Kupovina manjeg porodicnog auta do 6000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pajper2
    CBC Početnik
    • 06.05.2009
    • 5
    • Nis

Kupovina manjeg porodicnog auta do 6000e

Nameran sam kupiti polovan automobil godiste 2004-2006 za vec navedenenu cifru jos nisam odlucio za model automobila kao ni za pogonski agregat(benzin-dizel) pa molim za pomoc.Od modela razmisljao sam o:Corsa,Fiat punto,Citroen C3,Peugeot 206 eventualno 307?Sto se agregata tice oduvek vozim benzince zadnje 3 godine Corsu A na plin i zadovoljan sam potrosnjom samo je to star auto pa sam ga resio zameniti.Savremeni dizelasi 1.3CDTI Corsa, Fiat punto 1.3multijet,Citoen C3 1.4HDI su puno elasticniji prijatniji za voznju ali me plasi njihovo odrzavanje ???Jos pitanje ako se odlucim za benzinca vozio bih ga na plin koliki su jos izdaci za plinski uredjaj (posto je u pitanju sekvent)?Svaki savet dobrodosao pozdrav.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Kupovina manjeg porodicnog auta do 6000e

u vezi cena ugradnje gasnih uredjaja kontaktiraj servise. A o izboru kola odluci sam. Koliko km godisnje, potrebe udobnost izgled. Sednes probas sve od navedenog pa preseces
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• MarkoFaca
      CBC Veteran
      • 10.09.2007
      • 108
      • Karaburma, Beograd
      • Opel Vectra C 1.8

Corsa C je pristojan mali porodični auto, ima dosta mesta za putnike pozadi, a i gepek joj je relativno prostran. Ćale je prešao sa njom 61.000 km za 4 godine, ništa nije rađeno na njoj osim redovnih servisa. U pitanju je 1.2 16V motor.

Fiat Punto (pretpostavljam Mk2) ima relativno manje mesta od Corse u kabini, ali je gepek nešto veći. Ja vozim već 8 godina jednog 1.9D, koji se nije pokazao kao najbolje rešenje, ali dobro...

Citroen C3 je sve samo ne porodični auto Mali, neudoban, spartanski dizajn unutra... Doduše, sa njim sam imao kontakta samo na 15-ak dana (rent-a-car na moru), tako da je bolje da se možda javi neko ko ga ima i vozi duže pa da prokomentariše...

Za 206 ne bih znao, nisam ga do sada vozio...

E sad, što kaže ada, najbolje bi bilo kada bi mogao lično sve automobile iz užeg izbora da pogledaš, lično provozaš, pa sam da oceniš šta ti je najbolje

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Gledaj Hyundai Acent, Kia Rio i sl. Dobices vise za manje. Accent je mnogo dobar, pretgodni model mozes dobiti za jako male pare, a auto je veoma kvalitetan i pouzdan. Jeftin za odrzavanje i moze da posluzi kao porodican auto.
        Vozio sam Corsu C. Solidan, nista narocito, s motorom 1.2 je katastrofa preko 90km/h, 1.4 je bolje.
        Ista situacija je sa svima u klasi koje si naveo. Ako uzmes dizlo, to je preslo min 30K km / godisnje, pa racunaj. Odrzavanje je skuplje i to dosta, moguci skupi kvarovi.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• pajper2
          CBC Početnik
          • 06.05.2009
          • 5
          • Nis

Pozdrav i hvala na savetima nisam imao priliku da vozim Kiu Rio i Hyndaia pa neznam nista blize na pomenuto (mada sam cuo pozitivne stvari o njima) ali mi se nesvidjaju???Sta mislite i na temu Fiat Stilo?

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Aj se dogovori koju klasu automobila hoces, koje gorivo i koja uopste imas ocekivanja i kakve potrebe za automobilom ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Corsa
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2005
              • 450
              • Beograd

Od ovih bi gledao Corsu.Ali pre svega toga bi pogledao neki Yaris, po mogucstvu 1.3 ili Getz.Plin ti je od 600 evra pa na gore...

Comment

• Azrael
                CBC Senator
                • 29.06.2006
                • 278
                • Kragujevac

Mogao bi uzeti u obzir i nekog Clia, posto mislim i da se on uklapa u tvoj zadati kriterijum.

Comment

• pajper2
                  CBC Početnik
                  • 06.05.2009
                  • 5
                  • Nis

Clio je po mom misljenju isuvise mali mada si u pravu uklapa se u zadate kriterijume gledao sam i Nisan Micru sa motorom od Clia 1.5DCI u super stanju samo ulje izuzetno crno i retko a na meracu ulja motor maltene hladan "duva"...???Zahvalio bih se za sve odgovore i zamolio nekog sa foruma da iznese relevantene cinjenice za i protiv dizela DCI ili HDI,TDI... ili je jenostavnije i bolje kupiti benzica i ubaciti sekvent plinski uredjaj pozdrav i hvala.

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                    • Mazda 6 2.0d

Razmisli sta bi dobio a sta izgubio ubacivanjem plina u taklo mali auto. To su mahom automobili sa 1.2 motorima koji su samo po sebi veoma ekonomicni a ubacivanjem plina smanjices i ovako mali prtljaznik. To da li ces se odluciti za dizel ili benzin verziju zavisi i od toga koliko km prelazis ali nekako sam stegao utisak da su benzinci u proseku u boljem stanju kao polovnjaci, mada sve zavisi od konkretnog automobila.

A sto se tice Micre u "super stanju" sa "produvalim" motorom - dobro razmisli mada ja to ne bih ni uzimao kao opciju. Ne verujem da je popravka 1.5dCi motora bas jeftina stvar a sa druge strane ko zna sta ce tu jos isplivati.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Moram da odgovorim jer ovaj forum ponekad citaju i ozbiljni ljudi ...
                      Originally posted by pajper2
                      samo ulje izuzetno crno i retko a na meracu ulja motor maltene hladan "duva"...???Z
                      TAKO TREBA !!!

@pajper2: Odustani od kupovine sluzeci se savetima majstor Mike koji je za "kompijuter" u autu samo cuo, al' ga nije vid'o i postani svestan da saveti za Yuga vaze samo za Yuga ... ili, jos bolje, kupi Yuga ...
                      Pise ovde svasta, samo te mrzi da trazis, a ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• pajper2
                        CBC Početnik
                        • 06.05.2009
                        • 5
                        • Nis

"Odustani od kupovine sluzeci se savetima majstor Mike koji je za "kompijuter" u autu samo cuo, al' ga nije vid'o i postani svestan da saveti za Yuga vaze samo za Yuga ... ili, jos bolje, kupi Yuga" Moze tehnicko objasnjenje za "tako treba"? I savet kako uvideti stanje motora na auto placu? Ako moze bez "ljutnje" pitanja su u interesu kupovine pozdrav i hvala.

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Moje misljenje je da svaki normalan prodavac - bilo da je solista ili da ima plac - bi trebao da dozvoli potencijalnom kupcu uvid u stanje automobila ... Znaci ako imas nekog prijatelja da su mehanicari i limari, nakon probe auta povedes i njih ili dovezes auto kod njih u servis da ga detaljno ispregledaju da bi videli u kakvom je stanju motor i da vide da nije negde secen,varen itd posto danas mnostvo automobila se prodaju pod PRVA FARBA PRVI LAK a razbijani kao uskrsnje jaje. Ako to prodavac nece da dozvoli onda nemas sta da pricas sa njime !

BTW. Ako hoces neki malko veci auto (a da ne bude preterano velik) poslusaj Prolupatora, mozes za te pare kupiti Accenta koji je star do max 5 godina (jbg nisam pratio u zadnje vreme detaljno cene), koji imaju skoro sve od opreme sem koze i nisu neki potrosaci,a ima vise prostora od Clia... Mislim da cak i redovno odrzavanje nije toliko skupo
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Ne gleda se da li auto "duva" na "cevku od ulje" vec koja je kompresija.
                            Ako uzimas s placa, raspitaj se o placu, teraj auto u servis da ga pregedaju. Na dizelu je ulje uvek retko i uvek crno (ovim novijim, naravno).
                            HDi, CDi, CDTi, CRDi i sl. ti je isti penis samo se drugacije zove a tebe zaista mrzi da citas, ali bas ?! I ti bi da kupis a da ne znas sta kupujes, samo da je jeftino, skoro novo i da se samo odrzava i da se jeftino vozi, ako moze na D2 ili na vazduh?! Ok, moze i na vodu, samo da nije kisela, ona iz radnje ...
                            Kad postavis konkretno pitanje dobices i konkretan odgovor!
                            Lepo kazem, odredi sta hoces ... Koji segment C ili D ?! Koje gorivo ?! Za koju potrebu ?! Za koju godisnju kilometrazu ?! Spreman si da ulozis u polovnjaka ili bi da uzmes "bez ulaganja" ?! Itd.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• pajper2
                              CBC Početnik
                              • 06.05.2009
                              • 5
                              • Nis

"Moze tehnicko objasnjenje za "tako treba"? I savet kako uvideti stanje motora na auto placu? Ako moze bez "ljutnje" pitanja su u interesu kupovine pozdrav i hvala." Ne gleda se da li auto "duva" na "cevku od ulje" vec koja je kompresija.
                              Na dizelu je ulje uvek retko i uvek crno (ovim novijim, naravno) " pitanje je bilo a zasto? a objasnjenje:" HDi, CDi, CDTi, CRDi i sl. ti je isti "penis" samo se drugacije zove "a moze da se kaze neznam ili nisam tehnicko lice...?" a tebe zaista mrzi da citas, ali bas ?! I ti bi da kupis a da ne znas sta kupujes, samo da je jeftino, skoro novo i da se samo odrzava i da se jeftino vozi, ako moze na D2 ili na vazduh?! Ok, moze i na vodu, samo da nije kisela, ona iz radnje ...

Poziv za moderatora da opomene doticnog!Njegove frustracije nisu za ovaj forum!

Prihvatate da necete slati uvredljive, vulgarne, klevnicke, reci mržnje, pretece, seksualno orijentisane reci ili bilo kakav materijal koji ne poštuje zakon vaše zemlje, zemlje gde je “Auto forum CannonBall Community” hostovan kao i medunarodni zakon. Cineci to, rizikujete da budete odmah i zauvek

Comment

Working...
                              X