Kupovina automobila- 6000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Re: Kupovina automobila- 6000e

Originally posted by miki81
    Zanima me bilo kakvo misljenje jer ne znam sta da radim.
    Definitivno bih uzimao auto ( verovatno polovni ) ali nemam predstavu koji.
    Cena je jako bitna jer naravno kao i svaki Srbin voleo bih da prodjem sa sto manje izdataka.
    Definitivno ce biti kredit u pitanju, posto u startu imam da dam 1500-2000e znaci da imam max 6.000e za kredit.
    E sad, gledam i prosto ne mogu da verujem sta sve ima u ponudi. Svi sajtovi za polovne uvezene automobile imaju automobile koji su presli
    po 100.000 - 150.000 sto znaci da pola tih automobila u roku od 10.000-20.000 traze kakav takav servis.
    Prvenstveno me znaima sta je pametnije uzeti da li dizela ili benzinca? Cujem razne price da je dizelasa koji je presao preko 100k teze
    odrzavati, odnosno skuplje, i da mu dodje na isto to sto trosi manje, da na kraju kad se svedu racuni ispadne i skuplji nego sto smo planirali.
    Kakav je vas stav prema zastavi 10 , posto trenutno imam YUGO 55 1991 god , da li bi mi se isplatila varijanta staro za novo na kredit???
    Sto se tice desetke iskreno pre bih uzeo polovni a dobar auto radije nego punto sklapan kod nasih pijandura.
    Mada opet uzimati polovnjak koji je presao boga oca... novo je novo....
    Nedostatak para i nov auto ne idu jedno s drugim. Najskuplje je imati nov auto. Pa ti se sad odluči da čega se više plašiš da ti ponekad stane auto ili da ti ponestane para. Obzirom na Yugo i relativno malo na gomili, zapitao bih se da li si pri parama, a onda nov auto nije pametna opcija. Polovan auto je uvek jeftinije imati. Ali zapamti, ni jedna polovan auto ne možeš da voziš dok pre toga ne pukneš 500-1000e na servis - odmah u startu. Prosto, takvi se ne prodaju, a ima ih.

Jedina je priča ako imaš jaču platu i hoćeš auto pod kredit, onda idi na Ceed ili i30 varijantu. Što se naših puntića tiče, oni deluju kao najpametnije rešenje, obzirom na razne finansijske okolnosti koje omogućavaju kupovinu, ali niko ne može da ti garantuje kvalitet i pouzdanost. Na kraju krajeva, taj Punto nije nešto preterano bio kvalitetan i pouzdan ni dok je bio italijanski, trebalo bi da je sada još gori.

Zaboravi na priču novo je novo - to ti ništa ne govori. Nov auto jednako može da se pokvari kao i stari, a i garancija je relativna stvar jer ono što najviše košta na automobilu - gorivo, registracija, parking, kazne, gume, kočnice, amortizeri, silen blokovi, u svakom slučaju ne spada pod garanciju.

Kao što sam hiljadu puta pričao da je pametnije imati polovan, nego nov auto (osim ako nov auto nije osnovno sredstvo za rad koje ubije 200000 godišnje), isto sam toliko i pričao zašto je imati benzinca bolje od dizela. Ne bih da se ponavljam što se toga tiče.

Što se mene tiče ovo je najbolja kombinacija: 4700e za auto, 500e za servis, 500e da se srede gluposti prethodnog vlasnika, 300e za običan vakumski plin i da uživaš. Primera radi, ako uzmeš Civic 96-00 godište i uradiš ovako kako sam ti rekao, taj auto će 100x preživeti bilo kakav Punto, biće lepši, brži i pouzdaniji auto i što je najbitnije jeftiniji za imati...

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Bane R
      [ Primera radi, ako uzmeš Civic 96-00 godište i uradiš ovako kako sam ti rekao, taj auto će 100x preživeti bilo kakav Punto, biće lepši, brži i pouzdaniji auto i što je najbitnije jeftiniji za imati...
      evo, imam ja 1 bas takav na prodaju i podrzavam sve sto je bane napisao.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bozza1979
        CBC Veteran
        • 08.01.2007
        • 112
        • Beograd

Moje misljenje ja da polovan auto na kredit nikako ne treba uzimati!!!

Kad vec uzima na kredit, onda nek uzme ovog domaceg Punta i kraj price...

Koliko bi ga na kraju izasao polovnjak na kredit? Sredi ovo, sredi ono, promeni gume, kamata 20% itd...

Domaci Punto, definitivno najbolji izbor u ovom slucaju!!!

Nije najbolji auto, ali daleko od toga da je los.

Sto se tice desetke iskreno pre bih uzeo polovni a dobar auto radije nego punto sklapan kod nasih pijandura.
        Sta ces da radis ako natrcis na neki ne dobar polovan?
        Ko ti garantuje da taj polovnjak nije vec sklapala neka pijandura u Sapcu, (a mozda i Volfsburgu, ili gde god vec...)

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Sigurno da je kragujevački punto finansijski najbolja solucija, ali niko tu nikakav kvalitet još ne može da garantuje. Ja bez godinu dana tog auta na ulicama, ne bih bio siguran. Treba samo otkriti koja je razlika između Z10 i ovog sad Puntića. Odnosno šta se promenilo u procesu proizvodnje/sklapanja i jesu li se dobavljači delova promenili. Pa ako nije mnogo, onda mogu Z10 da se iskoriste kao referenca za kvalitet i pouzdanost, ali ako se menjalo nešto, ne bi se ja tu zaletao tek tako...

Što se tiče "famoznih" kvarova polovnih automobila, u svakom slučaju su jeftiniji nego opadanje vrednosti novog auta... mo koliko taj nov auto bio jetin.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

pa eto ima borisov vtec za manje para i jos imas ugradjen plin i ostaceti nesto eurica za voznju. a auto poznat.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

na kome treba da sa se urade trapovi i da bude tip-top.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

i reg je istekla jer se ne vozi , znaci max 400e ulaganja
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• NjaTa
                  CBC Član
                  • 30.07.2009
                  • 11
                  • Beograd

Hajde da se i ja ubacim u ovu temu, jer ne bih da otvaram novu, a zanima me polovnjak do 5500-6000 evrića. Znači, treba mi manji auto koji ću uglavnom voziti po gradu, gledala sam na našim sajtovima ponude pa razmišljam o sledećim opcijama:

- Mercedes A klasa (140, 160, 170), 2000-2002. godište, oko 6000 evra. Zanima me da li vredi kupovati A klasu staru 7-9 godina za te pare i kako se ona pokazala na našim putevima jer sam čula priče da je mnogo nežna za naše gorivo i puteve... i šta ti ja znam.
                  - Renault Clio - ogroman izbor, 2005. god. oko 5000 evra
                  - Chevrolet Kalos 1.4 - 2005. god. za 5500 - kakav je ovaj auto uopšte (sem što simpatično izgleda )?
                  - Možda i neki Peugeot npr. 206 ali sam za njega čula da mu menjač nešto nije ok.

Naravno otvorena sam i za druge opcije, tako da jedva čekam da čujem vaše komentare i savete budući da se uopšte ne razumem u automobile (osim što se izgleda tiče )

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Mercedes A klase i tog godista nikako jer ces da radis jos jedan posao samo za eventualne intervencije. Sto se Kalosa tice, par mojih poznanika su kupila iste i to nove. Oni su zadovoljni jer znaju sta da i ocekuju od takvih auta, imaju opelov motor i menjac i to im je bilo dovoljno posto su ih ipak uzimali nove. Za sada niko nema problema, a proslo je par godina od kupovine.
                    Clio se namece kao validna opcija, brendiran auto (zbog lakse prodaje), odrzavanje koje nije nista skuplje od ostalih konkurenata (imam Lagunu pa ti to iz iskustva mogu reci), za grad kompaktan i nije tezak za voznju. Sad samo ne znam kakve su cene za koje godiste sto se Clia tice jer imas i restilizovane verzije koje imaju bolju sminku!
                    Najbolje bi bilo da sendes u svaki auto koji te potencijalno interesuje pa da se vodis licnim osecajem za volanom kao i vizuelnim utiskom. Onda odaberes par modela i raspitas se o autu u teknickom smislu, cene delova, servisa, potencijalni i cesti kvarovi....i na kraju samo da tragas za solidnim primerkom. Naravno redovno prati oglase i budi strpljiva.

Eventualno sto bi mogla jos da gledas jeste Opel Corsa, Hyundai Getz...

Comment

• Singidunum
                      CBC Član
                      • 02.12.2008
                      • 27
                      • Beograd

Ajmo opet,sto ljudi sto cudi.
                      Dva moja rodjaka i jedan prijatelj imaju mercedese A klase (2000-2002) i sva trojica su jako zadovoljni njima.To je gradski auto,trosi kao upaljač,bukvalno zaboraviš kada si sipao gorivo (pricam o 1.7),zgodan za parkiranje,a unutra dosta konforniji nego sto s'polja deluje.Cak i ja koji imam skoro 2 metra komotno sedim u njemu.Sto se kvarova tice,svaki auto trazi ulaganja,ali pre ces kod majstora oterati reno 2006 nego mercedes 2000.
                      Jos jednom ponavljam,jaaaaako zahvalan auto,narocito za grad i zensko.

p.s.citao sam na jednom forumu kako ga je nasa devojka iz Holandije hvalila...Kaze dovoljno je visok da sva napirlitana u minicu i u stiklama "12" komotno izadje iz njega,takodje ima nenormalno mesta za shoping

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

A šta s njim da radimo mi koji se ne pirlitamo, ne nosimo miniće i štikle i ne patimo od šopinga ?! A pri tom znamo i da parkiramo ?"
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Singidunum
                          CBC Član
                          • 02.12.2008
                          • 27
                          • Beograd

Promeni stajling,sta da ti kazem

Zaboravih dodati da dosta taksista voze A klasu,sto samo govori o pouzdanosti i potrosnji iste

Comment

• Ji 4Tze
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 806
                            • bg
                            • Honda CR-V 4WD

Dosta taxista vozi i keca pa nećeš ga nikom preporučiti da ga kupi (na keca)

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Taxisti voze A klasu jer je Mescedes dao akciju taxistima pre izvesnog vremena i ponudio im automobile posebno pravljene za taxi (drugačija sedišta, tapacirunzi, vrata, šarke i kojkešta još...) po povoljnim cenama. Taxisti voze sve što ima točkove i vlastiti pogon, oni više nisu merilo.
                              Mene je taxista vozio u Stilu karavan koji se raspadao i kom su svetlele sve lampice na kontrolnoj tabli, pa u Golfu 5+ ili kako već (onaj visoki) na plin koji je pretio da se ugasi jer mu je ler bio toliko prigušen da je radio na 500 o/min, u putničkom Berlingu i tako redom ...
                              Opet, vozio sam se u Epici na plin u full opremi koja je trošila 15-18l plina po rečima taxiste, u C5 automatiku (najudobnije) i u kecu koji nije imao pod bukvalno itd.

I vrapci znaju da je A klasa prve generacije ima problem s prevrtanjem i da je ESP dodat u standardnu opremu samo zato da bi auto ostao na putu. I zna se da je prva serija toliko bolovala od elektronike da je to strašno ... Tek je druga serija pošten auto i vredan pomena kad se govori o kvalitetu ali i košta više.
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• NjaTa
                                CBC Član
                                • 30.07.2009
                                • 11
                                • Beograd

E hvala mnogo na odgovorima, čak ste me i lepo nasmejali
                                Evo za ovih par dana i ja sam čula neke dodatne komentare tipa da je A klasa ok ali da je preskupa za održavanje; za Kalos kažu da je igračka i da se sve rasklima i škripi posle godinu-dve; Clio je ok ali nisu svi ni njime zadovoljni...

E sad, dobila sam sledeću ponudu: Ford Fiesta 1.4 tdci, 2006. godište, prešao 70000, bio je Van ali su sada ubačena i zadnja sedišta (kao i prednja) potpuno nova, ima full opremu i fabričku muziku, čovek kaže da je u odličnom stanju i da par godina sigurno neće trebati ništa da ulažem u njega - i sve to za 5400 evra.

Kako vam se čini ponuda, i kakva je Fiesta uopšte?

Comment

Working...
                                X