Opel Vectra ili Renault Laguna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • OgArD
    CBC Početnik
    • 26.04.2009
    • 2
    • Kotor

Opel Vectra ili Renault Laguna

Vectra 2003 - 2004 dizel ili Laguna 2001 - 2004 dizel
    Šta je po vašem mišljenju bolji izbor? Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o ovim automobilima?
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: Opel Vectra ili Renault Laguna

Po pitanju ergonomije i udobnosti Laguna nema premca.....Ali sto se tice odrzavanja cini mi se da je tu Opel u dalekoj prednosti.Cini mi se da to zavisi od dubine dzepa i licnih afiniteta.Ako je laguna krcata sa nekom opremom tipa kod kartica i automacki menjac ja bih je zaobisao....pogotovu ako je u pitanju xy kilometraza!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Slazem se sa zmajevom konstatacijom! Laguna je po meni udobnija, pa cak i lepsa dok je Vectra nekako suvise nemacki hladna i tvrda dok kod odrzavanja Opel ima blagu prednost zbog rasprostranjenosti i dostupnosti delova. Sve ovo je opet stvar licnog ukusa i konkretnog primerka na koji naidjes. Ako ti se i Vectra i laguna podjednako dopadaju najbolje resenje bi bilo da uzmes ono sta bude u najboljem mogucem stanju. Konkretno ako naidjes na top primerak vectre koja ti po motorizaciji, opremi i ceni odgovara uzmi je, a isto vazi i obrnuto.
      Ja licno sam u potrazi za ok primerkom Lagune. Ipak me je udobnost cak i na 17inch felnama odusevila.

Comment

• OgArD
        CBC Početnik
        • 26.04.2009
        • 2
        • Kotor

Vjerovatno ću da uvozim iz njemačke i našao sam neke lagune sa onom "initiale" opremom sa koja ima sve moguće i koje su prešle 120-140 hiljada sa 1.9 i 2.2 motorima. One mi se čine super.

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja bih smeo da se kladim da je laguna jeftinija za održavanje. Izbegavaj lagune napravljene pre 2003. godine, jer su se ove novije pokazale kao daleko pouzdanije.

@zmaj - svaka laguna ima karticu, a ako je krcata opremom onda ima sve što ti može pasti na pamet i još po nešto.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Originally posted by OgArD
            Vjerovatno ću da uvozim iz njemačke i našao sam neke lagune sa onom "initiale" opremom sa koja ima sve moguće i koje su prešle 120-140 hiljada sa 1.9 i 2.2 motorima. One mi se čine super.
            Nemoj 2.2 da uzimaš, jeste jači i sve to, ali se bolje pokazao 1.9 dci. Što reče mupe, samo gledaj da bude što mlađi auto, jer je dosta stvari ispravljeno.

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Slažem se, nemoj 2.2. Taj motor se nije pokazao tako dobro kao 1.9, a i taksa za registraciju će ti sada biti mnogo veća. Initiale ima sve manje-više, a ako ne voliš potpuno kožna sedišta potraži privilege sa polu-kožom, ili kombinacijom koža-alcantara. Initiale ima 16' felne fabrički, pa je malo mekši i udobniji od onih sa 17'.

Comment

• somi_kac
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2009
                • 796
                • Kać

Kakva crna Laguna! Uzimaj Vektru i plivaj, cak sta vise OPEL delovi su ti mnogo jeftiniji nego RENAULT-ovi. Motor, sasiju, i kvalitet generalno ne moze da se meri!

Vec par puta sam te upozorio. Cinjenica je da ti ocito nista drugo sem opela nisi vozio ili neznas da na trzistu postoje jos neka vozila sem opela!

Cene delova za vektru nisu ni malo jeftinije od lagune osim ako se neradi o necemu iz 90 godina proslog veka pa daelova ima iz turske i kine u izobilju. Svako novije vozilo zahteva i skuplje odrzavanje.Somi cisto da znas da katalizator za vektru kosta cirke oko 120000 dinara i menja se izmedju 120-150kkm i nemoze da se izbegne obicnim loncima i serpama.
                OPEL Astra 1.6i
                OPEL Kadett 1.6
                ŠKODA Favorit

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Opet ti isto.

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Laguna je udobnija,i ima atraktivniju opremu.Vectra je(bar meni ) lepsi auto,i kod nas je Opel popularniji,sto je bitna stavka kod kasnije prodaje.Motori su im jos`mladi` da bi se mogao doneti neki realan sud.Odrzavanje i za jednog i za drugog je malo skuplje,jer su relativno noviji automobili,sa modernijim tehnickim resenjima i puni elektronike.Laguna je`ladja na putu`i ima moj respekt kao udobna i kvalitetna limuzina.Licno,ipak bih pre uzeo Vectru,ali samo zato sto gotivim Opel,tako da je to subjektivno misljenje.
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• somi_kac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2009
                      • 796
                      • Kać

Originally posted by Car
                      Opet ti isto.
                      Drug drzi perionicu, i kada sam bio po auto prosli put on prebledeo.
                      Reko': "Sta je brate, neko umro"? Kaze on: "Naslonio sam ruku na blatobran Lagune i udubio ga, ne znam sta da radim".
                      Toliko...
                      OPEL Astra 1.6i
                      OPEL Kadett 1.6
                      ŠKODA Favorit

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Pa da, plasticna su krila, i sta s tim? To je argument u prilog vektri? Laguna II, u trenutku kad je napravljena, je imala vise nego dobre rezultate na kres testu, posebno u poredjenju s tom vektrom (cak i kad se radi o zastiti pesaka). A i ta krila nisu osetljiva koliko ti mislis da jesu, ne degradira im boja, dovoljno su savitljiva da ce jako tesko da ostane ulubljenje, a u krajnjoj liniji potrebno je par sati da se zamene novim. Vazno je ono ispod tih krila i limova, na osnovu cega renault vec godinama osvaja dobre rezultate na kres testovima, cak i sa malim automobilima.

Da ne ispadne da branim lagunu, kad se radi o onim pocetnim verzijama 2001. i 2002. godiste, pretpostavljam da je vektra bolji izbor (nisam pratio kako se pokazala ta novija vektra) zato sto je renault tek kasnije ispravio gomilu greski s elektronikom i mehanikom, a greski je bilo bas dosta. Samo ti navodis skroz pogresne argumente za izbegavanje renault-a, kao i na onoj temi gde pises da ne treba uzimati fiat jer nema delova i slicne stvari.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Odrzavanje automobila istih klasa i godista je gotovo identicno u ceni. Nemoze ici u prilog vektri da ima jeftinije odrzavanje od lagune. Postoje legende o francuskim automobilima i skupom odrzavanju. Naravno sada su to ipak samo legende.
                          Laguna: Najproblematicnija stavka je upravo kod kartica, skoro sam gledao Vel satis sa istim sistemom paljenja karticom. Vlasnik mora bukvalno da promucka karticu u lezistu da bi auto upalio
                          Vektra: U odnosu na lagunu ima po meni mnogo ruzniji enterijer i naravno plasi me limarija tj. sajtne, rubovi za par godinica...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Kvar na čitaču kartice je vrlo redak. Dešava se, ali ne treba ga nikako nazvati najproblematičnijom stavkom.

A inače - vectra i laguna u istoj rečenici?? Potpuno besmisleno!!! Vozio sam i aktuelnu vectru, a i onu koja je bila aktuelna u vreme lagune 1 (to je valjda vectra C, ne znam) i ni jedna ni druga nisu za poređenje sa lagunom. Jedva čekam da mi insignia padne šaka, čisto da vidim kakva je u odnosu na lagunu III.

@somi_kac - Taj tvoj drugar što drži perionicu je smešan, ako ti je stvarno to rekao. Prednja krila na laguni II (i na meganu, cliu, vel satisu) su toliko jaka da na demontiranom krilu možeš da skačeš i ono će se uvek vratiti u fabrički oblik, bez oštećenja boje. A ako je mislio na zadnji blatobran, teško da je i njega mogao da ulubi, a svakako teže nego što bi mogao da prođe kroz opelov isti taj blatobran koji se zbog truleži menja na svakih nekoliko godina.

Comment

• ToNcA
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2006
                              • 868
                              • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                              • Mazda 6 2.0d

Da kazem i ja nesto.
                              Zakljucak je isti kao i kod svih drugih polovnjaka - ako se dvoumis izmedju dva konkretna uzmi onaj koji je u boljem stanju. Moje misljenje je da ni sa jednim neces pogresiti i da je sve stvar ukusa. Meni licno se Vectra vise svidja spolja (mada ne mogu da kazem da je i ona nesto perfektno dizajnirana), dok je Lagunin enterijer za nijansu lepsi. Vectrom sam presao oko 70K i mogu da kazem da sam njom bio zadovoljan. Za to vreme sem redovnog odrzavanja promenjen je lezaj u zadnjem desnom tocku i set kvacila koji je na veoma interesantan nacin unisten - dok je auto bio na farbanju,tako da ga ne mogu okarakterisati kao Opelovu krivicu.

Sa Lagunom nemam iskustava ali sam zato Meganom zgazio vec 55k i mogu da kazem da (pu, pu, pu) nisam imao nikakvih problema sem krckanja plastike u gepeku koj je sredjena u garantnom roku. Takodje je auto kao nov dosao sa losim lezajem u zadnjem desnom tocku koji je promenjen na prvom servisu.

Laguna je mozda upotrebljivija kao automobili zbog petih vrata koja dosta olaksavaju utovar mada Vectrinih 500l gepeka nikako nije za zanemariti. O udobnosti ne mogu da govorim jer se Lagunom nikada nisam vozio na duze staze ali mogu da potvrdim da ako trazis neke iole sportske karakteristike - Vectra nije adresa na koju treba da se obratis, za Lagunu ne znam. Jednostavno je vesanje takvo da mi je auto preko 150-160 delovao jako nesigurno (realno nije tako ali je vesanje za nijansu mekse nego sto bi se meni dopalo).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
                              X