Kia Soul...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlexRS
    CBC Senator
    • 27.10.2007
    • 234
    • Borca

Kia Soul...

Dakle kao sto kaze naslov razmisljam se da kupim Kiju Soul. Pa me zanima vase misljenje, saveti ili bilo koja korisna informacija u vezi ove marke i modela posto o koreancima nemam nikakvog pojma. U ponudi je 1,6 cvvt 124ks i 1.6 crdi 128ks, 16.690 i 17.990 eura prodavac u salonu preporucuje benzinca posto kako on kaze jeftiniji je dosta za odrzavanje. Ideja za ovakav potez (Kia Soul) je dosla zbog potrebe za vecim autom (Zena dete) tako da sad prodajem 156 i Bravo i hocu da uzmem Kiju mada sam razmisljao i Fijatu Doblo ali mi Soul deluje skroz ludacki i otkaceno a i nema ih po gradu, dok Doblo mi deluje klasicno kao obicni pikap...
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Re: Kia Soul...

Kia kao proizvodjac je sasvim OK. Davno su prosla vremena kad je to bio tamo neki korejanac, mada na ulicama se mogu videti Kie stare i preko 15god u solidnom stanju.
    Sto se tice Soula izgleda stvarno zanimljivo i drugacije. Takodje je idealan izbor ako ce ti ona biti jedini auto posto je i pored solidnog prostora kompaktna i lako se provlaci u gradu.
    Sa druge strane ako ti je na prvom mestu prakticnost za porodicu (citaj prostor) Carens je trenutno na akciji i kosta 16500 naravno sa klimom alu felnama itd. Carens ima jace motore sto je opet prednost za duzi put. Ne izgleda zanimljivo kao Soul ali ima svoje prednosti.
    Live together, die alone.

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Wow! Izgleda fenomenalno. Zaista deluje otkaceno i interesantno za kupiti. Ne mogu u glavi da stvorim sliku koliko je to veliki auto posto su mi proporcije jako cudne. U svakom slucaju ako ti je ovo auto br.1 na listi, kupuj. Benzinac ili dizel? Ti znas koliko prelazis, a benzinac ti je jevtiniji za odrzavanje a plin je uvek solucija. U svakom slucaju bices "drukciji od drugih"
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• supic dejan
        CBC Veteran
        • 11.07.2006
        • 146
        • Novi Sad

Po meni jako interesantan auto. Mislim da je cena koje ste naveli prejaka za taj auto, s obzirom na poreklo tog auta i na SEKU, a takođe na cene auta u zemljama EU, stalne akcije... Ipak je to mali auto, brenda koji se relativno skupo održava, a takođe cena nakon određenog perioda eksploatacije će mu znatno pasti kao i svim njegovim pretnhodnicima od tog proizvođača.

Comment

• artichoka
          CBC Veteran
          • 14.05.2005
          • 141
          • Beograd
          • Peugeot 205XS

I jel neko kupio/vozio ovaj auto?

Comment

• GuiLTy
            CBC Član
            • 23.08.2010
            • 10
            • Beograd

Gledao sam Soul-a pre 2-3 sata. I moram da priznam da sam jako razocarao... Kad pogledas unutra, samo sto sjedista nisu od plastike... A prozori su premali, preglednost nikakva... Plus sto je neudoban...
            Mislim da je greska kupiti ovakav auto! Ne znam za sta je dobar... Verovatno zbog toga je cena od 12 000 evra za benzinca...

E, da, nisam video kako izgleda onaj TATTOO. Nikad ga ni na ulici nisam video. Jedino je on (mozda) malo zanimljiv, mada kad udjes unutra...

Ovo je moje subjektivno misljenje.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Mozda urban cruser? slicno, soul je uradjen po toj ideji, jedino sto je toyota skuplja.

Toyota ili Kia, ista prica

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

I meni je ovo veoma interesantan model. Sedeo sam na sajmu u njemu, doduse u najjeftinijoj varijanti sa 1.6 motorom i bila je, ako se ne varam, 11.990.

Stoji da je plastikaner unutra, ali to je tako manje-vise kod svih Koreanaca. Kod modela sa visim nivoom opreme sigurno je malo bolje.

Meni se dopada otkacen i neobican izgled i mislim da je funkcionalnost za porodicu dobra.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Po mom misljenju, mnogo je kako da kazem nije ruzan nego nije skladan, nije "elegantan" a previse kutijast da se kaze da je uzbudljiv, kao sto je recimo Nissan Juke.
                  Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• aivan
                    CBC Senator
                    • 28.02.2006
                    • 247
                    • Bograd, Mirijevo

Da se ne lazemo, auto je jednostavno ruzan. Neko moze da ga zavoli ako dovoljno dugo gleda u njega, ili ako su mu to servirali kroz reklamu, neko nece ni tada.
                    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• artichoka
                      CBC Veteran
                      • 14.05.2005
                      • 141
                      • Beograd
                      • Peugeot 205XS

Originally posted by sri98
                      Mozda urban cruser? slicno, soul je uradjen po toj ideji, jedino sto je toyota skuplja.
                      A i nema garanciju 7 godina

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Nema, toyoti to nije potrebno za probijanje na trziste

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by sri98

Toyota ili Kia, ista prica

pre ce biti da je urban kruzer radjen po ideji soula, obzirom da se pojavio kasnije...
                          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by AlexRS
                            Dakle kao sto kaze naslov razmisljam se da kupim Kiju Soul. Pa me zanima vase misljenje, saveti ili bilo koja korisna informacija u vezi ove marke i modela posto o koreancima nemam nikakvog pojma. U ponudi je 1,6 cvvt 124ks i 1.6 crdi 128ks, 16.690 i 17.990 eura prodavac u salonu preporucuje benzinca posto kako on kaze jeftiniji je dosta za odrzavanje. Ideja za ovakav potez (Kia Soul) je dosla zbog potrebe za vecim autom (Zena dete) tako da sad prodajem 156 i Bravo i hocu da uzmem Kiju mada sam razmisljao i Fijatu Doblo ali mi Soul deluje skroz ludacki i otkaceno a i nema ih po gradu, dok Doblo mi deluje klasicno kao obicni pikap...
                            Jesi li siguran da je soul veci od ova dva koja imas?
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by RANK
                              pre ce biti da je urban kruzer radjen po ideji soula, obzirom da se pojavio kasnije...

Toyota predstavljena 2008 u Zenevi (mart), a Kia u Parizu 2008 (oktobar)

Comment

Working...
                              X