B segment, novi automobili, lizing...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

B segment, novi automobili, lizing...

Vise glava je pametnije od jedne, pa da vidimo .

Racunajte da je novcani limit oko 10k €, da pare nisu u kesu, vec da je vid placanja lizing.
    Potrebe, srpski multipraktik , u sustini najvise grad, nekoliko puta godisnje neko putovanje koje ukljucuje prtljag.
    Kilometraza/godini max oko 15.000Km, realno ocekivanje ~7, 8.000Km.

Ono sto se razmatra malo obiljnije su Chevrolet Aveo 5v 1.2 i Hyundai I20 1.2.
    Voleo bih da se jave ljudi koji su imali iskustva sa ovim automobilima, pogotovo sa Aveom, kome novinske kritike nisu naklonjene. Jedan i drugi imaju specificne prednosti.

-Najveca prednost Avea je cena, u kombinaciji sa slicnom opremom kao I20 mesecna rata je oko 3-4000 dinara manja, 60 rata. Aveo ima i jeftiniju cenu servisa. Simpatican dizajn spoljasnjosti.
    -Mane, manji prtljaznik samo 220l, losija ergonomija enterijera, veliki obim volana, niska instrument tabla [ako ste visi i nogatiji], u razmatranom paketu nema ABS.

-I20 deluje kao bolje dizajniran automobil, pamenije resena unutrasnjost, veci prtljaznik 295l, duza garancija 5 godina i20 vs 3 Aveo, ozbiljniji brend. Simpatican dizajn spoljasnjosti. 5 NCAP zvezdica.
    -Mane sem sto je skluplji, nisu se preterano proslavili sa materijalima u unutrasnjosti, ne moze da se iskljuci suvozacki airbag, ostalo su uglavnom sitnice tipa brisaca koji imaju samo dve brzine, itd...

Otvoren sam za sve predloge u ovoj cenovnoj kategoriji, kao i sve sugestije u vezi ovih automobila.
    Sto se tice ova dva automobila, razlika u ceni nije bas mala, da je manja, i20 bi odneo pobedu, za sada novcanik ipak preteze.

Ako znate da negde postoje neke akcije, popusti i sl. javite, jer dosta toga covek sazna tek u direktnom razgovoru sa prodavcima.
    Ako je neko skoro cesljao lizing kuce i ponude, ... koliko ja vidim vecina ima slicne kamate, razlike su u kursu evra koji primenjuju, ali nisam ozbiljno gledao.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: B segment, novi automobili, lizing...

vektra restajling 2006 sa 150 konica naprimer
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

E, da je novac na gomili, lako bi.
      Kao sto rekoh lizing je vid placanja, pa zato razmatramo nove automobile.

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Astra klasik 2. Neznatno ispod 10k €, prilično bogata osnovna oprema.
        ex SAABotražitelj

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

Dobro si me podstetio na Astru, jer nisam stigao da odem do salona.
          Sad gledam oper.rs, Astra za klimom 10.000, ali nista dalje ne pise o toj akciji i opremi (da li ima CDplayer, el. podizace, metalik boju itd.), pa cu ih pozvati sutra.

Nisam napomenuo da Hyundai ima dodatnu povoljnost samo 2% kamate na lizing, u odnosu na uobicajenih ~8,5%.
          Tako da astra classic, sem sem ako nije nakrcana full opremom za taj auto i ako nemaju neki dil sa manjom kamatom, tesko da moze da parira i20.

Comment

• krstin
            CBC Senator
            • 14.09.2007
            • 223
            • Novi Sad

Chevrolet Aveo ima 1,5 zvezdicu na crash testu! Nije mi jasno kako automobil iz 2006. moze tako da prodje i sto se mene tice, sigurno bih ga izbegao.
            Sta bih ja uzeo za te pare:

Clio Storia Expression 1.2 60 KS 5V: 9.746 evra
            ABS, el.podizanje prednjih stakala (impulsno na vozačevoj strani), ručni klima uređaj, servo volan, volan podesiv po visini, centralno zaključavanje sa daljinskim upravljanjem, prednji vazdušni jastuk za vozača i suvozača, radio CD 4X20W sa komandama na volanu, svetla za maglu, branici u boji karoserije , deljiva zadnja klupa : naslon 1/3, 2/3, filter protiv prašine, halogena svetla s dvostrukom optikom, zatamnjena stakla

Thalia expression 1.2 16v 75 KS: 9.970 evra
            ABS, klima uređaj, servo volan podesiv po visini, vazdušni jastuk za vozača i suvozača, el.podizači prednjih stakala, putni računar, radio CD MP3 2x15W sa komandama na volanu, centralno zaključavanja sa daljinskim upravljanjem,vozačevo sedište podesivo po visini, prednja svetla za maglu, spoljni retrovizori u boji karoserije, branici u boji karoserije, naplatci 14" Nevada

Novi Clio Expression 1.2 16V 75 KS 3V: 10.990 evra
            ABS, bočni vazdušni jastuci napred, centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem, električni varijabilni servo upravljač, branici napred i nazad u boji karoserije, putni računar, recirkulacija vazduha, samoprilagodljivi prednji vazdušni jastuci za vozača i suvozač, upravljač podesiv po visini, vazdušni jastuk protiv zaronjavanja ispod sigurnosnog pojasa, deljiva zadnja klupa: naslon 1/3, 2/3, električno podesiva i grejani retrovizori, električno podizanje stakala napred, klima uređaj, produženo trajanje osvetljenja " Follow Me Home ", radio CD MP3 4X20W s komandama pri upravljaču, svetla za maglu napred, retrovizori u boji karoserije, spoljašnje i unutrašnje hromirane ručice na vratima

http://www.renaultakcije.rs/

Toliko od mene

Comment

• low rider
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2006
              • 613
              • Beograd

Krstin hvala na trudu!
              Proverio sam stanje u Renou, rasprodali su novog Clia sa 3v, 5v nesto preko 11.000, stari ima dosta opreme ali opet je stari. Odlicna ponuda je dodatni popust od 700e preko lizinga Renault Finansiranje, ali nude samo operativni, znaci malo ucesece, a velike rate, sto meni bas nikako ne odgovara.
              Sa klasicnim finansijskim 8.5%, sa slicnom opremom Reno je mnogo skuplji nego hyundai 2% ili chevi koji je u startu jeftiniji.

Inace u hyundai-u se trenutno ceka 110 dana na i20, sto je neozbiljno.
              Ta 1,5 NCAP zvezdica je za limuzinsku verziju, ovaj novi kratež sa 5v nisam nasao na NCAP sajtu, ali u nekim clancima na netu sam procitao da je uzeo 3 zvezdice. Slazem se, malo.

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Za astru, evo ti link:
                http://www.opelkomnenovic.rs/page/model ... ssic2.html

Imaš na njemu spisak standardne opreme u pdf formatu.
                Još nešto- ipak je to auto koji spada u srednju klasu
                I još nešto- ako baš ne žuriš, verujem da će za 3-4 meseca cene novih vozila još pasti, bilo fabričkim sniženjem, bilo kroz neka akcijska sniženja.
                ex SAABotražitelj

Comment

• AlexBMW
                  CBC Početnik
                  • 09.06.2009
                  • 8
                  • Leskovac

Posto vec kupujes novi auto isprsi se za jos 2 soma i imas Chevrolet Cruise 1.6 16v sa dosta opreme za 12000e, zajebi astru jer za 2000e razlike imas auto koji je nov model a astra je od pre 6-7god, odlicnu zavrsnu obradu u odnosu na astru i auto za klasu veci i bezbedniji. Stoji negde podatak da je logan iz 2005 daleko bezbedniji od MB C klase iz 97g, pa ti vidi, ovo sam napiso ne da kupis logana vec da vidis koliko znaci jedna godina u razvoju autoindustrije.

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Jel testiran taj Chevrolet, sto se tice bezbednosti?
                    Astra iz 1999. godine ima 4 zvezdice po euroncap testu. Nije testirana na beznednost dece. Pesaka ubija na mestu.
                    Ni jedan Chevrolet koji je testiran nema vise od 4 zvezdice kada je rec o bezbednosti vozaca. Neki od njih su cak manje bezbedni od pojedinih modela iz 1997. godine, jer imaju po 1 ili 2 zvezdice, bez obzira na godinu proizvodnje.

6-7 godina prodaje istog modela po mom shvatanju predstavlja auto koji je zreo, bez decijih bolesti, sa ogromnom bazom delova i servisne podrske. Nisam tip koji bezi od nove tehnologije, ali mi astra deluje mnogo interesantno po tom pitanju.

Comment

• Delija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.08.2005
                      • 310
                      • NS
                      • plavi auto

Kakvih 6-7 godina?
                      Astra G je iz 98', tj. punih 11 godina je matora, a sto se tice kvaliteta Classic se pravi u Poljskoj i nije na nivou Nemaca iz G serije.

Sto se tice Chevrolet-a - ljudi koji rade u Opel servisima (vise izvora) nisu ni malo zadovoljni njime...
                      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Hyundai Accent ? Ima li ga još po nekoj povoljnoj ceni...jer jedan čovek je skoro kupio ( možda pre mesec-dva ) za nešto oko 10.500 sa 1.4 motorom, metalik bojom, klimom...Jeste stariji model, ali je i Astra...

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Accent, Getz, Rio ... dobri i izdržljivi za male pare ako je neki ostao ...
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

I ja sam se odmah setio Accenta, ali kako su mi rekli odavno ih nema. I to koliko se secam rekose da ga ne prodaju bar 6 meseci, kao ni ostale starije modele.

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Aveo 1.2 - mogli su i na pedale da ga naprave, tako dobro ubrzava. Na pojedinim mestima lim mu se savija i pod prstima, dalje da i ne govorimo.

Komotno Astra ispade super izbor u toj cenovnoj kategoriji.

Comment

Working...
                              X