Vectra A ili nesto drugo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Vectra A ili nesto drugo?

Pozdrav svima, evo postavljam ovde temu posto mislim da je vreme da promenim auto
    Ponosni sam vozac mazde 323F bg verzije, i stvarno nemam nikakve primedbe na auto, sluzio me je fenomenalno i dan danas me sluzi isto tako, mada se i redovno odrzava. Do ideje da ovaj auto prodam i da uzmem nesto drugo, sam dosao zato sto mi treba veci auto, malo jeftiniji za odrzavanje, mada ni za mazdu vise nije tako strasno, jednostavno, treba mi limuzina(samo ne znam kako cu se odvojiti od mazde ). Posto ja imam 2 metra, u mazdi je prilicno komforno ne mogu da kazem, ali kad treba da sedne neko iza mene, takodje ima mesta ali ja ne sedim opusteno,jer moram da pomerim sediste napred. Znam da ce te mi reci da imam 2 m i da ce mi tako biti u skoro svakom autu, ali me je zainteresovala opel vectra A, i zbog izgleda i zbog komfora a i zbog pristupacne cene.
    Ono sto mene interesuje; koji motor preporucujete iz ovog modela, inace trazim benzinca sa plinom, i da li mi preporucujete neki drugi auto sem opel vektre u tom cenovnom rangu. Motori koji me interesuju su 1.6 kao i 1.8, ali da nisu karburatorski. Takodje, ispod 75KS ne bih nista gledao, to je neka donja granica, zato sto sam na mazdi od 88KS navikao da auto povuce i na malim obrtajima a i kad je pod opterecenjem.
    Svake sugestije su dobrodosle!
  • acatramvaj
    CBC Član
    • 07.07.2009
    • 83
    • Cuprija

Re: Vectra A ili nesto drugo?

Iz iskustva ti kazem da je 1.6 motor u vectri a izuzetno dobar. Ja ga vozim na plin i presao je oko 250000km. Neces se pokajati ako uzmes taj auto. Odrzavanje je prilicno pristupacno. Ako si se raspitivao znas da imaju problema sa limarijom. UZAS. Vrlo cesto stradaju rubovi i sajtne. Naravno sredjivanje istih takodje nije skupo a i skoro svaki limar zna lepo da odradi jer cesto dolaze u dodir sa tim problemom. 1.6 motor je odlican i vrlo izdrzljiv ali ne ocekuj od njega previse. Ipak je to veliki i tezak auto da bi kidao na manjem broju obrtaja. Ako ce ti sluziti kao porodican auto onda neces pogresiti. To je moje licno iskustvo sa tim modelom. Nadam se da sam pomogao.
    Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Znaci mi svacije iskustvo
      Kakva ti je potrosnja plina na toj vektri?
      Auto je porodicni, ne treba mi ne znam kakvo ubrzanje, ali bih voleo da ne bude troma nego da moze sigurno da se vozi i pretice
      Reci mi jos, sto se tice komfora unutra kako stoje stvari,kako lezi na putu i jel bucan motor? Nisam imao skoro prilike da se vozim u njoj nazalost, pa ne znam nista o tome

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Ima li neko jos koji savet, ili predlog za drugi auto?

Comment

• supic dejan
          CBC Veteran
          • 11.07.2006
          • 146
          • Novi Sad

Omega b 2.0 16v, a zašto, mnogo veći auto, ništa skuplje održavanje, oprema...

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Hvala na odgovoru, vidis, to nisam ni pogledao, ali mi ne odgovara zato sto je 2.0 i imaju dosta konja = skuplja registracija i veci potrosac
            Btw, ako neko ima neki drugi predlog, nije bas toliko bitno da bude Opel..

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

626?

Comment

• UkiMazda
                CBC Senator XXL
                • 16.11.2007
                • 444
                • Beograd
                • Alfa 156 2.0TS

Cekao sam kad ces to reci
                Ne svidja mi se 626 GD, a GE ne mogu nigde da nadjem i koliko sam video skupe su prilicno

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

Koliki ti je budzet?
                  Evo jedne za tepsiju ribe.
                  Jedino je desnjak...

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Uh, ova bas dobro izgleda..
                    Budzet mi je onoliko koliko dobijem za moju mazdu, a ne znam koliko da je cenim, racunam da cu dobiti 2500e, to je budzet

Comment

• nina996
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2009
                      • 324
                      • leskovac

vidi astru f karavan.1,6 jeftin za odrzavanje,konforan,nema bez karavana porodicnog auta jos ako imas vise dece ,veruj mi na rec iz iskustva ti pricam .Pozdrav
                      Pirke

Comment

• Marcus
                        CBC Senator XXL
                        • 19.10.2007
                        • 631
                        • Novi Beograd - B62

Ako gledas vektru A, onda bi bilo dobro ako mozes 2.0 motor... jaaaaako dobar i izdrzljiv motor...

Ovo su ti neki od mojih predloga...

Ford mondeo 1.8 : http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 8TD/171202

Opel vectra 1.6 : http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... _sv/170758

Peugeot 405 2.0 : http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... SRI/166595

I moj favorit ( bar po ovom oglasu ) http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... _sx/169501

Sva 3 benzinca imaju ugradjen i plin, dok mondeo dizelas ima klimu... to su im neki plusevi... sto se odrzavanja tice, verovatno je samo 405 malo skuplji, vektra i fiat su jeftiniji, a mondeo zlatna sredina

Comment

• UkiMazda
                          CBC Senator XXL
                          • 16.11.2007
                          • 444
                          • Beograd
                          • Alfa 156 2.0TS

I ja sam zapazio onu vektru, odlicno izgleda! Tempru iskljucujem, Peugeota isto iskljucujem, ali ovaj Ford mnooogo dobro izgleda, i ima finu opremu, samo sto sam negde cuo da mu je skupo odrzavanje?
                          Dao si mi dobru ideju, da gledam i Mondea a to mi nikad ne bi palo na pamet

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Ajd' i ja da kazem koju Prvo mislim da su velike sanse da se razocaras u buduci auto ako je ta mazda u dobrom stanju i ako ne planiras da dodas jos para.Skoro svi automobili u tom cenovnom ragu su izakani ma koliko god pristojno delovali na slikama ili ih njihovi vlsanici hvalili.Nije lako naci ni za 4-5000 normalan auto,a kamoli za manje.Ali dobro sta je tu je,ti najbolje znas svoje potrebe.

Opele iz tih godina i pored perfektnih benzinskih motora zaobisao bih u sirokom luku samo zbog slabe limarije,a to je nesto sto treba najvise da te zanima prilikom kupovine starijeg auta jer kvalitetna popravka karoserije uopste nije jeftina kao sto je neko napisao.Sve te vectre/omege su ili trule ili su makar jednom krpljene pa su velike sanse da te za par godina posedovanja saceka dosta ulaganja u limariju(sto je po meni bacanje para)...

Drugo vidim da si tempru odbacio u startu,moje iskustvo sa tim autom je fantasticno doduse moj primerak je bio u fabrickom stanju i nesto je vise placen.Za cetri godine i 70000km u glavnom se svodilo na redovno odrzavanje koje je inace vise nego povoljno.Auto je vrlo prostran i udoban,ima ogromana gepek,fantasticno podnosi plin ,a motor 1,6 je vrlo izdrzljiv,ono cista klasika karburator...Limarija im je skroz ok,mada vidim da ima i po neka trula sto je verovatno stvar loseg odrzavanja,moja za 11 godina starosti nigde nije pokazala koroziju.

Generalno moj ti je savet da obavezno juris benzinaca jer su dizeli tih godina odavno skapali i cekaju novog vlasnika da im uradi 574 osvezenje motora Kao sto sam ti vec napisao posebno obrati paznju na limariju i gledaj da to bude auto koji je rasprostranjen kod nas,samim tim i dostupnost delova je veca.Znaci ne vezuj se za marku toliko nego juri sto bolji primerak.

pozdrav
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• acatramvaj
                              CBC Član
                              • 07.07.2009
                              • 83
                              • Cuprija

Neka srednja potrosnja je 10L plina kad se vozi po gradu i po otvorenom putu (pricam za vektru 1.6). Posle golfa II pravi srpski auto. Izuzetno udoban i dobro lezi na putu. Kao sto su ti svi vec rekli limarija ocaj ali pri kupovini bilo kog auta tog godista budi spreman na ulaganja u startu. Ne znam za druge motore u vectri a ali 1.6 je odlican. Ja na njoj imam obican stari lovato gas i to sve radi bez problema. Odrzavanje tog auta neces ni osetiti po dzepu pa cak i da bude veci kvar. Slazem se da bez karavana nema porodicnog auta, ali limuzina je ipak limuzina Meni vectra sluzi kao radnicki auto, muzicar sam pa u nju potrbam ozvucenje i nas troje iz benda i pravac svirka, a i pored toga lezi na putu odlicno a nisam imao skoro nikakva ulaganja u sredjivanje trapova. I jos jednom kazem to je licno iskustvo.
                              Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

Working...
                              X