Peugeot 206- ws - Fiat Punto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanchampion
    CBC Član
    • 15.08.2008
    • 64
    • Vrnjacka Banja

Peugeot 206- ws - Fiat Punto

Razmisljam o kupovini polovnjaka, zagrejan sam za Peugeot 206, e sad me interesuje na sta treba obratiti paznju pri kupovini??? Planiram da izdvojim 4000-4500e, tj, uzecu kredit preko banke. Planiram da uzmem sa nekog autoplaca, e sad me interesuje, da li je solidan 1.4 motor, koji autoplac biste mi preporucili ( moze i pp, da se ne reklamira ). Kakva je 206-tica sto se tice odrzavanja, da li su skuplji delovu u odnosu na punta?? Koliko bi kostala ugradnja plina???
    Fiat Punto 1.2 8V '03. god
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: Peugeot 206- ws - Fiat Punto

Ja sam bio u slicnoj dilemi kad sam kupovao za zenu auto- punto, yaris, 206...

Uglavnom, mislim da ces tesko naci za te pare 206 da valja,dok punta mozes naci, a i koliko sam se ja raspitao jesu nesto skuplji delovi za 206 osim toga punto je jako rasprostranjen i sad je domace vozilo, imas na svakom cosku povoljno i delove i majstore za njega, a imas i polovnih delova na otpadima itd... tako da ti je moj savet da uzmes punta e sad samo da li 1.2 8v ili 16v, zavisi kakav si vozac, ako si malo temperamentniji i uzimas sa klimom punta onda mislim da je bolje da uzmes 16v, ipak ima 20 Ks vise... a ako si vise penzionerski tip onda 8v... ja inace imam 8v, jbg naleteo na dobar primerak koji je 8v i uzeo ga, mada bih vise voleo da je 16v...

cuvaj se auto placeva,svega i svacega sam se nagledao trazeci auto.... oni su maheri, znaju sve zive cake, pazi da te ne izrade, mnogi su skloni tome, cast izuzecima naravno... a ima i fantomskih auto placeva koji samo odjednom nestanu i nema ih vise, bas je tako bilo sa jednim u mom komsiluku, nema ga vise,ispario... osim toga oni prodaju skoro svi auto "na ime kupca" sto se meni uopste nije svidelo, ti ga registrujes na sebe, a njima das odmah sve pare i onda naredna 2 meseca ide provera preko interpola dal je legalan itd, ako ispadne da nije oduzmu ti auto, pa se ti posle ganjaj sa placem po sudovima za naknadu stete sto moze da traje i godinama a jos ako plac u medjuvremenu ispari onda...

pa onda recimo oni obavezno na sve nacine prilikom carinjenja nastoje da prodju jeftinije, dizu kilometrazu u nebesa, stavljaju izlizane volane i rucice menjaca , poskidaju ratkapne, izvade patosnice, pa stave neke odrpane, kao i presvlake, polome retrovizor, suncobrane... samo da bi izgledalo na carini da je auto krsh koji malo vredi... pa onda posle sve vracaju na staro stanje, pocevsi od kilometraze koju obavezno smanje na oko 90-110 000

i onda ako uzimas kredit, (akos e dobro secam) tu nastaje problem sto onda moraju da prikazu pravu cenu za koju prodaju tebi auto, zbog banke i kredita, ne mogu da umanje (inace vole da umanje ako kupujes za kesh), pa se tu javlja povelika razlika izmedju cene na koju je ocarinjen i one za koju tebi prodaju, pa te izadje skuplje jer na tu razliku oni placaju porez, a oni taj porez prevale naravno na tebe

osim toga ako su muljali nesto na carini, npr. ako auto nije euro 3 a prikazali da jeste, posle ako se to otkrije auto ti moze biti oduzet bez obzira sto ti nisi nista kriv, nego auto plac koji ga je uvozio i carinio... tako da pazi dobro da nije podmladjen, i nek bude bar 2002. godiste (ali zapravo, ne podmladjen), jer je to granica, 2001. se proverava dal je euro 3, a 2002. ne...

sve u svemu, veruj mi da je svetinja kupiti auto koji je kupljen u srbiji nov (u slucaju fiata kod delte)

Comment

• bojanchampion
      CBC Član
      • 15.08.2008
      • 64
      • Vrnjacka Banja

Hvala na ovako iscrpnom savetu... Bas u zadnje vreme dosta pratim ove polovnjake, i primetno je da im pomalo pada cena, e, sad, meni se bas svidja 206-tica, i ja i drug smo resili da je uzmemo ( doduse, kod mene su moguce i promene , ali on ne menja izbor ), tako da bas gledam polovniautomobili.com, i vidjam ih svakakve, e, sad, i ja bih voleo da nadjem ovde u blizi pa da mogu da proverim auto u servisu kod ljudi koje dobro znam. Ipak uzimam auto koji treba u narednih 7 godina da me sluzi. Godisnje ne bih prelazio vise od 7000-8000 km, tako da mislim ni da troskovi odrzavanja ne bi bili veliki. Auto bih uzeo obavezno sa full opremom, bez koze.
      Gledao sam i dosta punta, s tim, sto punta ne bih uzimao nista ispod 2003, odnosno trojku, ali uglavnom vidjam vanove ili prepravljane vanove sa multiJet motorima... Jeste da su im extra motori, ali verovatno su veliki deo svog posla odradili Ni sam nisam pametan, ali necu da se zalecem, polako cu da trazim, mozda bude ispala i neka dobra prilika...

Da li je realno ovako nesto: http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... nac/150717
      Ili recimo ovako nesto: http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... _XS/149285
      Ovaj mi se svidja, 1.4 motor, ne znam koliko oni trose u proseku????????

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

......Bojane,Bojane,.....sekira ti se Mile,...........ovako.....prvo što svakome savetujem prilikom kupovine auta(a pogotovo polovnog) je da razmišlja o dve stvari:gde ćeš da kupuješ delove i ko će da ti održava/popravlja auto.......treća stvar o kojoj takođe treba razmišljati je kome ćeš da proaš auto.......lično bih ti savetovao da pošto kupuješ auto sa placa i to uz pomoć kredita biraš Punta 1.3 MultiJet.......mogao bi da se uklopiš u tu cenu(ako baš zapne zalegnuće i Mile),extra je auto,mali potrošač,brz,i relativno povoljan za održavanje..........pozzzz!

Comment

• bojanchampion
          CBC Član
          • 15.08.2008
          • 64
          • Vrnjacka Banja

Jao, taman sam hteo da sredim Una tip-top i da znam sta imam, a on navalio da umemo nesto novije, ovako sad moram da jurim da nadjem dobar autic koji ce da me lepo sluzi... Meni se bas svidja 206-tica, i to mi je u prvom planu. Punto MultiJet mi se takodje svidja, ali nekako me plasi pumpa visokog pritiska, koji je katastrofa skupa, a ni dizel gorivo nije na nasim pumpama kako treba. Inace, kada bih kupovao nov auto, to bi svakako bio dizelas.

Mene sad interesuje kakvi su 1.4 motori na 206-tici???? Citao sam dosta testova, kazu da su dosta izdrzljivi i dugovecni ako su redovno odrzavani... Cuo sam da i da se javljaju problemi sa elektronikom kod sporadicnih slucajeva...

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Originally posted by Marko001
            osim toga oni prodaju skoro svi auto "na ime kupca" sto se meni uopste nije svidelo, ti ga registrujes na sebe, a njima das odmah sve pare i onda naredna 2 meseca ide provera preko interpola dal je legalan itd, ako ispadne da nije oduzmu ti auto, pa se ti posle ganjaj sa placem po sudovima za naknadu stete sto moze da traje i godinama a jos ako plac u medjuvremenu ispari onda...
            Cak i da kupis ganc novo vozilo u salonu cisto da znas da je zabrana otudjenja od 60 dana obavezna.

Uglavnom, mislim da ces tesko naci za te pare 206 da valja
            206 2003 godiste sa pravih 131000km u benzin varijanti bez opreeme na ime kupca 4000€

pa onda recimo oni obavezno na sve nacine prilikom carinjenja nastoje da prodju jeftinije, dizu kilometrazu u nebesa, stavljaju izlizane volane i rucice menjaca , poskidaju ratkapne, izvade patosnice, pa stave neke odrpane, kao i presvlake, polome retrovizor, suncobrane... samo da bi izgledalo na carini da je auto krsh koji malo vredi... pa onda posle sve vracaju na staro stanje, pocevsi od kilometraze koju obavezno smanje na oko 90-110 000
            To za kilometrazu se slazem. Da si rekao da se menju felne i skida muzika pa da te razumem, ali da se lome retrovizori menjaju volani , rucice menajca i sta vec znam to je cista glupost. To se menja u bolje samo posle carinjenja.A sto se tice kilometraze u mnogim slucajevima mora i da podignes kilometrazu i da je tako ostavis na placu jer auto ima stvarnih mnogo manje kilometara tako da ta tvoja prica u celosti nepije vodu. Ali ima i istine
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Originally posted by bojanchampion
              Mene sad interesuje kakvi su 1.4 motori na 206-tici???? Citao sam dosta testova, kazu da su dosta izdrzljivi i dugovecni ako su redovno odrzavani... Cuo sam da i da se javljaju problemi sa elektronikom kod sporadicnih slucajeva...
              Taj motor je dobar izbor, ja sam ga vozio 130.000 km, u 309.
              Radjen je dihtung glave posle 18godina, drugih problema nije bilo.
              Potrosnja plina je 9-10l po gradu, i 7-8l na otvorenom.

Motor koji je kvalitetan, dobro vuce malo trosi.
              206, je teza od 309, pa ce tu malo losije da ide, ali zavrsice posao, mera je za to vozilo.

Comment

Working...
              X