Multipraktik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Multipraktik

Za potrebe projekta treba kupiti multipraktik koji ce da sluzi kao drugo vozilo. Prvo vozilo ce biti terenac koji treba da se ispenje kojekuda (valjda toyota hilux), i shodno tome ce biti nabavljen, a predmetno drugo vozilo ce ponekad u takvim akcijama sluziti kao pratnja do odredjene tacke.

Drugo vozilo, o kome ovde pitam, treba da bude multipraktik i da zadovolji sledece zahteve:
    - Bezbednost
    - Pouzdanost
    - Dobra servisna podrska
    - Prohodnost u otezanim uslovima na putu (sposobnost da se krece po putu i kad ima snega, po manje prohodnim magistralnim putevima i delom po lokalnim putevima u zimskom periodu)
    - Udoban i komforan prevoz 4 odrasle osobe na duze relacije (do 700km u komadu), sa pripadajucim prtljagom.
    - Vrlo pozeljna prohodnost u "off road" uslovima, koji nisu previse surovi, dakle po pojedinim zamljanim putevima i makadamskim putevima, eventualno po nekim livadama koje nemaju neke preterane nagibe i ostale otezavajuce faktore (previse blata, na primer). Ukoliko bi vozilo moglo da prodje kud su prosli Jeep Cherookee Sport 2.8CRD iz recimo 2005. godine i matora Lada Niva koja nije bila nista specijalno opremljena nekim gumama, to bi bilo "puna kapa".
    - Klima uredjaj
    - Ekonomicnost (TCO).
    - Nekradljivost (da nije interesantan lopovima)

Odnos upotrebe vozila je procenjen kao 45% gradska voznja, 40% otvoren put, 10% otezani uslovi na putu, 5% off-road (kakav je gore opisan).
    Procenjena kilometraza je na godisnjem nivou od 25.000 - 30.000 km, za period od 3 godine.
    Raspolozivi budzet 30.000 eur.

Da cujem predloge.
  • Mobtel063
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 95
    • Subotica

Re: Multipraktik

a sto bi ja voleo da sam ja na ovim mukama

sorry za offtopic...nadam se da ces dobiti dobar odgovor i pazariti nesto sto ce ti odgovarati svim ovim uslovima
    na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Nisu muke, vec izazov.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

koliki je budzet?

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Pise u mom prvom postu: 30.000 eur.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Subaru Forester 2.0D ili 2.5t, sta vec volis.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Jel ima 2.5t model "reduktor"? Na 2.0 turbo dizelu ga nema, 2.0 benzinac ima. I ne vidim 2.5t model u ponudi kod nas (fokusirali se na 2.0 benzinac i 2.0 tudrbo dizel).

Forester se razmatra kao opcija. Ono sto me je brine jeste servisna podrska (neko je pisao da se u garanciji ostavi skoro 30% cene vozila na redovno odrzavanje)?

Druga opcija je Toyota Landcruiser (osnovna verzija opreme, sa 5 vrata), koja iskace iz budzeta za oko 6.000 eur, ali mi se cini da su servisni intervali na 30.000km, osim za ulje (15.000km), i mozda cena servisa nije tolika kao za Subaru. Jos se nadam da se mozda moze ispregovarati neki popust.

Ne znam kako idu stvari sa produzenom garancijom u Srbiji, Subaru prodaje do 2 godine produzene garancije u Nemackoj, vidim da Nissan daje 5 godina u Hrvatskoj, pa ako neko ima ideju neka javi.

Comment

Working...
              X