Daewoo- kakva su iskustva,vredi li pazariti ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Daewoo- kakva su iskustva,vredi li pazariti ?

Cunjam tako besciljno po oglasima i vidim par interesantnih oglasa za daewoo automobile.

recimo daewoo espero 1997-98 godiste moze da se pazari za 3000-3200 e, sa plinom.

nije mi hitno imam vozilo ali kontam, u nekim kombinacijama sto ne uzeti nesto mladje, po vama kako su se pokazali ti automobili ?
    dostupnost rezervnih delova, odrzavanje je li skupo?

jesu li u njima OPEL-ovi motori, vidim ima 2 kombinacije 1.5GLX i 1.8.

kontam da je u tom rangu 3000-3500e sasvim ok auto, ako imate koji drugi model za tu lovu predlozite.

pozdrav i hvala.

jos par detalja, godisnje prelazim 10000-12000 km, ako to sta znaci.
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: Daewoo- kakva su iskustva,vredi li pazariti ?

Da li mozes da juris neku Nubiru koja je mladja!? Mislim da je to mnogo bolji izbor od Espera. Sa koliko novca raspolazes!?

Comment

• dris
      CBC Veteran
      • 24.01.2008
      • 172
      • Novi Sad

Da ti pravo kazem trenutno ne raspolazem sa zivom lovom, ali ako se upustim u projekat mladji-bolji auto mogao bi recimo za 2-3 meseca navuci 1500 evrica a za ostatak bi ganjao neki kesh kredit do 2 godine otplate, samim tim bio bih u tesnacu sto se tice odrzavanja doticnog auta. A Opet izbegavao bi auto placeve, jer nemam poverenja u njih a bogami ni puno finansijskog lufta da omanem sa kupovinom, jer kazem videh par oglasa u Novom Sadu gde ih "vlasnici" prodaju za 3200 e sto kontam moze i da se spusti malo a imaju i ugradjen PLIN sto mi je najbitnije. zato kazem kakva su vam iskustva sa DAEWOO-om, jesu li komplikovani za odrzavanje (citaj: SKUPI)

hvala.

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Nije skup za odrzavanje ali gledaj ipak da uzmes nesto iz mladje generacije, lanos/nubira. Sto se tice mehanike nema problema, dosta delova odgovara sa opel kadet/astra modela, problem moze predstavljati limarija i sitnice tipa prekidaci, sajle itd koji ne odgovaraju sa drugih modela. Sve moze da se nadje za ne puno novaca, zavisi koliko si snalazljiv/uporan.
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• mexa
          CBC Veteran
          • 13.04.2009
          • 154
          • lazarevac

cene su sada pale za 3500 moze da se kupi bolji auto od daevua

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Ja licno nikad nisam imao nekog koreanca ali sam se vozio u dve Nubire i jednoj Leganzi. Moj utisak jeste da je recimo Nubira veoma slicna Vectri B tj. ko nema para za vecu kupuje Nubiru. Motor 1.6 16v vuce dobro, tih, izolacija vise nego solidna za taj auto, udoban, e sad jedino sto ce pokvariti utisak od nekih brendiranih auta jesu sitnice u unutrasnjosti i dizajn enterijera. Nista extremno ali eto. O Leganzi da ne pricam posto nije predmet kupovine ali udobna, prava ladja na putu. Po meni bi Nubira '00-'01 god., ako se nadje dobro ucuvana u limuzinskoj izvedbi bila pun pogodak za ono sto trazis. Nisam neka licnost za davanje saveta ali da sam na tvom mestu sakupio bi jos nesto para i ipak isao na Nubiru. Naravno imaj na umu da ti kad uzmes auto ostane 500eur za ulaganja koja ces sigurno imati (manja ili veca).

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

hvala na savetima.

u pravu ste necu preterano zuriti sa kupovinom, ali cu pratiti trziste, sto kazete mozda sacekati i skupiti za nubiru, u svakom slucaju se zagrevam polako

pozdrav.

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Nekada sam i ja razmisljao o Esperu, za oca, ali smo odustali, vozio sam se dosta u tudjim primercima i razocarao se, posebno u odnosu na nubiru... Jednostavno mnogo zastareo auto, baziran na staroj opelovoj tehnologiji, konkretno espero na staroj Asconi ako se ne varam... Ono sto je dosta dobro kod njega je spoljni dizajn (Bertone radio), te provereni motor i menjac, bogata oprema ukljucujuci i klimu u vecini slucajeva,te ipak bolja limarija nego kod kadetta, ascone. Sa druge strane sve nesto krcka, skripucka, nema mesta unutra s obzirom koliki je to auto, ne ponasa se u voznji kako bi trebao, nije bas precizno sklomljen itd, a komandna tabla i plastika u enterijeru su smehotres...

Tako da po meni je Espero bukvalno kao redizajnirana ascona iz 80ih, sa opremom.

100 puta je bolje da uzmes nubiru ako vec hoces daewoo. Mnogo savremeniji i utegnutiji auto, uporediv sa vectrom ali iz tih istih godina ne sa 10god starijom.

Comment

• Velja
                  CBC Veteran
                  • 22.12.2005
                  • 176
                  • https://t.me/pump_upp
                  • CharlesfaistOB

Vozim Legancu 3 godine a provozao sam se i u nubiri i utisak mi je da se ta dva auta ne porede, leganza unutra sva velika i mekana, lađa na putu, dok je nubira tvrđa, plastika unutra kruta itd.
                  Ako nije velika razlika u ceni ja bi uvek uzeo pre leganzu
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Originally posted by Marko001
                    ....te ipak bolja limarija nego kod kadetta, ascone. Sa druge strane sve nesto krcka, skripucka, nema mesta unutra s obzirom koliki je to auto, ne ponasa se u voznji kako bi trebao, nije bas precizno sklomljen itd, a komandna tabla i plastika u enterijeru su smehotres...

Tako da po meni je Espero bukvalno kao redizajnirana ascona iz 80ih, sa opremom.
                    Marko, dodje mi da te izazovem na dvoboj posle ovoga.... ne znam kako drugacije da odbranim cast asconi

izvinjavam se za off
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

Pa ja sam pisao o Esperu, ne o Asconi, nju sam samo usput spomenuo

Izvinjavam se ako je tako zvucalo, ali nemam nista protiv Ascone, u vreme kad se pojavila to je bio zaista respektabilan auto, cak su je neke firme koristile kao direktorsku drumsku ladju

ali ovde se prica o esperu koji se pojavio negde 1995.-1996. mislim, a po mnogim stvarima (izuzev dodatne opreme) nije nista bolji od nekih 12-13 godina starijeg opelovog modela

To cak moze da se shvati kao svojevrstan kompliment za asconu

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... CDX/171653

Evo po meni odlicnog primerka. Svidja mi se boja, karoserijska izvedba, oprema, godiste, km (ako je prava). A verujem i da cena amoze malo dole.

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by Marko001
                          Pa ja sam pisao o Esperu, ne o Asconi, nju sam samo usput spomenuo
                          ...
                          ali ovde se prica o esperu koji se pojavio negde 1995.-1996. mislim, a po mnogim stvarima (izuzev dodatne opreme) nije nista bolji od nekih 12-13 godina starijeg opelovog modela
                          Lose mislis, proizvodio se do 1997-e, a pojavio se 1991-e, za svoje vreme, sasvim korektno odradjen. recimo u fulu je kostao 14000DM, kad je osnovna verzija golfa bila 16000.
                          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Moguce, ali kod nas zaista nema Espera 91.-93. godiste npr... mozda zato sto je ovde tad bilo njesra pa se nije uvozio

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Bas tako
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                              X