Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakica
    CBC Član
    • 07.09.2007
    • 43
    • Beograd, Vracar

Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Girlscout kaze:

taman sam se odlucila, spremila sredstva za 1.4 benzinca.. odem na test voznju.. i nekako.. ****m li ga... ne ide kako sam se nadala :/

e, posto nemaju 1.6 crdi 90ks za test, nemam kako da ga probam.. a zivo me zanima da li je zivahniji i ide bolje od benzinca.. (doplata nije tolki problem ako to vec ima smisla)..
    Ne verujem da ce auto prelaziti vise od 10 000 godisnje, odnos grad : otvoren put = 70 : 30

da li je neko imao prilike da vozi bas ta dva modela? i kakvi su utisci..? (varijanta 1.6 crdi 115ks nije u opticaju, za to vec nema zelenih papirica)

za moderatore: ovo je poruka moje lepse polovine, a posto se tek registrovala, ne moze da postuje bez odobrenja...kupovina bi trebalo da se obavi koliko vec sutra, pa zato nam je svaki minut dragocen

njen post slobodno brisite cim prodje odobrenje heh
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

Re: Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Dizel te snage nije zivlji definitivno ako je to glavni kriterijum onda benzinac i jos sa obzirom na broj km godisnje opet benzinac. Konkretno nisam vozio ni jedan od ta dva modela govorim empirijski.U svakom slucaju sretna kupovina.

Comment

• GirlScout
      CBC Početnik
      • 15.06.2009
      • 1
      • Ns/BG

e izem ga bas sad..

sto je najgore, lik koji me je zvao na test voznju, sam kaze da se dizel bolje ponasa.. tj da je zivlji...

bili smo i u sabcu, direktor prodaje isto kaze da bolje ide taj crdi 1.6 90ks od benzinca 1.4 109ks

ok oni to mogu da kazu i zato sto je taj dizelas za 1k skuplji.. al nesto nisam bas sigurna da ko iz topa dobijam taj odgovor zbog te smesne cifre.. (u odnosu na celokupno kesiranje)

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Dizel(90ks) ide kao raketa u poredjenju sa benzincem i utisak u voznji je kao da nije isti auto! Dizel deluje kao klasu veci i tonu tezi auto. Dok benzinac deluje pomalo kao igracka dizel odaje utisak kao da je isklesan od komada stene, takodje je dasticno elasticniji i mnogo bolje,,nosi" tu ne bas laganu karoseriju. Model od 90ks je manji potrosac i jeftiniji je za odrzavanje od 115 ks varijante.Inace taj dizel motor se odlicno pokazao i razvijen je u saradnji sa mercedesom
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• lakica
          CBC Član
          • 07.09.2007
          • 43
          • Beograd, Vracar

VVLAJKO: pretpostavljam da si vozio oba modela zbog kojih imam glavobolju (jadan lakica , i da se tvoje misljenje zasniva na konkretnom iskustvu; ako je tako, onda ti hvala, jer si mi potpuno razresio dilemu - samo se nadam da ima dizelasa na lageru u opremi koju zelim

jedino sto me u celoj toj prici buni, je to sto je ubrzanje 0-100 za 1.6 crdi 90ks 14.9 sec, a za benzinca 11.7? zar ne bi trebalo da je suprotno ako dizelas "bolje vuce"?

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...pa, benzinac ima više snage...plus je lakši za skoro 100 Kg...Benzinac zbog više snage sigurno ima i veću maksimalnu brzinu.
            Dizel će tu elastičnost pokazati u međuubrzanjima...npr. od 60 Km/h do 100 Km/h...ali nikako ne može biti brži kada ima skoro 20 KS manje, pa je još i malo teži.

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Vozio sam sve moguce i nemoguce varijante i pod varijante svih novijih hyundai modela. Mozda bolje ubrzava 0-100, ali elasticnost i ubrzanja u voznji su neuporedivi, kao i voznja uzbrdo,pod opterecenjem i po gradu!A i zbog nesto vece tezine motora u voznji deluje kao znatno robusniji i cvrsci auto.
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

Originally posted by VVLAJKO
                Mozda bolje ubrzava 0-100, ali elasticnost i ubrzanja u voznji su neuporedivi, kao i voznja uzbrdo,pod opterecenjem i po gradu!...
                Nije možda, nego sigurno. Kao što je sigurno benzinac bolji i u pogledu maksimalne brzine. Tu je snaga važniji faktor.
                Upravo međuubrzanja su druga priča. I tu stvar može biti uporediva sa vraćanjem benzinca u brzinu niže, ali onda on ode u obrtaje, pa ode i potrošnja...

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Iz licnog iskustva bih izabrao dizelasa. Imao sam slicnu dilemu (Clio dizel 70ks ili Yaris benzinac83ks i posle voznje oba odlucih se za Clia) i dizelas se i pored vece tezine i manje ks pokazao laksim za voznju, uz manje patosiranje gasa cak deluje i smirujuce u voznji. Da ne kazem da ces na tu tvoju kilometrazu pumpu posecivati max 15 puta godisnje (ako sipas do vrha). Dve zamerke za dizel su mio sto pokazuje pravo lice tek od 3 brzine i sto mu je redovan servis primetno skuplji. NE znam kako je kod Hyundai-a.
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• lakica
                    CBC Član
                    • 07.09.2007
                    • 43
                    • Beograd, Vracar

Morala sam da uzurpiram Lakicin user da bih vam odgovorila, posto ce se moj post pojaviti nekad, dogodine u ovo vreme )

Ljudi, fala na odgovorima, pomogli ste mi/nam da donesemo odluku.. a to je dizelas Ali naravno, na kraju je ipak sve prepusteno lutriji

Sutra ujutru cemo tek saznati od dizelasa sta ima na lageru.. ako nema dizelasa sa full opremom, odustajem od te varijante, jer cu u protivnom morati da cekam oko 3 meseca, sto je neizvodljivo, jer sam svoju korsicu prodala pre par dana.. a bez auta .. tesko.. pogotovo ako sam cesto na relaciji ns-bg ko sto jesam Ponuda je vec poslata banci, al za benzinca.. tako da ako ga nema na lageru, ostaje autic koji je vec rezervisan za mene.

Ako ga ima u full opremi, uzimam dizelasa, i mukama je dosao kraj

Javicu koju smo dobitnu kombinaciju izvukli )

Comment

• Snejk
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2008
                      • 704
                      • BG

A ima li benzinca 1.6 u opticaju?

Comment

• lakica
                        CBC Član
                        • 07.09.2007
                        • 43
                        • Beograd, Vracar

pa bas i nema, posto je 1500 evrica skuplji od 1.4... inace, cela akcija je krenula kao kupovina od 11.500 evra (i20), ali su se stvari vec poprilicno izmakle kontroli, tako da mesta za prosirivanje budzeta vise nema :/

bice ili 1.6crdi 90ks, ili vec rezervisani 1.4 benz....

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Dizelaš odaje taj utisak da ima više snage, zato što je zapravo i ima u gradskoj vožnji po Beogradu.
                          Primera radi, bord kompjuter kod mene pokazuje prosečnu brzinu od 20ak km/h, a 90% od te vožnje je po Beogradu. U takvim uslovima gde jedva nekad ubaciš u treću brzinu, gde voziš na malim obrtajima, i onda treba da raspališ po gasu, naravno da je turbo dizel u prednosti.
                          Činjenica je da čak i ovako mali turbo dizel motor ima više ks/Nm na manjim obrtajima od nekog malog atmosferskog benzinca, i to je dovoljno da se pokaže kao živahniji po gradu. Da li ovaj 1.4 motor uspe nekako da napravi xxx KS na 5-6 hiljada obrtaja ovde nije relevantno zato što je na manjim obrtajima drastično slabiji od pomenute turbo dizel varijante...

Nego, na stranu to, benzinac je verovatno pametniji izbor kad je u pitanju tako mala kilometraža godišnje - nešto veći trošak za gorivo, a mnogo manji trošak za kasnije održavanje. Još ako se ugradi gas - milina.

Comment

• supic dejan
                            CBC Veteran
                            • 11.07.2006
                            • 146
                            • Novi Sad

Vozio sa Getza od 97ks, taj auto ide kao neki auto iz 80tih sa 45ks, a po meni se nikad ne kupuje benzinac sa najslabijim motorom u ponudi, jer je osećaj u vožnji razočaravajuć bez obzira na brend koji se kupuje.

Comment

• Marcus
                              CBC Senator XXL
                              • 19.10.2007
                              • 631
                              • Novi Beograd - B62

Pa ne znam bas... ja sam kupio pre mesec-dva kiu pro ceed sa najslabijim benzincem u ponudi ( 1.4 109ks ) i nisam nimalo razocaran performansama... Znam ja da to nije trkacki auto, al nisam ni ja trkac... Ume on lepo da povuce, nije los ni za grad... Znam da je sigurno bolje voziti 1.6 ili 2.0 sto takodje imaju u ponudi, al s obzirom da nisam prezahtevan vozac, ja sam skroz zadovoljan ovim motorom...

Takodje prelazim oko 15000 godisnje, pa bih i pokretacima teme preporucio benzinski motor jer po meni, dizel se uzima ako se prave vece kilometraze...

Comment

Working...
                              X