Civic '91 1.5 16v - Hatchback

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TurboCharger
    CBC Veteran
    • 30.05.2007
    • 153
    • BG, Resnik

Civic '91 1.5 16v - Hatchback

Poz, zanima me ovaj autic pa bih voleo da mi neko kaze na sta da obratim paznju kad budem isao da ga gledam jer se u Honde slabo razumem.... i kakav je taj motor, jel pouzdan ?

konkretno, to je ovaj : http://www.mojauto.rs/polovni-auto/385602

Hvala
  • BGILLEGAL
    CBC Senator XXL
    • 22.05.2006
    • 653
    • Beograd

Re: Civic '91 1.5 16v - Hatchback

Slabo ti pratis druze automobilizam uopste. Poznato je da je Japanski auto najpouzdaniji auto. Kad to kaze Clarkson sto vodi TopGear onda moz misliti. Ovaj auto konkretno je toliko prost da je to necuveno. Uzmi, provozaj ga, ako nista sumnjivo ne primetis to je to. Vrlo verovatno je da motor duvka, jer je auto sigurno presao 200k+. Sredjen je limarijski, kako to je pitanje, ali za ovu cenu nije to ni toliko bitno. Vazno je da ne vidis da je ceo truo

Iskreno simpa izgleda.

Comment

• 1nsane
      CBC Senator XXL
      • 28.05.2007
      • 388
      • Umcari - Grocka

Klasika - zabodi ga do blokade (naravno kad se zagreje) i vidi koliko dimi i koje je boje dim. Pogledaj trapove, silen blokove, amorte i homokineticke. Posto je u pitanju N. S. mozda bi mogao da dobijes i odgovor iz prve ruke, posto imamo naseg coveka kome je u opisu radnog mesta da zna sve honde u okolini N.S. ali bi morao da ga pitas na forumu Honda Cluba.
      Inace, lepo ti je Ilegalac rekao, taj motor je bas izdrzljiv, odrzavanje nije skupo, jako zahvalan model.
      NO BRAIN
      NO PAIN
      1_N_S_A_N_E

Comment

• TurboCharger
        CBC Veteran
        • 30.05.2007
        • 153
        • BG, Resnik

Hvala ljudi na pomoci, ilegalni, znam ja sta kaze Jeremy samo sam hteo da to cujem i od nekog ko je posedovao hondu...

Comment

• BGILLEGAL
          CBC Senator XXL
          • 22.05.2006
          • 653
          • Beograd

Pazi, tako star auto nema sanse da je u dobrom stanju. Vazno je da nije u katastrofalnom. Na njamu da moraaaas sveeeee sto se trosi da zemnis opet nije nega bog zna koja cifra jer su delovi za taj auto toliko jeftini da je to strasno. A i sve sto zamenis, zamenio si i zaboravljas na to. Ako se odlucis za taj auto prvih meseci ce ti biti savrsen, onda ces poceti da ga kapiras, ako si takav covek naravno, i poceces da menjas cak i poluispravne stvari kako bi ga bas zateg'o. Ko je uzeo tu i bilo koju sledecu generaciju Honde Civic nije se prevario, a koliko znam ljude zadnjih godina, nije se odlucio na prodaju jer je prezahvalan auto...

Comment

• TurboCharger
            CBC Veteran
            • 30.05.2007
            • 153
            • BG, Resnik

Znam, bas sam dosta citao forum i izvalio sam da je stvarno zahvalan auto samo cekam da mi neko kaze tamo ko mozda zna taj auto da li se isplati da odem do NS da ga pogledam

Comment

• Nikola Bogatinovic
              CBC Početnik
              • 05.04.2009
              • 4
              • Leskovac

Imam ja isti takav model 1991 god. i vozim ga tri godine. Sto se motora tice nemam reci. Moj je presao preko 180000 a motor je suv kao barut i prima gas kao lud. Ja nemam ugradjen plin ali sam ga skoro testirao i na otvorenom ( auto put ) mi trosi malo ispod 6.5 litra na 100 km a u gradu oko 8 litra. Odrzavanje nije skupo. Moj motor konkretno je injaction dual point, ovaj model je mozda sa karburatorom. Zakljucak je da se neces pokajati ako uzmes ovaj auto, naravno proveri da mu motor nije otisao. Ja sam moj pre tri godine platio 2700 eura i nisam se pokajao. Limarija mu je mozda malo slabija tacka ali nije ni toliko losa. Ja planiram na mom da radim poliranje, sto su ti i drugi rekli ako uzmes ovaj auto zaljubices se u njega i gledaces da mu sve sredis i utegnes.Ako te zanima konkretno nesto za ovaj model slobodno pitaj. Pozz

Comment

• pistre
                CBC Senator
                • 19.02.2008
                • 234
                • bg, vozdovac

Originally posted by 1nsane
                Klasika - zabodi ga do blokade (naravno kad se zagreje) i vidi koliko dimi i koje je boje dim. Pogledaj trapove, silen blokove, amorte i homokineticke. Posto je u pitanju N. S. mozda bi mogao da dobijes i odgovor iz prve ruke, posto imamo naseg coveka kome je u opisu radnog mesta da zna sve honde u okolini N.S. ali bi morao da ga pitas na forumu Honda Cluba.
                Inace, lepo ti je Ilegalac rekao, taj motor je bas izdrzljiv, odrzavanje nije skupo, jako zahvalan model.
                pa znas kad bi dao nekom levom liku da mi baci auto u blokadu i to jos da bi gledao koji dim izlazi pa ja nikada svoj auto nisam bacio u blokadu a ako je motor los pokazivace i pri normalnom gasu a ne ovako i auto izgleda stvarno kao chasha tako da se isplati uzeti ga cak i da mu motor nije uredu jer ako mu sredis motor imas nov auto jer limarijski deluje mnogo dobro

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Pa neki auti smeju u blokadu, a neki ne

Comment

• pistre
                    CBC Senator
                    • 19.02.2008
                    • 234
                    • bg, vozdovac

ha ha

Comment

• TokyoDrifter
                      CBC Član
                      • 23.08.2008
                      • 39
                      • Novi Sad

Druze evo neka iskustva mog rodjaka, on ima skroz isti auto kao taj u oglasu, znaci cak isto je i presao i isto godiste i iz NSa je, kad sam video oglas mislio sam da je njegov dok nisam video slike njegov nije hatchback nego duza verzija. On ga vozi od '99 i prezadovoljan je autom, on je zesci zaljubljenik u japance kaze promenio je deset kola dok nije naisao na tu hondu i od tada nema menjanja. Njemu su sad uletele pare i oce da kupi hondu accord, inace kaze da ne bi ovo nikad menjao. Ako budes dolazio u NS da pogledas taj dodji da pogledas i njegov, ako hoces dacu ti broj, mislim da ga prodaje za slicnu cenu. Ja sam ga vozio na posao par puta i auto mi je super. Auto je u super stanju skroz ona ga je bas cuvao, ali ipak 230k je bas puno tako da ne znam sta ces jos morati da menjas ali znam da ces morati da popravis kocnice sigurno, nesto ********ju to iz mog iskustva s njim, dok se nisam navikao jedva sam kocio na semaforima

Comment

• TurboCharger
                        CBC Veteran
                        • 30.05.2007
                        • 153
                        • BG, Resnik

Originally posted by Bane R
                        Pa neki auti smeju u blokadu, a neki ne

Gotovo, popalio sam se da uzNem civica pa to ti je... A samo cujem reci hvale, znaci niko mi nista lose nije rekao do sad o tom autu
                        Ovog sivog cu ici da pogledam ovih dana, cini mi se da je jako dobar samo da se provere neke sitnice...

btw, ko oce da kupi mog Yugica

Comment

• mickk
                          CBC Početnik
                          • 23.07.2007
                          • 8

Videh temu pa da se oglasim pošto ću verovatno u skorije vreme morati da se rastanem od svog malog magarenca

Ja imam Civic-a 91 god,sa motorom 1.6,ugrađenim plinom...dooosta dugo.Imao sam sreće da ga kupim od poznatog vlasnika.Mogu samo da kažem...svake godine se letuje u Grčkoj..pogodi ko me odveze do tamo ...ove godine je trošio 5l na 100km...Polihrono-Solun 200km 10l!!!
                          Obrati pažnju isključivo na mehaniku..u glavnom stradaju kod njih krajevi spona,kugle...nije na odmet ceo trap da se proveri,oko motora ako naletiš na neki dobar što je retkost jedina je mana u vidu raznih dihtunga...poklopca motora,dihtunzi svećica,glave motora itd...to je u glavnom ne kvalitetno u današnje vreme pa ljudi misle da je motor otišao.ja sam konkretno menjao 2 puta diht poklopca motora i svećica...Ne obaziri se preterano na greške koje prijavljuje komp jer ćeš onda imati dooosta problema kad se uhvatiš u koštac...naj važnije u tom delu je lamda sonda,brizgaljke,vazduh.

Comment

• ivica77
                            CBC Član
                            • 08.07.2007
                            • 70
                            • Suzuka
                            • Honda Civic 1.5, 16V

Pozdrav svima, a narocito za Sri-ja!

I ja imam Civic 1.5,16V, 1990.god. i atestiran plin na njemu. I pre mesec dana sam isao u Grcku sa njim, a poveo sam i zenu i decu i par stotina kilograma prtljaga. I moram da se pozalim da mi je prosecna potrosnja bila 7l/100km plina! S tim sto sam kroz Srbiju vozio prosecno 80km/h, kroz Makedoniju od 80 do 120km/h, a kroz Grcku 110 do 130km/h. Znaci, maksimalno dozvoljene brzine. Kad dolazim do Beograda, po autoputu ako vozim 120-130 km/h, potrosim oko 8-8,5l plina na 100km. Ako vozim konstantno 140km/h, potrosnja je oko 9,5l plina. Pri tim brzinama mi je potrosnja benzina srazmerno manja.

I nije samo potrosnja dobra, ceo auto je super, obozavam ga, samo da ima klimu i ne bi ga skoro menjao. A i necu naredne 3-4 godine. Imam malo problem sa limarijom. Promenicu pragove i levi rub pozadi, ostalo je odlicno. Moj auto je 19 godina star, presao je oko 180000 i ja sam menjao zupcasti kais, gornje viljuske, sredio alternator, treba jos gumice ventila da zamenim, a ostalo je jos fabricka ugradnja! Korpa kvacila, lamela, homokineticki zglobovi, trapovi, amortizeri, bobina, donje viljuske...Cak su mi i sijalice zadnjih svetala bile iz fabricke ugradnje, ali sam ih ja izgoreo kad sam namestao kasetofon pa sam napravio kratak spoj. Mislim da je ovo uspeh za vozilo te starosti. A motor je sa tom kilometrazom (ako je prava) u fantasticnom stanju.

Preporucujem ti ovaj auto, neces pogresiti, samo dobro otvori oci, polovan auto je polovan, ko zna sta je prevalio preko sebe.

Comment

Working...
                            X