Polovnjak za ~2000€. Corola VS Manta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milanche78
    CBC Početnik
    • 26.04.2009
    • 3
    • BG

Polovnjak za ~2000€. Corola VS Manta

Za koji dan izlazim na vozacki ispit i trazim odgovarajuci auto za vozaca pocetnika.
    Planirao sam da izdvojim oko 2000€ za polovnjaka (benzinca) + ugradnja TNGa.
    Za sada imam 2 varijante u opticaju
    Toyotu Corolu '90
    + pouzdani su, ekonomicni i imam komsiju koji ima servis za istu
    opet, - (u odnosu na Mantu) je da su ceo vek provele u Srbiji, sa sve losim putevima, benzinom, neodgovornim vlasnicima...
    Opel Manta '79
    + kul izgleda, odlicno ocuvan (uvezen iz Svice pre 10-ak godina i stajao u garazi do danas-neregistrovan), 100+KS
    - mozda ne uspe registracija, "malko" stariji
    Pogledajte kako Manta izgleda na slikama i posavetujte

************************************************** ************************************************** *********************************************

************************************************** ************************************************** *********************************************
    Znaci, Corola mi je nekako sigurnija opcija, a za ovu Mantu bas i ne znam. Navodno, lim je jako kvalitetan , kao i delovi, al ne znam kolko ima rezervnih delova kod nas i dal moze da se ugradi plin i tako to.
    Hvala
  • JaMaL
    CBC Senator XXL
    • 14.04.2007
    • 448
    • JaMaL

Re: Polovnjak za ~2000€. Corola VS Manta

Realno gledano...

prvi auto... yugo... pa kada ga sahranis za 8-12 meseci kupi nesto normalno

salu na stranu...

bezi od mante... delovi ne postoje... sve moras da budzis i ne zelis da ga udaras... to sa limarijom je pusta bajka... auto iz 79 je sve samo ne limarijski zdrav... ima izuzetaka.. 20 god u garazi i ne vozen po kisi i snegu...

corolla neunistiv auto... 1.3i totalno neunistiv... delova tona... odlican auto za pocetnika... mnogo jeftinija i laksa za odrzavanje od mante...

ako vec nisi entuzijasta za mante i nemas para na bacanje an ljubav prema manti i sav taj crap... odustani odmah...

my 2 cents...

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Zaboravi na mantu...iako volim i vozim opela,nigde za nju ne mozes naci delove...ja sam tablu sa obrtaljkom za kadeta nasao tek u Sapcu...lepo ti kaze covek kupi juga i to 45,cisto da bi naucio da vozis jer on ide na plin malo brze od mopeda...corola je extra auto i mislim da je za tebe ta 1.3 72ks brz auto...

Comment

• Mare_Bg
        CBC Senator
        • 14.12.2007
        • 202
        • Beograd

Ako si entuzijasta, ako imaš volje, vremena, živaca, para ti uzmi Mantu. Mislim ja bih verovatno uzeo mantu, ali to sam ja (više bih voleo da mi stoji u garaži i da je gledam, nego da vozim neki drugi auto). Ako misliš koliko toliko bezbrižno da se voziš, uzmi Corollu. Siguran sam da bi manta služila neko vreme dobro, ali kada krene potera za delovima... Manta sigurno više troši goriva, delovi su retki, registracija je skuplja, pozdravi se sa vožnjom po snegu (eventualno sa nekim dobrim gumama), a i limarija će uvek negde da škripi (najbolje će se videti posle prve zime...).
        Dakle kao početniku ti savetujem da ipak uzmeš Corollu.

Comment

• Jesa
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2008
          • 344
          • Beograd
          • Honda Civic 1.4 LS

Toyota - al budi spreman na opravke, servise i sl... Na mator japanac nije za potcenjivanje kada je u pitanju placanje delova i neophodnih servisa.
          www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Mogao bi da uzmes Mantu, da vec imas jedan auto, pa da ti sluzi za pokazivanje i hobi. Ovako? Ne vredi, nemas ti ni para ni vremena za nju. Ne kazem da je nekvalitetna, vec su delovi jako veliki problem, pre svega za pronalazenje.
            Uzmi lepo Corolu ako si zapeo i uzivaj. Samo zapamti, japanac je ili u ocajnom ili u dobrom stanju, izmedju nema. Ako je u ocajnom, spasa mu nema.
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Sve su ti vec rekli, a izgleda da si vec sam presudio :
              imam komsiju koji ima servis za istu
              Neka ne zamere opelasi, al' na tim corollama se motor cuje kao mace kad prede , prosto ne znas dal' je upaljen !

Da postoji visak novca , pa da padne i manta.... e to bi bila atrakcija !

pozdrav
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
              X