Auto do 4000-4200

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Re: Auto do 4000-4200

Originally posted by Jesa
    Drugar je prosle godine kupio Renault CLIO 2001. 1.5 DCI.
    Ne mogu da ti opisem koliko je taj motor zivahan i koliko dobro poteze, cak i kada je auto pod punim opterecenjem.
    Ja kada sam imao 13 godina mislio sam da moj bicikl super poteze

Fiat Bravo 1.6 16V 103KS po meni najbolji izbor, može i JTD ili 1.2 16 80KS ukoliko ti performanse niju imperativ, najvažnije od sve da je auto što boljem stanju sa što manjom kilometražom a tu JTD uglavnom otpada, 1.2 može ubedljivo da se nadje najjočuvaniji od ostalih modela mada bi 1.6 bio optimalan izbor.
    Fiat Bravo 1.6 16V 103KS po meni najbolji izbor, može i JTD ili 1.2 16 80KS ukoliko ti performanse niju imperativ, najvažnije od sve da je auto što boljem stanju sa što manjom kilometražom a tu JTD uglavnom otpada, 1.2 može ubedljivo da se nadje najjočuvaniji od ostalih modela mada bi 1.6 bio optimalan izbor.
    Bravo nije mali gradski auto, i dosta je gadan za parkiranje, tako da tesko da ce gdja da izadje na kraj sa njim.

Po mom misljenju najbolji izbor je punto 1.2 60ks fire motor,sto zbog potrosnje,sto zbog odrzavanja...ako su ti performanse bitne uzmi 1.2 16v i bices prezadovoljan
    Donekle se salzem... Odrzavanje je jeftino, ali je i mnogo cesce nego na VW.
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by stefanves
      ...Bravo nije mali gradski auto, i dosta je gadan za parkiranje, tako da tesko da ce gdja da izadje na kraj sa njim.
      Šta je tu kao ''gadno za parkiranje''...daj stefane... ...nije to auto od 5 metara...

Po mom misljenju najbolji izbor je punto 1.2 60ks fire motor,sto zbog potrosnje,sto zbog odrzavanja...ako su ti performanse bitne uzmi 1.2 16v i bices prezadovoljan
      Donekle se salzem... Odrzavanje je jeftino, ali je i mnogo cesce nego na VW.
      Na motorima 1.2 8v ili 1.2 16v ? Šta se to često kvari na tim motorima ?

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Govorio sam o 1.2 16v motorima, koji imaju prilicno velik Obm, za tu kubikazu. Crkavaju redovno npr. bobine...Hoce da se greju...Nisam ja rekao da su to kvraljivi motori, daleko od toga, ne bih ga ja imao da tako mislim. Ali Punto je sigurno imao cesce problema nego npr. Polo adekvatnog godista.

Šta je tu kao ''gadno za parkiranje''...daj stefane... ...nije to auto od 5 metara...
        Jesi vozio nekada Punta, Seicenta...?

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Govorio sam o 1.2 16v motorima, koji imaju prilicno velik Obm, za tu kubikazu. Crkavaju redovno npr. bobine...Hoce da se greju...
          Ne.
          Mnogo češćih problema sa njima ima pre svega Stilo sa 1.6 16v
          Ali i za njih se ne može reći da ''crkavaju redovno'', iako je to kod njih neuporedivo češća pojava nego kod 1.2 16v...pa se zato tek za 1.2 16v to ne može reći.
          Ja sam menjao jednu bobinu na 1.6 16v za 18 meseci...znam čoveka iz Kluba koji je promenio sve 4 bobine na 1.6 16v u roku od godinu dana...a opet znam i ljude koji nisu nijednu menjali...

Comment

• Milorad90
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2007
            • 975
            • Beograd

Daj Stefane pa nije Bravo Fap pa da je toliki problem uparkirati ga

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Ne vidim u cemu je problem parkirati bravo...vozio sam i punta i seicenta i stila i brava,parkiranje kao i na svakom automobilu ako znas da vozis...kod brava je mozda servo uredjaj problem pri brzinama vecim od 160(nemam osecaja puta)...punto 1.2 16v u policijskim uslovima presao 250.000km,osim redovnih servisa zamenjen izduvni ventil(izgoreo),jednom menjana bobina i 5puta kablovi...unutrasnjost se raspala...mislim da mu je motor vise nego dobar...

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Originally posted by neshaoct
                Ali i za njih se ne može reći da ''crkavaju redovno'', iako je to kod njih neuporedivo češća pojava nego kod 1.2 16v...pa se zato tek za 1.2 16v to ne može reći.
                Ja sam menjao jednu bobinu na 1.6 16v za 18 meseci...znam čoveka iz Kluba koji je promenio sve 4 bobine na 1.6 16v u roku od godinu dana...a opet znam i ljude koji nisu nijednu menjali...
                Mislim Neso... Mnogo je kvraljiviji motor iz Yuga 55 od tog Stilovog...O cemu ti pricas? Poredis mi neke stvar koje nisu za poredjenje.
                Tacno je da cesce crkavaju na 1.6 16v, al' to ne znaci da ne crkavaju i na 1.2 16v.

Gdina koji kometarise 1 primerak Punta 1.2 16V necu ni da komentarise...

@Milorade, zna da bude problem kada ides nosem u uzak prostor. Jes da se tamo nosem ne ide, al' ko ce se zeza sa vracanjem u rikverc...pa ****tom...
                Uglavno, nije FAP, al' za grad su bolji i Korsa i Punto... Ukratko nije problem uparkirati ni FAPa na parkingu predvidjenom za njega, al' uparkirati ga u gradu jeste Kontas sta hocu da kazem?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

@Milorade, zna da bude problem kada ides nosem u uzak prostor. Jes da se tamo nosem ne ide, al' ko ce se zeza sa vracanjem u rikverc...pa ****tom...
                  Uglavno, nije FAP, al' za grad su bolji i Korsa i Punto... Ukratko nije problem uparkirati ni FAPa na parkingu predvidjenom za njega, al' uparkirati ga u gradu jeste kapiras sta hocu da kazem?
                  ma Smart je jos bolji
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Lepo ti @sri rece...ja sam jedan punto naveo kao primer,a i drugi u policiji su presli oko 200k km pa nije ni na njima nista znacajnije radjeno...a to je u policijskim uslovima...u civilnim jos polovinu km bi presli ako ne i duplo

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by neshaoct
                      Mislim Neso... Mnogo je kvraljiviji motor iz Yuga 55 od tog Stilovog...O cemu ti pricas? Poredis mi neke stvar koje nisu za poredjenje.
                      Tacno je da cesce crkavaju na 1.6 16v, al' to ne znaci da ne crkavaju i na 1.2 16v.
                      Ae ispočetka...
                      Ako na autu koji ima 1.6 16v niko ne govori da mu bobine ''crkavaju redovno'', iako je to na njemu češća pojava nego na 1.2 16v...onda se nikako baš za taj 1.2 16v ne može reći :
                      ...Govorio sam o 1.2 16v motorima, koji imaju prilicno velik Obm, za tu kubikazu. Crkavaju redovno npr. bobine...
                      To je sve.
                      Ako na onom koji ima više problema sa njima niko ne govori da mu redovno crkavaju ( jer nije baš toliko često ), onda se to tek ne može reći za onaj koji ima još ređu pojavu crkavanja...

Comment

• stefanves
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2006
                        • 1351
                        • BG

Vidi, imam automobile koji poseduju doticne motore.
                        Ja sa 1.6 16v nisam imao problem sa bobinama. Mada ih je gomila imala...
                        Ukratko, cesto crkavaju bobine na 1.2 16v, ne toliko cesto kao na 1.6 16v, ali je primeceno da se to crkavanje desava na vise vozila, i postoji kao cest kvar. Daleko od toga da se to desava jednom u 3 meseca...

Jesmo se sada slozili?

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

Vidi, imam automobile koji poseduju doticne motore.
                          Bravo 1.6 16v ima kablove, ima 2 bobine...
                          Stilo 1.6 16v nema kablove i ima 4 bobine...

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Tacno...Ali isto crkavaju bobine i na Bravu!!!

Comment

Working...
                            X