Stilo 1,6 ili 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

Stilo 1,6 ili 1,8

Izvinjavam se unapred svima ako postoji slicna tema, ali pisem sa moba i ne mogu bas da trazim detaljno...
    Pitanja su:
    Koje su razlike izmedju ova dva motora u performansama, odrzavanju, izdrzljivosti i sl?
    Koji vise odgovara stilu?
    Koji je pouzdaniji?
    Potrosnja?
    Da li je mnogo za stilo 3v, 1,6, '04, sivi met. registrovan do 2010, sa svim servisima dati 5200e? Uvezen iz ita.
    Hvala unapred na odgovorima!
  • fedor
    CBC Član
    • 19.02.2009
    • 11
    • crna gora

Re: Stilo 1,6 ili 1,8

Ja znam da je benzinac 1.6 16v dosta pouzdan i da dobro ide,mada i trosi dosta,isti motor se ugradjivao u bravo/u i mareu.Cijena je ok,mada bih licno prije gledao nekog focusa 1.6 ili 1.8,generalno gledano je bolji izbor.

Comment

• Marcus
      CBC Senator XXL
      • 19.10.2007
      • 631
      • Novi Beograd - B62

Drugar vozi stila 3v 1.6 motor... Sta znam, nije to neka trkalica, ali za svoju konjazu (102ks) moze lepo da povuce...

Njegov je 2003 godiste, nema klimu, al ima sve ostalo... ( imaju negde i slike na forumu ).. Presao je oko 90 hiljada i za sada je imao samo jedan problem sa kocnicama, koji je resen... Redovan servis i to je to...

1.8 nisam imao prilike da vozim pa ne mogu da ti kazem nesto konkretno o njemu...

A sad cena... po meni 5200 i nije mnogo za tog stila, naravo samo ako nije presao 20000000000km... Znaci, negde do 140k bi bilo sasvim lepo... Proveri auto u servisu, pa ako je ok, uzmi slobodno... Mozda da pokusas i da spustis cenu za koji euro, pa da bude 5000-5100...

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Originally posted by Marcus

Njegov je 2003 godiste, nema klimu, al ima sve ostalo...
        Kakav je to stilo bez klime, zar klima nije u standardnoj opremi?
        pozdrav

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...ima po neki Stilo bez klime, ali su veeeoma retki...

Originally posted by mrki
          Koje su razlike izmedju ova dva motora u performansama, odrzavanju, izdrzljivosti i sl?
          103 KS vs. 133KS
          1.6 16v se pokazao kao znatno pouzdaniji motor. Od 2004. godine u Stila se više ne ugrađuje 1.8 16v.
          1.8 16v ima japansku elektroniku. Ne, u ovom slučaju to nije plus...

Koji vise odgovara stilu?
          Dovoljan je 1.6 16v
          Ne bi valjalo da je manje od toga...jer je do 2004. godine postojao Stilo sa 1.2 16v motorom.

Koji je pouzdaniji?
          1.6 16v ima boljku sa bobinama. 4 komada, svaka je oko 50 eura. Retko koji ima fabričke, tj. verovatno je bar jedna morala riknuti za 5, 6 godina. Znaju da krenu sa riknjavanjem u serijama...Znam čoveka koji je promenio sve 4 za godinu dana. Originalna u Delti je oko 12.000 dinara/komad.
          Kod mene je Stilo 1,5 godinu...i riknula mi je jedna bobina baš za Novu Godinu. Ujedno...to je jedini kvar za to vreme.

1.8 16v ima problem sa varijatorom faze. Znatno skuplji kvar nego one bobine kod 1.6 16v. Iste probleme imaju i vlasnici Punta mk.2a HGT jer i on ima isti motor.

Potrosnja?
          1.6 16v po Beogradu 10 L. Možda nekada nekim čudom spustiš za dlaku ispod 10, ali to ne računaj kao važan podatak. Naravno, govorim o vožnji po Beogradu u špicevima...a ne u 02.00 sata...
          Na otvorenom može i 6.5L...za brzine do ~100 Km/h.
          Pri brzini od npr. 160 Km/h, 1.6 16v ima trenutnu potrošnju od 11 L
          1.8 16v po Beogradu računaj 12 L

A, cene su toliko pale...a, nešto ih i ne pratim tako da nemam pojma da li je realna.

Originally posted by fedor
          Ja znam da je benzinac 1.6 16v dosta pouzdan i da dobro ide,mada i trosi dosta,isti motor se ugradjivao u bravo/u i mareu.
          Nije isti motor.
          Moglo bi se reći da vuče poreklo sa tih modela...

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Znaci motori 1.6 16v iz brave i brava nemaju veze sa stilom...kakve 4 bobine...ja znam samo za renoa da ima 4 bobine,da crkavaju svakih 20hiljada i da kostaju 280e...kako podnose tng ti motori...

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

hvala drugari.
              u principu sam sve to i znao.
              malo me je i iznerviralo, jer sam nekako zamislio da imam u autu sto jace motore.

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

Originally posted by legenda
                Znaci motori 1.6 16v iz brave i brava nemaju veze sa stilom...kakve 4 bobine...
                Mislim da te nisam razumeo...
                1.6 16v u Stilu ima 4 bobine...

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Hteo sam da kazem da nisam znao...moraju li sve 4 zajedno da se menjaju ili samo 1...reci mi koliko moze da predje punto 1.2 16v do generalne...imam ponudu 2002. 1.2 16v 5vrata,sve osim klime 3200e presao 180 000km...pozz

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

Originally posted by legenda
                    Hteo sam da kazem da nisam znao...moraju li sve 4 zajedno da se menjaju ili samo 1...
                    Originally posted by neshaoct
                    ...Kod mene je Stilo 1,5 godinu...i riknula mi je jedna bobina baš za Novu Godinu. Ujedno...to je jedini kvar za to vreme.
                    Taman posla kada bi riknjavale sve 4 odjednom...pomeri se s'mesta...
                    Ne mogu da ti odgovorim jer ako je motor normalano održavan, tih 180.000 nije njegov kraj...
                    Ali...šta ako nije normalno održavan...Zato u servis pre kupovine i oni će ti 100x bolje moći da kažu u kakvom je stanju...

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Hvala Neso na odgovorima

Comment

• Azrael
                        CBC Senator
                        • 29.06.2006
                        • 278
                        • Kragujevac

1.8 motor se ugradjivao i posle 2004. godine, posto u svajcarskoj u ponudi ima gomila Stila sa tim motorom 2005. i 2006. godiste, verovatno samo za njihovo trziste. Takodje za svajcarsko trziste je nastavljen da se proizvodi i Abarth.

Posto se nasiroko pisalo o 1.2, 1.6, i jtd motorima, sta je sa 1.4 motom koji se ugradjivao u Stila, kako se on pokazao, i vredi li razmisljati o nabavci Stila sa tim motorom?

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

Originally posted by Azrael
                          1.8 motor se ugradjivao i posle 2004. godine, posto u svajcarskoj u ponudi ima gomila Stila sa tim motorom 2005. i 2006. godiste, verovatno samo za njihovo trziste. Takodje za svajcarsko trziste je nastavljen da se proizvodi i Abarth.
                          Euro 4 stupa na snagu 01/2005. godine i taj motor 1.8 16v nije ispunjavao kriterijume. Povučen je ne samo iz Stila, nego i iz drugih Fiatovih modela. Npr. Punto mk.2b u verziji HGT nije više imao taj benzinac, već jednu od jačih verija JTD motora...
                          Švajcarska nije članica EU i kod nje ide malo drugačije sa tim normama...

Originally posted by Azrael
                          Posto se nasiroko pisalo o 1.2, 1.6, i jtd motorima, sta je sa 1.4 motom koji se ugradjivao u Stila, kako se on pokazao, i vredi li razmisljati o nabavci Stila sa tim motorom?
                          1.4 16v je išao ne samo u Stila, nego i u Punta mk.2b, a danas ide u Grande Punto, novi Bravo, novi Fiat 500, novu Lancia Y...Nemaš problema sa tim motorom.

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

Da nije hitacijeve elektornike 1.8 bi po meni bi bio mnogo bolji izbor motora, nisam vlasnik stila, ali sam vozio i jedan i drugi.
                            Elektronika se ne kvari cesto, ali je problem sto su mnoge komponente integrisane u zajedničko kućište i zajedno se menjaju.

S druge strane neko moze reci da ces kod 1.6 za par godina na rate u bobinama platiti isto ono sto ces kod 1.8 platiti u komadu.

Gledaj u kakvom je stanju, drug je dugo trazio pristojan primerak i nije hteo da gleda motore ispod 19.jtd, 1.8benz, pa je uzeo 1.2 ...

Comment

• legenda
                              CBC Senator XXL
                              • 28.03.2009
                              • 1345
                              • Beograd

Neso kako stilo lezi u krivinama...preko lezecih policajaca imam utisak da auto poskakuje i pri brzem ulasku u krivinu kao da se malo vise ljulja,ili sam ja vozio neki los primerak...jos nesto bih te pitao...kada se naglo startuje sa stilom(1.6 16v kao tvoj 5vrata)prvo kao da proguta neku knedlu pa tek onda zabija u sediste..da li je to tako ili na ovom kog sam vozio nesto nije u redu...moze li stvarno po gradu da trosi 10l,jer je meni po bgd-u pokazivao 13...

Comment

Working...
                              X