Razmisljao sam da uzmem ovaj auto, ali nisam siguran koliko je to dobro. Zanimaju me vasa misljenja i iskustva sa ovim autom. Prvobitno sam hteo 1.9 tdi varijantu, ali nemam para za dobrog tako da sam odustao. Auto bih uvezao bez carine i poreza jer mi je otac invalid. Ugradio bih sekvenc plin u njega. Inace volim da vozim brzo pa me zanima koliko je izdrzljiv. Burazer je imao 1.4 16v i nije isao nesto, ali je izdrzao je 70000 konstantnog gazenja nakon cega je bio spreman za maltene generalnu.
Golf IV 1.6 16v
Collapse
X
-
Re: Golf IV 1.6 16v
taj motor 1.6 16v nije los, mada nije bas ni "zlatan". po mom iskustvu prelaze dosta, nisu nesto preterano skupi za odrzavanje(koje MORA da bude redovno), a i ne trose mnogo goriva. plin ti ne bih preporucio jer to vise nece biti taj auto, pogotovo kad srbi ugrade plin, a inace plin ne skodi mnogo motoru....
EDIT by Eon: Komentari tipa da nešto neće biti kao pre moraju da budu argumentovai, a komentar kada Srbi ugrade plin ne zaslužuje trošenja reči!
-
-
Kako mislis nije zlatan?? Ima neke mane..skupe mane, ili?Plin moram da stavim jer dosta vozim pa mi je skupo na benz. Hteo sam plin u ST-u, kod Vuka da ugradim..cuo sam da on radi holandski sekvenc, 550e i miran si. A vozio sam jednu 306-icu 1.6 sa sekvenc plinom i ide skoro isto na plin i na benz. Samo sto preko 150 se vrati na benz. Za odrzavanje znam da mora da bude redovno, sto je i normalno..jbg ipak je to noviji auto. Do sad sam vozio golfa 2 1.6d koji je s jedne strane bio zakon..za 400 din. predjem 100km. Jasno mi je da to s ovim ne moze, ali bi za to sto kosta za odrzavanje da makar bude dobar. Zanima me kako ide to jer se nikad nisam vozio u konkretno tom autu, gledao sam par klipova na youtube-u i nije mi se cinio nesto. Na vecim brzinama je bas slab. Razumem da je 1.6, nije to neka kubikaza, ali o5...
Comment
-
-
Ja licno sam protiv kulta golfa,pre svega za taj novac mozes da nadjes kvalitetnije vozilo...kod nas se cetvorka dosta krade i ne bih da se svako vece a mozda i dan krstim nad njim...ako volis da przis auto onda kupi nekog turbo benzinca tipa alfa,lancia i sl....svaki motor je izdrzljiv ako postujes odredjena pravila...kad je hladan motor na sto nizem broju obrtaja,polako ga u voznji zagrevati i do radne temp.bez naglog dodavanja gasa...kad se zagreje mozes da ga gazis ali nemoj dugo da ga drzis u max obrtajima...ulje moras da imas vrhunsko i da ga menjas na polovini km od propisanog...svecice, kablovi,antifriz i pre vremena predvidjenog za zamenu...
Comment
-
-
Gile, a sto nije zlatan..jel ima neke mane ili? Zanima me jel neko vozio to jer konkretno u taj nikad nisam seo..gledao par klipova na youtube-u i na vecim brzinama je nikakav. Kapiram da je 1.6, al' o5..slabo. Hocu plin u ST-u da stavim. Pricao mi je komsija da je 550e sekvenc. Moram plin da stavim jer se vozim bas dosta, a tako je puno jeftinije. Posto uvozim na invalida, jel ima neko informaciju koliko ce da me izadje taj uvoz..mislim da ga registrujem na bg?
Comment
-
-
Druze, po meni, ako vec hoces da ga przis i ako volis brzu voznju, kupi Golf IV GTIOn je napravljen za przenje! Ja vozim Golfa III GTI i cekam trenutak da diplomiram (za par meseci) i da kupim Golf IV GTI, a kasnije i peticu
Ne kazu bezveze "Golf u srcu, GTI u krvi"
PozZzZz...Ivan Stojanovic
Golf Mk3 GTI 16V '94 god.
Comment
-
-
Posjedovao ga nekih 8-9 mjeseci i presao ~20.000km. Ne mogu da kazem nista o njemu...
Sta ja znam, auto mi je nekako "bez duse". Sve je korektno ali ne daje nikakvo zadovoljstvo voznje. Prosjecna potrosnja je ~9l/100km (~8 na otvorenom do ~10 po gradu). Fotelje su prilicno kratke i nisu bas za duza putovanja - poslije 300km u komadu bole ledja, noge i sve zivo. Motor je prilicno elastican i ne vrti se bas rado, iako bi 16V u principu trebao... Vjesanje je manje-vise i pri brzem uletanju u krivine ima tendenciju ka podizanju zadnjeg tocka.
Sto se tice nekih problema i kvarova, nije se desavalo nista osim neke greske u kompjuteru ili cemu vec. Auto je upadao u limp-mode pri naglom dodavanju gasa u IV i V sa nizih obrtaja. Na servisu su mi resetovali kompjuter 2-3x ali ni jednom nisu pronasli konkretan kvar
Sve u svemu - OK auto za prevoz od tacke A do tacke B. I nista vise...Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Evo upravo ja imam baš taj već tri godine (dve na plin) i ja sam PREzadovoljan.
Auto ide kako treba da ide za tu kubikažu, snagu i težinu. 1,4 je preslab motor za G4.
Ako si rešio baš G4 1,6 onda bih ti preporučio 1,6 8V, a ne 1,6 16V. Zašto? Zato što je 16V predviđen za 98 oktana, pa ti vidi koliko smanji snagu sa naših 91-92. 8V je predviđen za 95 oktana, pa je smanjenje snage manje. Inače 1,6 16V ima 77 kW (105 KS), a 1,6 8V 75kW (102 KS). Ovo su potpuno različiti motori. Motor 8V vuče korene iz G2 1,6, a 16V iz G3 1,4.
Vozio sam i sa jednim i sa drugim motorom (na naš benzin) i mogu reći da 8V neznatno bolje ubrzava pri većim brzinama i opterećenjima, npr. obilaziš šleper na uzbrdici.
Što se plina tiče, ako je ugrađen kako treba (a moj jeste), performanse su skoro u dlaku iste. Maks. brzina na plin 185, a na naš benzin 190. U ubrzanjima nisam primetio neku razliku. Nikad mi nije vratio na benzin. To što onaj pežo prebaci na benzin govori da plin nije dobro podešen.
Ako si za jurcanje preporučujem GTI 1,8 T, jako lepo mu prija plin i ide nenormalno. GTI ima i sa 2,3 V5 motorom tako da ti to ne savetujem (zbog registracije).
Što se održavanja tiče, veliki servis (na svakih 90000 km) je dosta skup (platio oko 350 e), jeftiniji je za 8V, ali ne treba štedeti pored kaiševa (dva zupčasta) treba promeniti i sve španere, rolere,... Naravno isključivo originalnim. Ulje isključivo Castrol, fabrički ide Magnatec (polu sintetika), a može i sinetika ako baš planiraš da hajčiš. Ja menjam na 10000 km (predvidjeno na 15). Svakih 30000 promeniš svećice i ostale filtere i nemaš brige do sledećeg velikog servisa. BTW 16V NEMA kablove.
Ako mu daš ono što traži od tebe (održavanje), daće i on tebi ono što ti tražiš od njega (performanse), ali ovo važi za svaki auto.VW über alles.
Comment
-
-
Još par stvari.
Prvobitno sam hteo 1.9 tdi varijantu
izdrzao je 70000 konstantnog gazenja nakon cega je bio spreman za maltene generalnu
Originally posted by Stefan_sDo sad sam vozio golfa 2 1.6d koji je s jedne strane bio zakon..za 400 din. predjem 100km. Jasno mi je da to s ovim ne moze,
Uvoz na invalida, koliko sam čuo ne isplati se raditi za polovan auto. Kolega sa posla je hteo i na kraju kupio nov i to dok je carina bila 20%, sada je 10% pa verovatno da je još gora situacija. Ovo važi ako sam uvoziš i nemaš nikog preko, na carini... Ako imaš nekog preko, špeditera i nekog na carini samo napred.VW über alles.
Comment
-
-
Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi..sto je za nekoga ko ima 18 god. i ne bas neki budzet za gorivo mnogo dobro!) Ne trazim ja ljudi neki avion, taj 1.6 sam hteo zato sto na plin je isplativ..valjda i zato sto mislim da moze da izdrzi povremeno gazenje. Jeste tdi dobar Gile, znam..onaj DI crveno je full, ali je meni skup. A i dizel ostaje dizel, imao sam ga, do duse starijeg, al' o5..moze on da se gazi neko vreme, a posle mogu da se pozdravim s turbinom ili ce da produva. Neko me je pitao sta smo mu radili kad je izdrzao 70000. Pa auto je uzet na 110000 i bio je kao casa, ali nije 2x vozen da nije u blokadi. I lezao je kao pegla, valjda zbog esp-a. Ali pre neki dan mi je bas rekao burazer da je izracunao da je za 70000km potrosio 7000e na benzin. To je realno mnogo, tako da..samo plin!
Comment
-
-
Originally posted by ivan.stojanovicTaj Golf 1.6D trosi na otvorenom i ispod 4l/100km
Ne znam, na kraju ću stvarno morati da se otvorim i da za 2500 uzmem auto star 25 godina, koji je prešao 250???????? km, pa možda ustanovim da u stvari troši 2,5l.
Neko me je pitao sta smo mu radili kad je izdrzao 70000. Pa auto je uzet na 110000VW über alles.
Comment
-
-
ja imam golfa 2 GTI-a i u gradu uz brzu voznju trosi oko 9,5-10 litara benzina (plin ni mrtav ne bi stavio), ima servo abs i el, podizace stakala i presao je 130 000km. ne bih ga menjao ni za golfa peticu... mozda je bolje kupiti i trojku 1.6 ili 1.8 i voziti se mnogo bolje ipak su to bolji motori nego kod cetvorke...
Comment
-
Comment