Polovni porodicni automobil 7-9000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • exotica
    CBC Početnik
    • 17.07.2009
    • 5
    • Beograd

Polovni porodicni automobil 7-9000

Nova sam na forumu i treba mi savet u vezi sa kupovinom. Pogledala sam teme sa slicnom problematikom, ali nisam nasla odgovor koji u potpunosti odgovara na nasu dilemu
    Naime, muz i ja smo resili da kupimo polovni auto, od 7 do 9 hiljada eura. Uskoro cemo imati i bebu. Dakle, treba nam porodcni auto koji bi godisnje prelazio oko 40.000km, svakodnevno po gradu i 1-2 puta nedeljno malo duzi put, plus jednom mesecno put po losim putevima po juznoj i centralnoj Srbiji.
    Naravno, zelimo da bude sto noviji, od 2003 godista, sa sto manjom kilometrazom. Bitno nam je da odrzavanje nije skupo i da malo trosi. Vazno nam je da je bezbedan i da je pouzdan. Bilo bi lepo kada bi bio udoban . Imamo nekoliko dilema - da li kupiti ovde ili preko, dizelas ili benzinac pa ugraditi gas, japanski ili evropski. Od opreme bi valjalo da ima sto vise jastuka (zenski receno), tj. bodova na onim testovima za bezbednost i klimu. I da mu vrednost ne pada previse brzo. Znam da je nemoguce naci idealno resenje, ali.. ipak se nadam da nam mozete pomoci
    Razmisljali smo o Toyoti Corolla Verso, Honda CIivc (sa 5 vrata), Ford C-max, Reno Scenic, Opel Zafira, Citroen c4, Citroen Xsara Picasso.
    Muz je za Corollu Verso, a meni se mnogo dopada Xsara Picasso (mogli bismo noviju da uzmemo) ali ne znam koliko je to racionalan izbor??
    Molila bih vas za misljenje
    Hvala unapred svima
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Polovni porodicni automobil 7-9000

A zasto ne neki nov auto, ako su vec takvi kriterijumi? Npr. dacia sandero, fiat punto...
    Ti citroeni, renaulti i sl. u polovnim varijantama su sve samo ne jeftini za odrzavanje.

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

sve zene obozavaju pikasa a po meni je to neko dizajnirao tako sto je uzeo jaje presekao na pola i stavio tockove.
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• acatramvaj
          CBC Član
          • 07.07.2009
          • 83
          • Cuprija

Slazem se za picasa. Kao da se deca igrala. Sta mislite o pasatu b6 1.9 TDI karavan. Izuzetno stedljiv i komforan auto. A i cena mu ne pada tako brzo. Uz to ni odrzavanje nije skupo kao kod francuza i japanaca.
          Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

Ko te to slagao za odrzavanje?
            Nema jeftinog odrzavanja automobila te klase,godista i sa dizel motorom sem ako se nemisili na odzavanje sa bofl delovima...
            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Moje misljenje je da nema danas toliko razlike u ceni odrzavanja auta... Mozda su japanci za nijansu skuplji, ali nije to velika razlika... Vidim da ljudi se dvoume da li da kupe limuzinu ili auto koji je na fazonu nekog kombija....

Ja bih glas dao za Senika, u ovom novcanom rangu moze da se nadje neki dobar, sa 1.9 dCi motorom koji nije velik potrosac, i sa dosta opreme... Auto je prostran, ima dosta mesta unutra, nije veliki potrosac, ni odrzavanje nije skupo... Koliko sam ispratio situaciju, boljka Renaultovih dizel motora je EGR ventil, koji je potrebno sa vremena na vreme cistiti, da ne bi bilo posledica po turbo kompresor.... Ali svaki auto danas ima svojih bolnih tacaka...

Xsara Picasso po meni , iako je auto visok, ima dosta manje mesta od Senika,i njegov gepek mi se cini malim jako
              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• exotica
                CBC Početnik
                • 17.07.2009
                • 5
                • Beograd

Hvala vam svima na odgovorima.

Ne mislimo da za ovaj novac moze da se kupi nov auto kakav zelimo. Da napomenem, auto bismo vozlili 2-3 godine.

Mislim da je o dizajnu iluzorno raspravljati, stvar je licnih afiniteta. Volela bih da se vise koncentrisemo na prici u kvalitetu, potrosnji i troskovima odrzavanja.

Posto sam na vise mesta procitala da je rizicno kupovati polovni dizelas, pogotovo iz uvoza, te uzimajuci u obzir kilometrazu koju prelazimo, mozda nam je najbolje resenje da kupimo benzinca i ugradimo gas?

Ne dopadaju mi se bas VW automobili, tj. enterijer mi deluje nekako previse dosadno, pre bismo razmotrili kupovinu Seata ili Skode.

Ne znam da li se razuemo oko terminologije - kada kazem jeftin za odrzavanje, mislim recimo jeftiniji od Alfe 166 2.0 TS koju sad imamo, ili da su delovi jeftiniji, ili da se redje kvari - uzeti u obzir broj predjenih km. Muz zato zeli Corollu Verso, jer misli ako nadjemo dobar primerak da se nece mnogo kvariti. Ukoliko neko ima iskustva iz prve ruke o konkretnim cenama odrzavanja nekog od modela koje sam navela, bilo bi korisno da napise - koliko kostaju redovni servisi u dobrim neovlascenim servisima, koliko su original delovi, sta se kod kog modela najcesce kvari isl.

Kada je Senik u pitanju, koliko paznje treba poklanjati podatku da su u poslednje vreme poceli dosta da se kradu Renaulti?

U svakom slucaju, trebaju mi argumentovane preporuke, a ne komentari od par reci vezani za izgled koji ne doprinose ni resavanju moje dileme, niti mogu pomoci nekome ko u buducnosti bude imao slican "problem"

Hvala jos jednom

Comment

• obradovich
                  CBC Početnik
                  • 29.06.2009
                  • 4
                  • krusevac

Tacno,nema jeftinog odrzavanja za auto koji je mladji od 2000.god !

Toyota je Br.1.u svakom smislu.Najmanje se kvari,najveci auto od svih predloga,najbolji motori.
                  Opel Zafira je dobra alternativa,posebno ona sa 7 sedista i iso flex sistemom,najbolja varijanta je sa 2.0 Ti motorom.
                  Scenic i Picasso nisu losi ali imaju manje gepeke od ova prva dva,manje medjuosovinsko odstojanje,jer su radjeni na sasijama megana i xare a to su automobili nize srednje klase i u osnovisu manji od astre na cijoj sasiji je radjena zafira s tim da je zafira sa 7 sedista veca! Motori common rail tehnologije su malo bolji od DTi motora,ali to nije nista spektakularno.
                  Otvorite 4 o ociju prilikom kupovine,prevare su na svakom koraku..
                  Dobra je i varijanta sacekati Novu Godinu pa ici samostalno u kupovinu auta ...

Comment

• Jesa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2008
                    • 344
                    • Beograd
                    • Honda Civic 1.4 LS

40 000 km godisnje nije naivno.

Onaj komentar za Passasta je potpuno smesan

Koji god auto da uzmete necete pogresiti.
                    Francuzi su najudobniji, a ako se za njih odlucite, potrazite dobar HDi agregat, pozeljno, kupite auto u inustranstvu!

Opel - pa pokusava da se ugura u pricu u kojoj gorepomenuti francuzi vode.

Honda, iako je preferiram, smatram da u vasem slucaju nece osvojiti pobedu.

Toyota....e to je vec ozbiljno... nisam pogledao cene aven****.

Poz

P.S. Nemojte zanemariti ni KIU Ceed, Pro Ceed ili eventualno Sorento.
                    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• radebgyu
                      CBC Senator
                      • 03.02.2009
                      • 244
                      • Beograd

Dilema je uvek sta kupiti.Ako se uzima dizel stranac to su uglavnom sluzbena vozila(ovde ovezena) opel,fiat,reno.Japanaca nema sluzbenih (retko),a pouzdaniji su od dosta evropskih vozila.Sto se tice odrzavanja skuplje je nekih 10%.Ja vozim Mitsumishi Lancera 1.3 2001(na gas boca u tocku) sad sam uradio servis veliki koji se radi na svakih 90000km kostao je 200e.Plina trosi 10l u gradu,registracija je 14000.Sto se tice rupa ja sam ga vozio po makadamu neznam koliko puta i hvala bogu nista.Mozete pogledati i neku Carizmu one su vece tipa Vektra,a mini van ja SPACE STAR ima ga kod nas i nije veliki,manji je od Zafire,Picasa,Senica ali u gepek mogu da stanu kolica, od opreme ima sve vredi pogledati za grad je ok a nece te razocarati ni na otvorenom.Nije moderan kao ovi francuzi(plastikaneri) ali sluzi.Dizeli su kod njega Renoovi 1.9.A ima i Space runner to je pandam Zafiri itd http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... lin/138535
                      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... DID/150589
                      Toliko od mene.Razmislite,posavetujtese
                      Poz!!!!!!!
                      http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• exotica
                        CBC Početnik
                        • 17.07.2009
                        • 5
                        • Beograd

Hvala vam svima puno na odgovorima.
                        Obisli smo nekoliko autoplaceva. Na pojedinima smo videli automobile koji se unutra raspadaju - jako "istrosena" sedista, iscepana koza na volanu, a pise da je presao 70 hiljada
                        Najverovatine da cemo uzeti nekog Japanca, a razmisljamo i o opciji da sami odemo u Nemacku po istog. Ovde je tesko znati kome verovati. Ili da pokusamo da nadjemo vlasnika, ali to bi verovatno veze islo. AKo neko ima neki predlog, slobodno neka napise
                        Hvala

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                          • Mazda 6 2.0d

Iskreno ako prelazite 40K godisnje jedino resenje je nov automobil ili ODLICAN polovan. Ipak je to ozbiljna kilometraza. Mada u tom cenovnom rangu tesko da se nesto novo moze nacii a da zadovoljava sve kriterijume .

Predlazem da proveris leasing kuce - ima dosta oduzetih automobila pa naleti i po nesto dobro po "normalnoj" ceni.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Mislim da je iz vaseg izbora najbolje kada biste nasli neku dobru Corollu Verso. Auto bas izgleda kao stvoren za porodicu.
                            Medjutim, ja bih izbor sveo na nekoliko modela pa bih onda trazio neki primerak u najboljem stanju.

Mislim da bi vam Lancia Lybra 1.9 JTD ili Ford Mondeo 2.0 TDCi ili TDDi bili takodje dobar izbor, ali opet, sve zavisi od ukusa.

Ostavite jedno 1.000 evra u rezervi za servis, registraciju i eventualne zamene nekih delova.
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• sasa_gsi
                              CBC Veteran
                              • 25.05.2007
                              • 101
                              • Svrljig (Nis)

Ukoliko planirate da vozite auto 2-3 godine a kasnije predpostavljam da kupite nešto novo u principu neisplati vam se da kupujete bilo šta.
                              Ako je vaš AR166 2.0 TS u dobrom stanju nisu potrebna veća ulaganja (do 1000e za 3god) teško da možete naći konforniji i bezbedniji auto po normalnoj ceni a što se potrošnje tiče plin je uvek dostupan i već od 500-600E. Ukoliko je Alfa u lošem stanju i potrebna su razna ulaganja 1000-2000E neračunajte da možete da ga prodate za više od 4000-4500E da uložite još toliko para da bi nakon nekoliko godina taj auto vredeo u najboljem slučaju 4000-5000E mislim da nema slisla. U svakom slučaju gubite najmanje sa svojom Alfom.
                              Svi noviji veći automobili su skupi za održavanje uključujući i vašu alfu, veliki servis je od 40000-50000din, uključujući i Pasata i ostala nemačka vozila. Prijatelj ima Golf 4 1.9TDI 105ks i servis je koštao 44000din u ovlašćenom servisu sa garancijom naravno i originalnim delovima ukoliko se verliki servis radi u kućnoj varijanti (ukoliko je to uopšte danas moguće) što nikako nepreporučujem nemate garanciju i možete da uštedite do 100E što se nikako neisplati.
                              Znači pamet u glavu, pare u slamaricu, uskoro očekujete prinovu najvažnije je misliti na budućnost deteta.

Comment

Working...
                              X