Zelenashke kamate ili Leasing

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srle1
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 320
    • Beograd

Re: Zelenashke kamate ili Leasing

Samo jedna napomena za one fore 0% i 2% kamate za Hyundai i već gde...
    To je naravno marketing - ti kao kamatu dobiješ to što su ti rekli ali se tu radi šticung - tj. lizing kuća i dileri se kusuraju naknadno - mimo tebe...
    Tj. diler nadoknadi lizing kompaniji svu razliku do ekonomske cene koštanja novca...( oko 9% na EUR trenutno kod lizinga)

Bez obzira na sve lizing je u svakom slučaju daleko povoljniji od kredita, razlike u kamatama u ogromne... 9% prema 15% (gruba procena)
    Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• lakica
      CBC Član
      • 07.09.2007
      • 43
      • Beograd, Vracar

evo jos jedan info iz prve ruke:

moja draga je pre 5 dana kupila i30 na lizing - akcija u kojoj je za i30 0% kamate, i matematika izgleda ovako:

i30 1.4 benzin (109ks) - cena za najbolji paket opreme je 14.490 evra + 344 evra za boju - 500 evra popust preko prijatelja (ovo je specificna situacija, taj popust inace ne postoji)

dakle, auto je kostao 14.334 evra; ucesce je bilo 32.2% plus neki troskovi od oko 250 evra, ispadne oko 4.870. plus kasko (oko 47.000 dinara, uniqa 5% ucesca u steti), plus registracija (oko 200-250evra).

rata je 164 evra po najvisem kursu banke na dan uplate (ako je na ulici kurs 92.5 - 94, kurs za rate je 95 din)
      60 meseci x 164 = 9.840 evra

ucesce = 4.620
      rate = 9.840
      ukupno = 14.460

razlika tj "kamata" je 126 evra, a svi ostali troskovi (registracija, kasko na 5 godina) su obavezni kad uzimas bilo koji auto na lizing.

garancija kod huyndaija je 5 godina, kamata je fiksna, znaci nema promene dok traje lizing. nakon 2 godine moguce je otkupiti auto isplatom ostalih rata, takodje bez ikakve kamate (pise u ugovoru).

sto se kaska tice, u slucaju kradje ti se vraca ucesce, a rate koje si u medjuvremenu platio vise ne postoje... tako da u tom slucaju opet imas kintu za ucesce za novi auto...

Comment

• prle
        CBC Senator
        • 04.09.2006
        • 223
        • Beograd - Konjarnik

sto se kaska tice, u slucaju kradje ti se vraca ucesce, a rate koje si u medjuvremenu platio vise ne postoje... tako da u tom slucaju opet imas kintu za ucesce za novi auto...
        ovo je težak lopovluk...zamisli ukradu ti auto mesec dana pred završetak lizinga od pet godina, umesto automobila starog 5 godina imaš učešće koje pritom ne mora da bude svima isto

isplati se samo onima koji pošteno izrabe taj auto za vreme tog lizinga...

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Ne znam sta tacno pise u ugovoru kod EFG-a ali znam kod Raiffeisen-a. U slucaju kradje vozila osiguranje isplacuje ukupnu osiguranu sumu davaocu lizinga koji iz toga namiruje svoja potrazivanja a sve sto ostane isplacuje korisniku lizinga.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Schkomi
            CBC Početnik
            • 20.06.2009
            • 9
            • Novi Sad

pre neki dan sam izvezao Punta iz salona, nisam plation ni jedan jedini euro za učešče, a čak sam i registraciju relativno bezbolno rešio.

Punto je skroz Ok auto - može lepo da služi i za gradsku i za vangradsku vožnju. Tih je, lepo su uklopili sve delove, ima dosta mesta za "sitnice" po kojekevim pregradama i sl.
            Jedina mana je sto je motor od 60KS malo tromiji u preticanju, međutim kad as enaviknete i to se prebrodi. Jednostavno naučite da pretičete nekoga samo kad ste 300% sigurni. Ja sam obazriv i nikad ne jurcam (mada imam u posedu i Peugeot 306-icu od 90KS pa znam sta to čedo može da uradi... )

Rata mi je 181eur za full opremu i na pun iznos kredita. Kasko sam uplatio takođe, iako nije obavezno.

Ako neko ima 5-6000 eura ili 12-15000 da da za učešće za neki drugi auto (I30 npr), onda je to pravi izbor. Međutim ja nemam toliki novac, tako da je ovaj kredit (provereno) najpovoljniji od svih ostalih.

Comment

Working...
            X