Polovni porodicni automobil 7-9000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • obradovich
    CBC Početnik
    • 29.06.2009
    • 4
    • krusevac

Re: Polovni porodicni automobil 7-9000

Samo pasos u ruke i pravac preko granice,pre toga naravno,mora da se saceka N.Godina,jer sada ne moze!
    Obavezno poseta sajtovima kao sto su, mobile.de ili scout24, ili slicno, pa u kupovinu.
    Sigurno je da ce se naci mnooogo bolji auto nego ovde kod prevaranata jer ovde je svaki presao 120.00okm i onda slede problemi!
    Nov auto je nov auto pa makar i Sandero,sto da ne, ili sl.
    Uopste nije vazno da li je Nemac,Francuz ili Japanac-Koreanac,samo je vazno to kako je odrzavan,ko ga je vozio i koliko je presao,a to se ovde ne moze bas nikako naci,ako covek hoce polovan auto,mada,ja uvek glasam za nov !

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

vw golf ili passat lično kupiti kod neke autu kuće u inostranstvu ,mada što se tiče cene ne očekivati da bude jeftinija nego kod nas ovo što se uvozi preko placeva u našu zemlju su najjeftiniji,(čitaj najgori )automobili što su se tamo mogli naći.ja sam lično video u šabcu tek istovarene sa šlepera to je strašno koliko su bili otrcani ,ogromne kilometraže(preko250000 km)ali kozmetika je danas moćna stvar ti automobili kad se srede izgledaju skoro kao novi.
      još jedan argument za vw :najbolje drže cenu i najlakše i najbrže posle prodaju
      i vw uopšte nema dosadan enterijer to je enterijer koji neprimetno osvaja svojom kvalitetom izrade,ergonomijom,ukratko kad jednom navikneta na taj stil ne želite da ga menjate(baš nedavno je jedan poznanik kupio lagunu žena njegova s kojom radim oduševljena do neba,iz nekog razloga je prodao i kupio pasata žena kaže:lepa je bila laguna,ali pasat je. ..passat

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

U vasem slucaju, VERSO pobedjuje
        Odlican auto!
        Power of dreams !!!

Comment

• obradovich
          CBC Početnik
          • 29.06.2009
          • 4
          • krusevac

Kao sto rekoh,pasos u ruke i u Januaru pravac u razgledanje auta,samo oprezno i lagano,prevare su svuda moguce ali ih statisticki najmanje ima u Nemackoj,sto opet nista ne mora da znaci!
          Toyota je fenomenalan auto,tu nema greske,ali su dobri i ostali,VW,Opel,Peugeot,Renault...ostaje samo pitanje sta se moze naci za raspolozivu cenu i u kakvom stanju,ja predlazem pre kupovine obavezan servis ADAC, jeste skuplje ali je sigurnije!
          Ono sto moze da raduje sve nas je to sto ce kola pojeftiniti u narednoj godini jer ce placevi plakati za kupcima, a kupaca nigde,otisli sami u kupovinu,nisu ludi da ih zezaju ovi prevaranti ovde i Sabacka autoindustrija.
          Inace,ne treba pridavati paznju tome sto je neko ukrao Renoa pa zbog toga da se odustane od kupovine bas te marke,postoje dobri nacini zastite danas,a i u pitanju su Lagune koje kasnije prodaju za delove...a ne Scenic.
          Scenic je inace bas manji od Opel Vectre karavan,znam to posto sam ga vozio pre Vectre,ima manji gepek,uzi je i manje medjuosovinsko rastojanje.Scenic koji se proizvodi od 2003.je nesto drugo...to je razumna kupovina!
          Ako ti se ne svidja VW ja te razumem,ni menii se ne svidja,ali,to je stvar ukusa,nekom se ne svidja Multipla,a meni je simpaticna..
          Karavan ili mini van je odlican izbor za porodicu,ja preporucujem karavan Vectru C sa motorom 1.9 CTDi ( ali moze i 2.0 DTi s tim da je slabiji),posto sam se nedavno vozio u njoj,prosto sam se raspametio,to je auto koji zadovoljava sve prohteve,a i ogroman je,dobro se prodaje i nije skup za odrzavanje!
          Ipak,kad je rec o odrzavanju,svaki je jeftiniji od ALFE 166,tu nema dileme,ja bih favorite poredjao ovako:
          1. Toyota ( skupo odrzavanje ali se retko kvari)
          2. Vectra C karavan ( najjeftinije odrzavanje,odlican CDTI motor,pouzdan, ali ne bas kao toyota)
          3. Renault Scenic ( nova verzija od 2003.pa na dalje,obilje prostora,udoban,odlicni DCi motori,nije bas jeftino orzavanje)
          4. Hyundai I 30 SW ( u Nemackoj vec nije skup,odlican CRDi motor,pouzdan kao Toyota,nije bas jeftino odrzavanje)
          5. Peugeot 307 ili 308 SW ( odlican HDi motor,pouzdan,nije bas jeftin za odrzavanje posebno ako ima FAP filter)
          Osim toyote i Vectre ostali su iz grupe nize srednje klase,prava dva su srednja klasa pa su time i udobniji i veci !
          Ako se gleda spisak servisa,tu najbolje stoje Opel i Skoda ali Skoda je ipak dobra imitacija VW i zato ako ipak mislite o Skodi,bolje je kupiti VW,osim ako ne naletite na Octaviu - 5 karavan, koja nije bila na taxiju !

Comment

• exotica
            CBC Početnik
            • 17.07.2009
            • 5
            • Beograd

Hvala vam svima puno, bas ste mi dali onakve odgovore kakve sam zelela
            Sto se tice odlaska preko, imamo vize, tako da ne moramo da cekamo Novu Godinu. Razmisljamo trenutno o Coroli Verso, ali i o Meganu, nekako mislimo da nam ne treba veci dok beba bude mala i dok bude jedna , a prijatelj ima i prezadovoljan je, mislim da ima 1.5 dci, malo trosi, ne kvari se, jeftin servis, a i povoljno sam auto moze da se nadje. Znamo jednog coveka koji prodaje svog megana, 1.9 dci ,2006., presao oko 80.000, i znamo da ga je redovno odrzavao, on je prvi vlasnik i auto je zaista u super stanju. Koliko je realno da platimo za ovakav auto?
            Sto se tice zadrzavanja Alfe, mislim da nam to nije isplatljivo, tj. mislim da nam se finansijski isplati da je prodamo. A i stara je vec.
            Hvala )

Comment

• obradovich
              CBC Početnik
              • 29.06.2009
              • 4
              • krusevac

Megane 1.9 dci 2006. sa pravih 80.000 km bi trebalo da je dobra kupovina,a posto je u pitanju poznanik onda sigurno ima i servisnu knj.i sve druge podatke o odrzavanju auta sto je najvaznije, jer dzaba ako je lep i nov ako nije odrzavan ili je odrzavan lose!
              Ja mislim da je danas lose vreme za prodaju auta ( cene su bas pale ) pa je to dobra prilika za kupca,oko cene je nezgodno komentarisati ovako na forumu ( mada ja mislim da se uklapate sa vasim budzetom),ali u svakom slucaju se neki reper moze naci na sajtovima ili oglasima ..s tim da preporucujem proveru auta u ovlascenom servisu,mislim da kod Renoa se mozi naci poreklo i istorija odrzavanja preko br.sasije,mada,u ovom slucaju, to nece biti ni potrebno jer je u pitanju prvi vlasnik,sto je uvek najpozeljnija kombinacija!

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

7400€ je realno. opt zavisi od opreme
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

I dobro je što je 1,9 dci, a ne 1,5. Koliko god 1,9 bio skuplji za održavanje, bosch ubrizgavanje ipak potraje...

Comment

• Sokko
                    CBC Početnik
                    • 27.08.2009
                    • 1
                    • Bgd

7400€ je realno. opt zavisi od opreme
                    Bas sam hteo da te kontaktiram u vezi nekog auta ove klase. Uglavnom, to je i razlog sto sam se posle nekoliko godina citanja foruma i konacno registrovao.
                    Kada sam se konacno i registrovao u tvom profilu nadjoh i web-adresu auto placa. Pogledah ponudu i sada mi tvoj odgovor u ovoj temi deluje prilicno neiskreno.

Na sajtu nudis(te) Scenic 2004, sa klot-full-golo opremom (manuelna klima, obicna sedista, nema komandi na volanu, nema police u sredini....), presao 114k (da li je?) za 8800, a ovde procenjujes Scenica 2 godine mladjeg (recimo da je isto tako neopremljen), sa najmanje 20k predjenih manje, sa poznatim poreklom (i odrzavanjem) na 1500 EUR manje. U cemu je trik?

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Trik je u pazljivijem citanju. Ada je procenio Megana, a ne Scenica.
                      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• mkrnjic
                        CBC Početnik
                        • 20.10.2009
                        • 3
                        • BG

Originally posted by Dragon
                        Trik je u pazljivijem citanju. Ada je procenio Megana, a ne Scenica.
                        ja ću oma takav Megan da platim 8000 ...

Comment

Working...
                        X