Poslovna zujalica pickup/van?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Poslovna zujalica pickup/van?

Fantaziram nešto da uradim u svom životu pa hajde da pitam ovde.

Treba mi preporuka za najjeftiniji i najekonomičniji mali gradski autić, furgon, van... štagod, koji može da primi mene kao vozača (mal' jače o 2m i oko 120kg) što znači da mi kolena nisu u zubima, da se ne ubijam sa (potencijalnim) suvozačem za prostor u kabini, niti da upirem glavom u plafon itd...

Kao i za sve, što više opreme je uvek poželjno, ali naglasak je prvenstveno na pouzdanosti (održavanje), potrošnji i dimenzijama. Snage mora da ima da sebe lako nosi, ali me ne zanima jurcanje (višak snage). Mislim da mi je za ovu namenu dizel bliži, ali ne bežim ni od stvarno ekonomičnih benzinaca. Vožnja će biti bar 80% gradska. Neće se ništa teško prenositi, vozač+suvozač+nešto alata opreme.

Fantastično bi bilo da je komplet auto a ne van ili slično, ali nije na spisku prioriteta. Osim gore navedenog, cena je takođe bitna, što manja to bolja, ali samo u nekoj realnoj konstelaciji.

Nije hitno, ne znam čak ni da li će mi trebati (sve je još uvek u fazi razmišljanja), ali opet volim da imam informaciju na vreme.

Nemam ličnu preferenciju za proizvođača ili model, jedino bi Zastavu izbegao.....
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Re: Poslovna zujalica pickup/van?

Fiat panda telekom kod najlona?

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Dacia Logan Van 1,5 DCI

Dacia Logan Pick Up 1,5 DCI

Ili 1,4/1,6 MPI + TNG

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

Pa ono.. može i ta panda... ako je novija od 2000. godine (što nisam naglasio u prvoj poruci) kao što nisam naglasio da me interesuje POLOVAN auto... Hvala za preporuku za Logana... ali je to nov auto i naravno košta kao nov auto.

Da ponovim "ispušteni" uslov je da je auto polovan i noviji od 2000. godišta

Comment

• nikaragva
          CBC Senator XXL
          • 03.06.2008
          • 521
          • B. Palanka
          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Pa te pande su 2002/2003. Vidim da si iz NS pa reko mozda znas o cemu se govori. Imas tamo pored najlona. Ima ih brat bratu 1000 komada , pa mozes sigurno da izaberes neku dobru. I kostaju 1600e, za te pare nema sanse da nadjes nista priblizno dobro i novo kao to. Kad stavis plin, onda ti je stvarno dz voznja sa njom.
          Troskovi odrzavanja ne verujem da moze manje neki drugi auto, pogotovo dizel.
          Jedina mana je izgled mozda, mada to je subjektivno, i sto je onako mala sta ja znam. Podseca dosta na juga

Comment

• McLovin
            CBC Početnik
            • 01.08.2009
            • 3
            • Bg

Moja preporuka Renault Clio 1.5 dCi, beli, dostavni, jeftini su i imaih dosta (jedino ako si protivnik CR motora, onda uzmi neki obican dizel) ili eventualno Fiat Punto, takodje beli, dostavni (van) 1.9D npr ili Peugeot 206 1.9D... Mada gama vozila je presiroka, moze da dodje i u obzir Citroen Saxo ili Peugeot 106 (bukvalno ista vozila) sa motorom 1.5D (neunistiv dizelas sa oko 58 konja, sto je za grad i vise nego dovoljno. Mali potrosac, malo vecu buku proizvodi ali tek na vecim brzinama)

Comment

• kuntalo
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2007
              • 342
              • Predgradje

Kao što piše na sajtu:

Pande 2002. su 1600EUR, a 2003. 1800EUR. Retko, vrlo retko, na plac im stižu i crvene "City Van", dakle, sa običnim, putničkim vratima, a pošto si u NS, mnooogo Ti je lakše da redovno obilaziš plac i biraš. Možda ćeš morati i da lubrifikuješ nekoga da Te pusti u halu i pokaže "odabrane" komade.

Veoma mali potrošač, jeftinog održavanja (veliki servis: Zupčasti, španer, klinasti, ulje, filteri, antifriz, vodena pumpa i manžetna letve volana sa rukama 12kRSD), neuporedivo bolja vožnja od pomenutog nacionalnog ponosa.

Mane: manjak merača temperature (xtra cost 3kRSD) i tvrdoća par ekselans. Što bi član foruma Cvrle rekao: "Udobnost ubija muškost".
              Save the Panda!

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Slicno pitanje:
                Fabija za oko 3100 evra, karavani, teretni, sdi, 2003 godiste,
                Koliko sam provalio sasija je ista kao i kod putnicke, tako da je kasnije konvertovanje u putnicku moguce?
                Kako se ponasa taj SDI motor (veujem da je brz kao smrt ), ima li eventualno skupih kvarova?
                Astra G, cdi,
                Drugacija sasija od putnicke.
                Kakav je taj dizel, ima li mogucnosti za neke nezgodne kvarove?

kakvi su ovo automobili uopste, kakvi sa potrosnjom?
                Meni bi trebao automobil da ga ga uzmem na firmu, prelazio bih do 25k godisnje, i cilj mi je da mi voznja bude sto jeftinija, da ne ulazem u vozilo vise nego sto je neophodno.

Comment

• M@rio
                  CBC Veteran
                  • 13.07.2007
                  • 166
                  • Čačak-Beograd(studiram)

Pezo Partner 1.6 hdi ispunjava sve uslove koje si naveo, samo je cena malo visa, jer se ovaj motor ugradjuje tek od 2007.
                  If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Da, ali nemogu da zatvorim finansisku konstrukciju.
                    Aha, zaboravio sam da spomenem da bi mi trebao automobil kakav se najcesce vidja kao putnicki, da nebode oci policiji, zbog ovih "plavih zoni" svuda po Srbiji...

Comment

Working...
                    X