zamolio bih vas za pomoc!
kupujem svoje prvo auto i ponudjena mi je toyota avensis 2000 godiste sa motorom od 2000cc d4d presla je 180k izgleda jako dobro, motor radi odlicno. ponudjena mi je za 3500 evra u koji je ukljucen prepis (koji ovdje u italiji inace iznosi oko 500 evra) i obecao mi je napraviti manji servis zamjena ulja filtera i akumulatora i plus mi covjek daje garanciju od najmanje godinu dana na to sve! meni to jako dobro zvuci i sve izgleda ali iskreno ne poznajem ovaj model automobila poznato mi je da su japanci pouzdani ali bih zamolio vas sa vise iskustva i koji poznajete taj model da mi kazete nesto vise o tome i sta mislite o ovoj ponudi jer ja se ipak malo kolebam zbog nepoznavanja auta!
unapred zahvalan
kupujem svoje prvo auto i ponudjena mi je toyota avensis 2000 godiste sa motorom od 2000cc d4d presla je 180k izgleda jako dobro, motor radi odlicno. ponudjena mi je za 3500 evra u koji je ukljucen prepis (koji ovdje u italiji inace iznosi oko 500 evra) i obecao mi je napraviti manji servis zamjena ulja filtera i akumulatora i plus mi covjek daje garanciju od najmanje godinu dana na to sve! meni to jako dobro zvuci i sve izgleda ali iskreno ne poznajem ovaj model automobila poznato mi je da su japanci pouzdani ali bih zamolio vas sa vise iskustva i koji poznajete taj model da mi kazete nesto vise o tome i sta mislite o ovoj ponudi jer ja se ipak malo kolebam zbog nepoznavanja auta!
unapred zahvalan
najvise zaostaje po pitanju nekog identiteta, stila, raspoznavanja na putu. Sa tim na umu, ovo je automobil koji tesko ili bar retko zavodoljava mladje, poslovne ljude i upravo to je ono sto je Toyota pokusala da ispravi sa novijim generacijama Aven****, narocito ovom poslednjom. Opet, kao sto je to cest slucaj kod Toyote, vlasnici se uglavnom "zale" na "dosadnu" unutrasnjost i neko sivilo boja u kabini, malo tupo i neprecizno upravljanje. I otprilike tu prestaju sve zalbe kad su bar iskustva vlasnika u pitanju. Dobre strane su odlicna pouzdanost, robusnost izrade, kvalitet materijala i izrade, ekonomicna voznja i niski troskovi eksploatacije na duzi rok. Svoju "anonimnost" na putu u poredjenju sa konkurentskim modelima ona nadomestava zadovoljstvom kod vlasnika koji nakon godina posedovanja o Avensisu imaju uglavnom reci hvale. Avensis je na EuroNCAP kresh testu osvojio 3 zvezdice, svojevremeno solidan rezultat, mada iz danasnje perspektive vec se moze reci da je po pitanju bezbednosti osrednji automobil. Ipak, za zastitu pri bocnom udaru je odlicno ocenjen, cak i za danasnje standarde. Sveukupno, dobar automobil, poslovicno pouzdan, robustan, ekonomican za voznju, sa malo simptomaticnih kvarova od kojih se najcesce pominje korpa kvacila (proveriti pre kupovine), kao i problemi sa inace nadprosecno skupom lambda sondom (navodim iskustva vlasnika) tako da se preporucuje provera na elektronskoj dijagnostici.
) i upravo to u meni budi sumnju, jer there's no such thing as a free lunch
Comment