Porodicni auto do 6000 eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dr M
    CBC Član
    • 07.08.2009
    • 14
    • Beograd

Re: Porodicni auto do 6000 eura

Lep auto, lepa cena, lepa i kilometraza....

Svaka cast na odrzavanju i sredjivanju, stvarno je odlican...

Comment

• CrniBranko
      CBC Član
      • 08.04.2009
      • 30
      • Beograd

Ja bi se slozio sa Prkijem za 406-icu. Imam 1.8b + plin (obican, ne sekvent), 16V, '96. Malo je mator ali je u odlicnom stanju. Motori na benzincima su generalno dobri. Ako na autu ima korozije, tu je udaran (ovo su mi rekli ljudi koji su radili i zaradili penziju u pezou). Komfor i udobnost su naravno dobri. Moj trosi 9 litara otvoreno i 11.5-13 lokala (zavisno kako ga vozis). Odrzavanje nije skupo kao sto je nekad bilo. Sad imas djelova iz Grcke, Turske.....

Sve u svemu pravi porodicni auto

Comment

• mugos
        CBC Senator XXL
        • 18.09.2007
        • 555
        • BG/sada Novi Beograd

A ovo?

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... _sx/181155

Ima i sekvent plin.
        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Dr M
          CBC Član
          • 07.08.2009
          • 14
          • Beograd

Nadam se da pricas o potrosnji plina

Slazem se ja za 406-icu, i uzimam je u obzir pogotovo nahvaljeni 2.0 hdi...samo za sada niko nije naisao da mi ponudi bilo sta od 406-ica ....

Comment

• NED
            CBC Veteran
            • 02.11.2008
            • 149
            • Kragujevac

Slazem se sa kolegama u vezi saveta oko svih pomenutih auta, ali moj ti je savet da prvo biras sto mladji auto za te pare, obavezno uzmes sa klimom, i uzmes auto koji ces za par godina moci da prodas.
            Znaci, zanemari srce i ukljuci razum, to sto ti danas kupis za par godina treba jos neko da kupi od tebe...think twice!!!

Comment

• Mischko
              CBC Član
              • 11.09.2007
              • 21
              • Beograd

Ta ista Vectra b je glavni uzrok slabe prodaje Opela tih godina jer se nije pokazala kao preterano kvalitetan automobil.A plastikanerima poput tih francuza ne bih trasio reci.Moj izbor bi bio Ford mondeo , e sada ukoliko volis Alfe definitvno 156.Potcenjen automobil na nasem podneblju mahom zbog lose reputacije starijih Alfi,ali potpisujem da je taj auto dosta bolji od gore navdenih.Pre svega tu je izgled koji je i dalje aktuelan,unutrasnjost koja je fenomenalna kao i citava motorizacija.Moj savet ti je nadji neki 1.8TS i uzivaj u njemu , kako ti tako i citava tvoja porodica.

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Nemoj da pricas napamet o nekim automobilima koje ne poznajes dovoljno, ti "plastikaneri" iz Francuske cesto znaju da budu mnogo kvalitetniji od Italijana, pojedinih Nemaca a narocito od Forda koji je uz to skuplji za odrzavanje. Ja sam konkretno sa jednim polovnim Francuzom presao 60k km bez ikakvih kvarova, ali zato mi je znatno mladji Ford, za samo 7k km zadao takve probleme da mi vise nikada nece pasti na pamet da sednem u tu marku auta, i to nije samo moje misljenje.Koliko samo znam vlasnika Fordova koji muku muce sa njima.
                A ovo da je Alfa 156 bolja od Francuza, Vektre B i ostalih mogu da razumem jedino u kontekstu upravljivosti i lezanja na putu.U svim ostalim aspektima a pogotovo sto se tice cene delova i odrzavanja, smesno je i praviti razliku.
                I ja sam ljubitelj Alfa Romea, ali sam prvenstveno realan

Comment

• Mischko
                  CBC Član
                  • 11.09.2007
                  • 21
                  • Beograd

Ne pricam napamet imali smo odnosno cale je ranije vozio 605 pa i prvu verziju 406 i mnogo smo losa iskustva imali sa njima.A jesi li ikada seo,provozao novi 407 ili 308 ??? Pa plasticna krila , hauba , sve pucketa , ako je razlog toga da se auto olaksa onda su oni ludi.A da su ovi noviji francuzi plastikaneri jesu, ne kazem da su italijani nesto posebno bolji ali moj subjektivni osecaj u voznji je da je 156 bolji od 406,ali opet sve je to relativno i na kakv primerak naletis jer vidis da smo imali razlicita iskustva.Ja i burazer vozimo mondea 03 1.8i uzeli smo ga iz Nemacke od kuma sa 63k na satu i evo posle 22k auto se pokazao sjajno,a i odrzavanje mu je mnogo jeftinije nego sto se misli i to u ovlascenom servisu.

Comment

• Prki
                    CBC Član
                    • 06.07.2008
                    • 38
                    • BGD

Sve je to lepo, al covek nit kupuje 407 nit taj 406 sto si ti vozio (od 1995-1999 godiste) a da ne govorim o 605(od1989-1999).
                    Moj komsija je vozio krš Škodu 105 osamdeset i neko godiste, tvojom logikom bi covek reko da je Oktavija krš ?

Comment

• pekazo
                      CBC Član
                      • 14.02.2008
                      • 67
                      • Beograd

Originally posted by MOSLER
                      A ovo da je Alfa 156 bolja od Francuza, Vektre B i ostalih mogu da razumem jedino u kontekstu upravljivosti i lezanja na putu.U svim ostalim aspektima a pogotovo sto se tice cene delova i odrzavanja, smesno je i praviti razliku.
                      I ja sam ljubitelj Alfa Romea, ali sam prvenstveno realan
                      Posto si realan reci mi koliko te kosta zamena zadnjih kocnica i to u ovlascenom servisu gde dobijas garanciju kako na delove tako i na rad?!

Uzmi 156 2.0 TS ili 1.9 JTD jer kao prvo lepsi karavan jos nije napravljen a sto se sigurnosti i servisa tice ne da ne brines nego ces samo da uzivas ali pod uslovom da pazis kada i od koga pazaris a u uostalom to ti vazi i za svaku marku automobila!
                      Pozdrav
                      ludo burazeru ludo

Comment

• pekazo
                        CBC Član
                        • 14.02.2008
                        • 67
                        • Beograd

Originally posted by Dragon
                        Ima jedna druga, po meni mnogo bitnija stvar - pad cene. Tu Alfa, Fiat ili Ford ne mogu da prismrde Audiju, VW ili Mercedesu. Ali, to je vec neka druga prica. Zato ti za 8.000 mozes da kupis Mondea 2005, a za Passata ti treba tri soma vise.
                        To je kao i za patike Nike vs Adidas (svi znamo posto su jedne a posto su dr) i njihov kvalitet.Vozio sam Passata B5 prosle godine i kada se samo setim koliko kosta 1 rame (a ima ih 4 po tocku) nije mi ni sada dobro.U ostalom svi smo mi donekle u pravu a donekle gresimo,ali ja nemam reci hvale za Alfu i njeno odrzavanje jer posle Passata mi dodje kao osvezenje.Sigurno je da kada budem trebao da prodam Alfu ima da osedim ali jbg-a zato sada uzivam.Da nebude kako ciga svoga konja hvali u martu sam kupio zeni Alfu 146 boxer i najebao sam jer sam kupio "KRS" (pukao oko 800 jevreja),valjda se bog smilovao ili sta god al sam je prodao za bukvalno 1 dan (ispod cene).Elem od tada sam skapirao "NIJE VAZNO KOJU MARKU AUTA KUPUJES NEGO OD KOGA KUPUJES"
                        Pozdrav
                        ludo burazeru ludo

Comment

• Dr M
                          CBC Član
                          • 07.08.2009
                          • 14
                          • Beograd

Hvala svima na komentarima, ali voleo bih da se vratimo na temu....alfa, am koliko lep auto nije predmet mog interesovanja, vec pre svega automobili navedeni na pocetku posta....

Pozdrav

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

A sada malo hlađenja. Pošto ste tako sebični i puni sebe, uspeli ste čoveku da pokvarite temu.
                            Tema će biti otključana u toku 24h, a pitanje šta će od postova ostati u istoj!!!!

LOCK!!!!!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

UNLOCK!!!!

Ali pažnja! Cilj je pomoći kolegi sa foruma, a ne prepucavati se bez ikakvog smisla!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• vladaa
                                CBC Član
                                • 07.08.2009
                                • 65
                                • nis

Za te pare mozes kupiti audi a6 97-98 u solidnom stanju.Vozila ga je moja sestra zadnjih 5 godina po bg i celoj Srbiji, 2.0 benzinac.Kvarove koje je imala su bili smesni kao i cena popravki.Daleko je jeftiniji za odrzavanje od francuza i italijana proizvedenih posle 2001. ( za druge ne znam ).Ima i moj komsija takav samo 2.5 tdi.Vozi ga vec 3 godine, preso preko 100000 unistavajuci ga po gradilistima sirom Srbije.Samo mu je servisirao turbinu ( 400e ) dok nije naucio da se brzine menjaju ispod 2000 obrtaja i jos neke zanemarljive sitnice i nista vise.Gledajuci svoje prijatelje koji imaju clia, c5, astru 2002, lagunu 2005 i gledajuci kako paze vozila i koliko placaju popravke moja preporuka ti je audi tih godina.Kad budem kupovao drugi auto, kupicu taj.Ovo je moje misljenje, ne ulazim u diskusiju da li je bolji ovaj ili onaj auto.Pozdrav
                                SKR je SKR za SKR

Comment

Working...
                                X