Koji Saab da kupim?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Koji Saab da kupim?

Pozdrav i poštovanje članovima foruma.
    Imam neka pitanja, pa vas molim da odgovorite ukoliko ste upućeni.
    Naime, vreme mi je da menjam auto, pa sam počeo da razmišljam o nekom modelu Saab-a.
    Otprilike, znam šta bih hteo, a to je: da ne bude preko 2000ccm, poželjno sa klimom i automatskim menjačem (ipak sam čovek u godinama ) i da ne bude preko 4000€.
    Zanimaju me eventualna dobra ili loša iskustva sa ovom markom, kao i sama preporuka da li ga kupovati ili ne. Takođe, i koji model se pokazao u boljem svetlu.
    Ili, da skratim. Da imate 4000€, da li bi kupili saab i koji? Ili bi se odlučili za nešto drugo?
    Nekad davno sam imao Volvo, i sa njim sam bio zadovoljan. O saabu ne znam baš ništa.
    ex SAABotražitelj
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Koji Saab da kupim?

Ja ne bi gledao Saab da gledam auto do 4000 eur cene, odlucio bi se za nesto drugo, manje i mladje, jer mislim da je tesko naci auto te klase u dobrom stanju stanju za te novce i mislim da treba puno vise novca da se kupi i VOZI takav auto (mada sve zavisi kako ko postavlja kriterijume).

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Hvala CikaKure.
      Posedovao sam razne, male i velike, pa sam svesan da Saab nije jeftin auto za održavanje, kao i nijedan drugi u toj klasi. Trenutno imam Reno clio, koji mi je vršio posao i zadovoljavao moje potrebe. Sad bih opet u nešto veće, a ne želim da u startu dajem previše para. A zašto saab? Pa,to je jedan od onih koje dosad nisam imao

Inače, svaki savet je dobrodošao, a ovaj je potpuno na mestu.
      ex SAABotražitelj

Comment

• MaliRadojica
        CBC Član
        • 06.03.2009
        • 95
        • Beograd

Originally posted by CikaKure
        Ja ne bi gledao Saab da gledam auto do 4000 eur cene, odlucio bi se za nesto drugo, manje i mladje, jer mislim da je tesko naci auto te klase u dobrom stanju stanju za te novce i mislim da treba puno vise novca da se kupi i VOZI takav auto (mada sve zavisi kako ko postavlja kriterijume).
        Hm...
        A vidiš, ja kad bih sada kupovao polovan jeftin auto, najverovatnije buh se odlučio baš za nešto slično ovome:

http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=372

E, sad:
        Ako neka mašina nabija 240Nm čim joj pipneš gas, treba je verovatno zagrejati barem minut pre kretanja. Inače će da popusti dihtung glave zbog visoke kompresije.
        Ako neko voli da aka auto ovih performansi, nije ni čudo da mu rasklima menjačku kutiju.
        O kvalitetu švedskog čelika ne treba govoriti.
        O konforu i pouzdanosti Saab-a takođe.
        Ako se pogleda grafik i predpostavi da je auto vozio normalan čovek, dođe se do zaključka da je taj auto vrlo retko morao da se vrti u visokim obrtajima, a mogao je da se vrlo brzo vozi. Kad se uzme u obzir odnos hoda klipa i prečnika, bla, bla... Sad sam počeo malo da filozofiram...

Još nešto:
        Za 3 godine REDOVNOG održavanja Mercedesa 190e (starog 20 i kusur godina) dao sam manje para nego za godinu dana REDOVNOG održavanja Lancie Lybre (koja je inače jeftinija za održavanje od većine novijih francuskuh vozila).
        U ovo REDOVNO ne računam farbanje mečke zbog čukanja od strane raznih majmuna, popravljanje farbe na libri iz istih razloga, troškove na libri zbog "vrhunskih" majstora (ima u temi sa sekvencijalnim plinom) itd. Dakle: redovni servis, popravke na trapu zbog naših puteva, zamene svećica, popravke podizača, kod jednog i drugog auta...

A Saab je po kvalitetu izrade vrlo sličan mečki, čak i bolji od nje u mnogim segmentima...

U zadnje vreme na oglasima su mi bili interesantni (cene su od pre 2-3 meseca, sadašnje zbog slobodnog uvoza MORAJU cca 20% dole):
        9.3 2.0 turbo 2002. za cca 6000e (plac u Jajincima, extra stanje)
        900 2.0 turbo 1997.-1998. za cca 5000e (devojka sa Dorćola, malo krenuo menjač)
        9000 2.0 turbo 1997.-1998. za cca 4500e (blizu Cvijićeve, extra stanje)
        900 2.0 non-turbo (šteta) 1997-1998. za cca 4000e (Vračar, extra stanje)
        Svi u full-u.
        Verovatno su svi do sada prodati, ali znači da ako imaš keš, umeš da se pogađaš, imaš nekoga vani ko hoće i ima vremena da ti izađe u susret....

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by MaliRadojica
          U zadnje vreme na oglasima su mi bili interesantni (cene su od pre 2-3 meseca, sadašnje zbog slobodnog uvoza MORAJU cca 20% dole):
          9.3 2.0 turbo 2002. za cca 6000e (plac u Jajincima, extra stanje)
          900 2.0 turbo 1997.-1998. za cca 5000e (devojka sa Dorćola, malo krenuo menjač)
          9000 2.0 turbo 1997.-1998. za cca 4500e (blizu Cvijićeve, extra stanje)
          900 2.0 non-turbo (šteta) 1997-1998. za cca 4000e (Vračar, extra stanje)
          Svi u full-u.
          Verovatno su svi do sada prodati, ali znači da ako imaš keš, umeš da se pogađaš, imaš nekoga vani ko hoće i ima vremena da ti izađe u susret....
          Slažem se sa tobom. Dvaput sam kupovao nova kola i oba puta mnogo izgubio na njima. Sve ostalo su bili polovnjaci, manje ili više dobri, ali ni gubitak na njima nije bio veliki. Izbegavam kupovinu vozila koji su mlađi od 2000-ite, jer ne želim da rizikujem toliko aktuelno oduzimanje zbog nečijeg muljanja.
          Ne žurim, mada je moj Clio već otišao, ali dok je sinovljeve 5-ice, nije ni neka frka.
          Čudi me da se niko ne javlja da posavetuje koji model se pokazao kao dobar, da ne kažem bolji od drugih.
          Kakogod, tebi hvala na postu.
          ex SAABotražitelj

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Postavio si pitanje u pogresnoj rubrici ,pokusaj ovde http://www.cbc.rs/forum/viewforum.php?f=44 a mnogi odgovori su vec tamo

Inace licno misljenje SAAB pravi odlicne automobile i njihovi automobili su za respekt e sad sta se moze konkretno naci za 4kk zaista nisam upucen i ali ima ko jeste a to ces videti na gornjem linku

Pozz i srecno u kupovini
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

Hvala -Miki-, poslušaću savet
              ex SAABotražitelj