Da li uzeti Passat-a dizela 1998 god.?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acaaca99
    CBC Početnik
    • 14.08.2009
    • 2

Da li uzeti Passat-a dizela 1998 god.?

Dobio sam ponudu da kupim Pasata 1998. godiste za 5000e.
    Motor je 1.9 tdi i prešao je 220.000 km. Od opreme ima sve osim kože.
    Kupio bih ga od drugog vlasnika. Trenutno nemam nikakvu informaciju da li su radjeni iakakvi veliki servisi i da li je išta menjano na njemu ali trebao bih se ovih dana videti sa tim covekom pa da detaljnije pregledam auto (u kratkom telefonskom razgovoru mi je rečeno da je redovno održavan). Nije udaran i garažiran je.

Hteo bih vas pitati na šta da obratim pažnju pre nego što detaljno počne pregled?
    Šta najviše strada kod ovog automobila?
    Kolika je cena održavanja (redovan servis posle pređene zacrtane kilometraže) i koliko su pristupačni delovi?
    Koliko bi me izašla regisracija po ovim novim taksama i obavezama?

Trenutno vozim Yuga i vreme je da se menja, ali čekam najpovoljniji trenutak/ponudu.

Auto bi se koristio svakako tj. i gradska vožnja i vožnja na duže relacije (letovanje, svaki vikend na selo 80km tamo i nazad).
    Nas je četvoro u porodici i dvoje nas je vozača.

Unapred hvala!

Lep pozdrav!

Aca
  • acaaca99
    CBC Početnik
    • 14.08.2009
    • 2

Re: Da li uzeti Passat-a dizela 1998 god.?

Ima li iko išta da našpiše i da posavetuje?

Comment

• Jesa
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2008
      • 344
      • Beograd
      • Honda Civic 1.4 LS

Daj fotografije za pocetak.

Licno, smatram da je to previse para, pogotovo s obzirom na trenutno stanje cena...
      padaju li padaju
      www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Posle yuga pasat je stvarno dobitak na lutriji...proveri kilometrazu,smatram da je presao 330k km(30*11god.)...ne znam kakva ti je finansijska sutuacija,ali uzmi u obzir da je cena registracije za tog pasata barem duplo veca nego za yugica...samo odrzavanje je takodje duplo skuplje...u karter staje minimum 5l polusintetickog ulja,auto ima turbinu a remont nije zanemarljiva stvar plus pumpa visokog pritiska,brizgaci itd...gume pretpostavljam da su 15 ako nisu i vece,a u odnosu na 13 za yugica,dosta skuplje...razmisli da li ti treba toliko vozilo...takodje kod pozajmljivaca vozila pasat je kultno vozilo i nemoj da mislis da ako je 98 da ga nece dirati niko...sto se cene tice mislim da je ok pod uslovom da je u koliko toliko dobrom stanju...jesu cene pale ali ne moze bas za dz...ukoliko ti treba auto velicine pasata ja bih razmislio o opel vectri 2.0 dti,ford mondeu 1.8 tddi(jeftiniji su u startu,mozes da nadjes mladje vozilo i mocices mirno da spavas)...mozda da pogledas i hyundai elantru diesel

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

meni komsija pre nedelju dana uzeo ford mondea karavan 1.8 disel .1998 godiste. klima ovo-ono ..za 2800 evra.cenko se.
          netjesh ga vozish 100 godina pa da dajesh tolke pare za josh malo pa 12 godina star auto.
          neznam,ali chovek je zadovoljan sa ovim.

pale su cene,teshko se prodaje.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by acaaca99
            Dobio sam ponudu da kupim Pasata 1998. godiste za 5000e.
            Motor je 1.9 tdi i prešao je 220.000 km. Od opreme ima sve osim kože.
            Kupio bih ga od drugog vlasnika. Trenutno nemam nikakvu informaciju da li su radjeni iakakvi veliki servisi i da li je išta menjano na njemu ali trebao bih se ovih dana videti sa tim covekom pa da detaljnije pregledam auto (u kratkom telefonskom razgovoru mi je rečeno da je redovno održavan). Nije udaran i garažiran je.

Hteo bih vas pitati na šta da obratim pažnju pre nego što detaljno počne pregled?
            Šta najviše strada kod ovog automobila?
            Kolika je cena održavanja (redovan servis posle pređene zacrtane kilometraže) i koliko su pristupačni delovi?
            Koliko bi me izašla regisracija po ovim novim taksama i obavezama?

Trenutno vozim Yuga i vreme je da se menja, ali čekam najpovoljniji trenutak/ponudu.

Auto bi se koristio svakako tj. i gradska vožnja i vožnja na duže relacije (letovanje, svaki vikend na selo 80km tamo i nazad).
            Nas je četvoro u porodici i dvoje nas je vozača.

Unapred hvala!

Lep pozdrav!

Aca
            Legenda ti je lepo napisao. Taj Pasat ni malo nije jeftin za imati, a nije ni mali potrošač u poređenju sa onim šta nudi. Pošto si do sada živeo sa jugom, moj savet ti je da pojuriš neku klasu između juga i pasata (otprilike hatchback). Benzinac obavezno, 1.4-1.6 i lično bi išao na japanca. Za 5000 danas može lep prevoz da se izabere... mnogo pametniji nego stari Pasat ako mene pitaš .

Comment

Working...
            X