom.U odnosu na Megan, dosta je tvrd, cak neudoban i to sa felnama od 14 inca( sta bi bilo da su 16" ), pozadi ima za nijansu manje prostora, kocnice su mu odlicne a standardno odrzavanje je oko 20% skuplje u odnosu na Reno.Sa Fokusom sam imao vise izdataka sto se odrzavanja tice i to u daleko kracem vremenskom intervalu.Ako tome dodam i paprene delove za tdci motor poput "common rail" dizne koja kosta 40.000 din po komadu, shvatices o cemu pricam.Jos jedna mala sitnica, uz Fokus bi ti preporucio obaveznu ugradnju parking senzora jer auto toliko nepregledan da je to strasno.Ni Stilo kao ni Megan nisu idealni po tom pitanju, ali u poredjenju sa njim su pregledni kao kabriolet.
      -Stilo je po mom misljenju negde u sredini, malo losije kocnice od Fokusa ali daleko bolje nego kod Megana, solidno udoban, ima nesto visi polozaj sedenja i nije preterano skup za odrzavanje.Ja bih se licno posle posle dva pomenuta sada verovatno odlucio za njega, ali posle mog loseg iskustva sa dizelasima novije generacije, SAMO u benzinskoj varijanti!
      Ovo su neka moja zapazanja, ipak krajnja odluka je na tebi.
      pozz

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Ja bih od pomenutih uzeo Stila, iako je Focus solidniji auto.
        Pre svega zbog cinjenice da je uvezeno dosta primeraka i cene su pale, tako da za 6.500, recimo, mozes da ganjas i 2004. godiste i to JTD. Mada, kao sto Mosler kaze, polovni dizel ti je uvek macka u dzaku, ali kod JTD nekako je rizik mozda malo manji.

Ako si bas zapeo za benzinca, sva tri imaju dobre motore. Kod Focusa moras da se raspitas za plin, jer mora da se ugradjuje neki dodatni deo za zastitu ventila, ali to se radi bez problema.

Na kraju, uzmi onog koji je u boljem stanju i koji ti se vise dopada, jer se radi o slicnim autima s tim da Focus ima najbolje vozne karakteristike.

Generalno, nista bez dobre provere od majstora, mehanicki i na dijagnostici.
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Ovako...
          - Megan vozi drugarica
          - Focus niko koga znam, ali drug radi u "Ford" servisu
          - Stilo poznanik

Za Megan ti je sledeca situacija. Na dCi se svi zale. Kako prodjem pored "Sekulica" gomila Dacia i novijih Megana i Laguna stoji u redu za dijagnozu. Ako se odlucis za benzinca, jeste to lep auto i prangija, ali hoce i da se "tripuje". Kako ga malo potpalis i dignes preko 5000 obrtaja, elektronika pocne da se tripuje. Delovi nisu jeftini bas.

Stilo kazu da je uzas. Drug sleteo sa njim, i pola delova koje je izlomio ne postoje!!! Ja sam se smejao kada mi je pricao. Silen blokove ni "Delta" nema, kazu da nikada nisu ni imali. Viljuske je jedva nabavio. Vezni limovi nemaju da se kupe, jer oni sluze samo za ukras i tako dalje, i tako dalje. Po svemu ispricanom nije to auto na koji bi' se oslonio, pogotovo ne ako je dizel. Nisam cuo niko da hvalo Stilo, sem riba koje kazu da je lep...

O Focusu sam cuo sve najbolje, cak i o dizelu, iako nisam fan Fordova. On ti je moja preporuka.
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• Cherokee_NS
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2009
            • 802
            • Novi Sad

ne citiraj post iznad

Sto se tice dizela kod Megana oni stvarno jesu krs, ali sto se tice benzinaca uopste se ne slazem sa time, ne zato sto ja vozim takvog, vec sto stvarno umem gas da dam i da ga teram u visoke obrtaje i auto normalno ide i nemam problema. Ako bi da gledas Megana benzinca, samo 1.6 16v ili 1.4 16v, ti motori su pohvaljeni od mnogih.
            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by somi_kac
              ...i pola delova koje je izlomio ne postoje!!! Ja sam se smejao kada mi je pricao. Silen blokove ni "Delta" nema, kazu da nikada nisu ni imali. Viljuske je jedva nabavio. Vezni limovi nemaju da se kupe, jer oni sluze samo za ukras i tako dalje, i tako dalje. Po svemu ispricanom nije to auto na koji bi' se oslonio, pogotovo ne ako je dizel. Nisam cuo niko da hvalo Stilo, sem riba koje kazu da je lep...
              Samo zbog tačnosti informacija....
              Za Fiate ima delova koliko hoćeš...što novih, što polovnih. Od novih imaš originalne, imaš i zamenske...Delta menja ceo zadnji most sa silent blokovima...
              Stilo....vezni lim....73.3 eura. Hoćeš telefon, sajt i adresu ?
              Delovi trapa imaju u 100 prodavnica u Beogradu i okolini...itd...itd...

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Ma nema delova ni za renault ni za fiat, mi koji vozimo te automobile samo ulje mozemo da kupimo (ponekad).

Comment

• somi_kac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2009
                  • 796
                  • Kać

Ljudi, ja vozim Kadett i za njega znam sta gde da nadjem, i jos za neke vrste auta sto sam pomagao drugu dok radi. Samo vam kazem sta su meni pricali...

A, i za cenu tog veznog lima ja mogu da promenim sve amortizere (4500) i jos sta stignem za ostalo. A, cemu on sluzi?! Nicemu...
                  OPEL Astra 1.6i
                  OPEL Kadett 1.6
                  ŠKODA Favorit

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

Brate ne mozes ti porediti tvog kadetta koji je star 20 godina i auta koja su stara par godina koji svako od nas vozi ... Svako ima svoje razloge zbog kojih vozi takav auto kakav ima ... A to sto mislis da taj vezni lim ne sluzi nicemu varas se I ajde da decku ne zagadjujemo vise temu, stvarno smo otisli u dubok off. Tema je sta uzeti od gore navedena 3 auta.
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• somi_kac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2009
                      • 796
                      • Kać

aman bre vise ne citiraj post iznad tvog. nema potrebe za tim.

Skroz si u pravu. Fokus, ali ne dizel. Upravo sam danas radio sa drugom generalnu na jednom i nije mi se svidelo...
                      Ali opet, lik koji ga je vozio je magarac, ignorisao je lampicu za dizne.
                      OPEL Astra 1.6i
                      OPEL Kadett 1.6
                      ŠKODA Favorit

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

tema je Stilo-Megan-Focus??!

somi suzdrzi se malo jer svuda pricas samo o opelu kao da je od brusenog dijamanta
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• alfa&omega
                          CBC Član
                          • 21.06.2008
                          • 92

Sto se tice dizelasa od ova tri pomenuta automobila gore, Stilo 1.9 JTD je za tri klase bolji i pouzdaniji, motor je tehnicki napredniji, elasticniji i sto se tice odrzavanja jeftiniji od pomenutih konkurenata. Delova ima dovoljno ako zatrebaju.
                          Dizajn svakog Stila, a posebno verzije sa troja vrata je i dalje aktuelan, s obzirom da se pojavio krajem '99 godine. Enterijer je kvalitetan, a vec u serijskoj verziji ima opreme koja kod konkurenata mora da se doplati. Od benzinskih verzija najpopularniji je 1.6 16V. Ukratko, nabolji odnos cene i kvaliteta.
                          A, taj "negativan stav" koji vlasnici nemackih auta pokusavaju da nametnu Fiatu... Smesno, najblaze receno. Ako ste u toku, Fiat je najozbiljniji konkurent za kupovinu Opela

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Originally posted by ada
                            tema je Stilo-Megan-Focus??!

somi suzdrzi se malo jer svuda pricas samo o opelu kao da je od brusenog dijamanta
                            Covek je u pravu. Ovde svako svoga konja hvali. Svi koji voze italijane hvale Fiat i Alfu, svi koji voze Nemce njihove proizvodjace, Japanci svoje, Francuzi svoje. Svaki auto je razlicit i ima svoje vrline i mane. Na osnovu toga treba ga kupovati.

Ja sam licno o Stilu slusao ne bas najgore, ali da je auto cisto namazan da potraje par godina. Nikada ga nisam vozio, radio sam sa drugom par stvari na njemu, uglavnom je problem bila elektronika. Nisam verovao da Fiat ili Alfa moze da napravi los auto dok nismo uradili dve generalne na 156 JTD (jedan te isti auto) i dok se nismo napatili sa jednim Puntom dvojkom, jer sta god da postavimo kao klocnu da ga dignemo, pocne da se krivi prag.
                            Megan i nije tako los, ali dizelas nikako, mada Fokus je Fokus...
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

• MarkoJTD
                              CBC Senator
                              • 04.05.2008
                              • 249
                              • Beograd

Preporuchio bih ti da uzmes FIat Stilo

najprostije receno, auto je best-buy, tj. najbolji odnos cena/kvalitet (dodatna oprema, jeftino odrzavanje, izbor motora je odlican)
                              - Italian for style

Comment

Working...
                              X