Fiat Stilo 1.9 JTD, beli, 05'-06' god. saveti oko kupovine?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • McLovin
    CBC Početnik
    • 01.08.2009
    • 3
    • Bg

Fiat Stilo 1.9 JTD, beli, 05'-06' god. saveti oko kupovine?

Planiram da pazarim Fiat Stilo karavan, 1.9 JTD. Godiste bi bio 2005-2006. Dvoumim se izmedju dva motoraod 115 i 150 konja. Auto koji bih uzeo bio bi iz uvoza (licno bih ga uvezao, zemlja uvoza Francuska), beli sto znaci da je komercijalni (firmin, teretni). Kilometraza bi bila izmedju 130.000 i 160.000 kilometara. (mozda i manja ako je nadjem, mada ce biti neki u tom proseku) E sada me zanima sta gledati kod takvih vozila, na sta obratiti paznju, sta moze da bude problem i koji od dva motora izabrati.

Obicno kazu da je kupovina teretnih (iliti vanova) macka u dzaku, pa me zanima sta vi mislite, prvenstveno za ovaj model?

Nadam se da ce mi pomoci vasi saveti. Inace razlog kupovine belog vozila (teretnog) je pre svega cena.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD, beli, 05'-06' god. saveti oko kupovine?

Taj 150 KS 16 ventilski bi tamo mogao imati i FAP filter, pa ga bolje zaobiđi, i registracija je skuplja, jeste da ide ko zlo, al' ne kupuješ karavana za trke. I tih 120, nađi sa multidžet motorom (MJT) je i više nego dovoljno, ide jako dobro, karavan sa 10 sec do 100 km/h,
    šta ćeš brže.
    Pedalu kvačila gledaj da nije tvrda i da ne škripi kod pritiskanja. Kad izbaciš auto iz brzine i ugasiš motor, da se ne zatrese jako, jer onda je plivajući zamajac sumnjiv. Odokativna metoda, ali ne znam da li na terenu može bolja. Da mu klima dobro hladi, kompresori su im jako skupi. Ne znam kako da provreriš turbinu i motor, osim da je sve glatko u vožnji, ali i to nećeš osetiti ako nisi takav već vozio.
    Servisnu knjižicu mu gledaj ko sudski veštak i grafolog, jel' ista plava boja hemijske olovke na svim servisima, ili su stariji servisi bleđi.
    ...i nađi i meni jedan, crveni MJT, sa četvoro vrata ili bordo, ali samo ne sa onim pepito dezenom sedišta i prljavo belim perlonskim tapacirungom, to baš ne liči na Italijanski dizajn ...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• McLovin
      CBC Početnik
      • 01.08.2009
      • 3
      • Bg

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD, beli, 05'-06' god. saveti oko kupovine?

Hvala, da pitam samo i na sta jos da obratim paznju?

Interesuje me i izbor menjaca, da li da trazim sa 5 ili sa 6 brzina? (cuo sam da je carina za automobil sa 6 brzina nesto veca)
      Koje eventualne mane taj model moze da ispolji posle 150-ak hiljada kilometara koje je presao za relativno kratak period.

To sto se tice servisne knjizice znam, cak i jedan uvoznik je posedovao pecat jednog renoovog servisa pa je sam punio servisne knjizice. Na sta jos da obratim paznju sto se tice kilometraze, sta je jos dobar pokazatelj koliko je auto presao? (prvenstveno mislim na ovaj model)

Comment

Working...
      X